Share

cover art for Avsnitt 2 - "Fight, Flight, Freeze" med Eva Hamboldt

Failpodden

Avsnitt 2 - "Fight, Flight, Freeze" med Eva Hamboldt

Ep. 2

Denna vecka gästas vi av Eva Hamboldt som är expert på Neuroledarskap och hur vår hjärna fungerar i diverse situationer. Därför djupar vi i hur och varför vi reagerar som vi gör på misslyckanden och om det går att börja reagera annorlunda på dem.

Jacob och Per synkar sina senaste misslyckanden och avslutar med att summera dagens besök. Känsliga lyssnare varnas för avslutet då Per tar ton och bjuder på sång.

More episodes

View all episodes

 • 5. Avsnitt 5 - "Halvtid" med Per Nåtby

  48:00
  Denna vecka är det självaste Per Nåtby som står i centrum i podden. Med ett fokus på det som inte riktigt blev lyckat berättar Per öppenhjärtigt om sin barndom, och fortsatta resa genom livet. De gemensamma misslyckandena med Jacob får lite extra utrymme tack vare att de är så färgsprakande fatala och fina i en omaka samklang.Förhoppningsvis får ni lära känna Per lite extra väl. Snart är det även Jacobs tur för samma dragning.
 • 4. Avsnitt 4 - "Timing" med Mattias Miksche

  01:25:50
  I dagens avsnitt gästas Failpodden av Mattias Miksche som gjort en fantastiskt spännande resa som både Internet-entreprenör och känd ängelinvesterare. Vi pratar om varför han kallar sig själv för en misslyckad entreprenör och återkommer till hur timing spelar in gång på gång.Mattias var den sista att anställa Daniel Ek på bolaget Stardoll, något som porträtteras i Netflix-serien The Playlist. Mattias är motsatsen till personen som porträtteras i serien, vilket ni blir varse om ni lyssnar på denna varma och ödmjuka intervju som vi aldrig ville skulle ta slut. Kanske gav Netflix tillbaka efter Mattias bolag Boxman som på den tiden också erbjöd DVD-skivor på posten?
 • 3. Avsnitt 3 - "Rubiks kub" med Lars Strannegård

  01:02:36
  Handelshögskolan i Stockholm är en av, om inte den, främsta av Sveriges högskolor.Här byggs Sveriges näringsliv, framtidens elit, eller?Vi fick äran att bli gästade av Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm.Vi diskuterar hur vi anpassar lärandet för att inte bara skapa en bra yrkesperson utan också en sund människa - är dom så långt ifrån varandra, och hur spelar misslyckanden in i den ekvationen?Hur jobbar man aktivt med, och lär sig av, misstag i vardagen, samt är en konkurs så farlig?Välkomna till avsnitt tre där Jacob och Per gästas av Handelshögskolans rektor Lars Strannegård och slår hål på några av Handelshögskolans myter.
 • 1. Avsnitt 1 - "Hönsgården" med Emma Stenström

  51:56
  Första avsnittet på riktigt för Failpodden och vi har fantastiska Emma Stenström på besök i studion.Emma är docent på Handelshögskolan i Stockholm, krönikör på DIVi pratar olika typer av misslyckanden och definitionen av dessa, att skriva ett CV av misslyckanden, hur ett fungerade team tar sig an misslyckanden på ett annat sätt, varför ensam inte är stark, och mycket mer. Och så pratar vi såklart om hönsgårdar och varför de är inspirerande att lära från.Sist men inte minst delar Emma med sig av sitt eget CV av misslyckanden.
 • Uppvärmningen

  26:17
  Premiär för podden om misslyckanden. En smygstart för oss alla. Vad har vi att vänta oss med denna podd? Vad är syftet? Varför fokusera på misslyckanden?Lär känna Jacob Kihlbaum och Per Nåtby som står bakom Failpodden innan den brakar igång på riktigt och vi får lära känna intressanta personer istället.