Share

cover art for Tvåstatslösning i Sverige?

Extra med Calle Schulman

Tvåstatslösning i Sverige?

Season 1, Ep. 126

Om det fanns en motsats till Pride-dagen så är det kanske nationaldagen va? Idag håller vi oss inne. Inte ett ord om nån nationaldag fattar ni? Eller är ni fullblods-rassar? Det pratar vi lite om. Och "mentorer" - jag har råkat ut för en sån som kommunicerar med mig i smyg via veckobreven och nu gick hon över gränsen. Och min safari i Södertälje! Och en massa annat prat bredvid mun.

More episodes

View all episodes

 • 131. Dixie-Lees pappa och hans störtfeta fru.

  40:13
  🎙️ I detta avsnitt av "Extra med Calle Schulman" tar jagi en titt på sommarens tidningsartiklar och deras förakt mot läsarna. Och ja, vi pratar om min lilla "AI-genererade" fortkörning – hur jag kom undan med det och varför folk älskar att hata. 😎🚗💨 TACK XPLORA - aktivitetsklockan som gör föräldrar lugna.Vi dyker också ner i smörets mörka värld – varför jag gör mitt eget smör och vad som egentligen händer med margarinet på vägen från Asien till Helsingborg. 🧈🌍 Spoiler: Det är inte vackert.Och så har vi den där galna teorin om att året borde ha tretton månader! Jag kollade upp det så ni slipper bli lurade av självsäkra gubbar på YouTube. 📅🤯Avslutningsvis, en nostalgisk biltur genom Stockholm där varje liten detalj får större betydelse när musiken tystnar och vemodet rullar in. 🎶🚗🌆Missar du detta? Då missar du allt! Klicka in och lyssna nu – eller var en tråkig jävel resten av sommaren! 🎧✨
 • 130. Yatzy-blocket som livsberättelse

  42:31
  Välkomna in i min SVINFETA Zeekr-bil i de värmländska skogarna. Här sitter vi en stund. Och... Det är fint. Hinner inte skriva mer för ska spela fotboll med Tom Allan.
 • 129. Åker verkligen homosexuella på semester till Iran...?

  38:40
  Jag konspirerar runt allt vi inte fick veta om Iran-härvan. Och så snackar vi lite om hur man mutar sopgubben för att bli av med grejer man inte vill veta av. Och... Caprisun-helvetet! Hur kan de göra så här mot oss?
 • 128. Midsommar! Jag älskar er!

  31:23
  Robothjärtat och allt som...Nej fan. Jag är för trött nu. Glad midsommar härliga ni!
 • 127. De hittade aldrig några bevis för mina påstådda krigsbrott i Burkina Faso.

  45:58
  Jag leker med den första RIKTIGA AI:n som inte är så där tramsigt woke.Och...Jag har...Äh! Lyssna bara! Inga tungsintheten alls idag!
 • 125. ADHD? Hallå det är 2024 nu. Autism ÄGER STENHÅRT!

  34:57
  Kineserna (?) i min trapp som hatar Buster. Jessicas bröst. Den förstklassiga lanseringen av ADHD vs det halvhjärtade försöket att sälja in bipolaritet som årets grej. SVTs underlättande av okunskap. Och annat.
 • 124. Riksdagen är den enda trollfabriken i Sverige.

  43:40
  Wow! Om den enda RIKTIGA trollfabriken - Riksdagshuset. Om snygga snubbar såklart. Och tjejer med kakao-loggan som plansch i köket. Om Fredrik Slödderholms pigga initiativ att kartlägga inte bara judar utan också alla de som inte aktivt stöder just hans sak. Och om cyklisters sätt att visa vart de ska. Och mer! Följ med!
 • 123. Greta pratar folkmord och småler - jag vet varför!

  47:33
  Dagens Extra är lådan alla har hemma där man lägger små grejor som kanske inte är viktiga EXAKT nu. Men sen. Berlock-tjejers släktskap med cerat-tjejer går vi in på. Och vilken typ av människa ler egentligen mitt i kravaller? När vissa ungar hamnar utanför och man får ont i magen. Men så tittar man närmare och förstår varför det har blivit så. Ungen var ju bara jävligt jobbig? Och...ja.. Mitt enorma nederlag. Den sista författardebutanten som kom från ingenstans med en otrolig roman har redan debuterat. Jag föddes fel. Och annat!