Share

Everdahl & Karlssons Film TV

Frågan skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?! Everdahl & Karlssons Film TV vet. I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karl...


Latest episode

 • 165. Pojken och hägern! Culprits!

  01:04:41
  C-G, Göran och Johan förhäxas av Hayao Miyazakis animerade "Pojken och hägern": senior-undulaten Fridis (och mycket annat) kommer HELT OSÖKT på tal. Sen ser vi den hyllade "perfekta stöten"-serien "Culprits" vilket sätter C-G i kontakt med sin inre Hem- och skolarepresentant. Dessutom! Spanska, eller snarare baskiska, resonemang om könsidentitet i "Kalla mig Lucia", Meryl Streep - bättre som sångerska eller komiker? samt utpressning och eldstrider i Detroit. Frasen "Bort jävla grodor" uttalas. Missa inte.

More episodes

View all episodes

 • 164. Killers of the flower moon! Höstlöv som faller!

  01:12:13
  C-G, Johan och Göran beger sig ut på prärien i sällskap med Robert DeNiro och Leonardo DiCaprio och undrar: är Martin Scorseses nya en western - eller en lite överraskande nyversion av "Gasljus"? Sedan "Höstlöv som faller", där scenen med tango-karaoke bara är en av många höjdpunkter! Dessutom: Roald Dahl-apalooza med Wes Anderson! Skärmflirt i Dublin! Och Görans kvalitetsgaranti: "DET FÖREKOMMER INGEN VINTERKRÄKSJUKA I DEN HÄR FILMEN!" 
 • 163. Dumb money! Poker Face!

  56:55
  C-G, Göran och Johan är tillbaka från semestern och ser finanssatiren "Dumb money". Är systemet riggat? Bör aktier blankas? Men framför allt, kommer C-G att förstå NÅGONTING?! Sedan jublar vi åt streaming-pusseldeckaren "Poker face" med Natasha Lyonne från "Russian doll" - nu slipper hon dö gång på gång! Dessutom: intriger i Mellanöstern! Svamp-Bob Fyrkant men med Mumintrollfeeling! Big Bengt Erlandsson!!! Samt mystiska skeenden på taket tvärs över gatan från Görans kök...
 • 162. Past lives-romantik! Malpractice-spänning!

  56:33
  Johan, Göran och C-G beträder minerad mark när de diskuterar den förhandshyllade, koreansk-amerikanska kärleksfilmen "Past lives". Har vi ens sett samma film? undrar C-G. Det finns åsikter och de går isär! Sen är det raka spåret in på akuten med brittiska thrillerdramat "Malpractice". Olyckor! Knark! Internutredningar! Och ett och annat "men vafan"-ögonblick. Vilken är doktor Lucindas insyltningsgrad? Och passerar hon, i likhet med Marit Paulsen, gränsen mellan "intensiv" och "badass"? Vad är gubbighetsfaktorn hos Ernst Lubitsch? I synnerhet jämfört med Maurice Chevalier?! Svaren KOMMER ATT ÖVERRASKA DIG!!! Även The Mamas and the Papas omnämns. Vi lovar.
 • 161. Exorcisten! French Connection! Friedkin! Plus HÖSTNYHETER!!!

  01:26:30
  Göran, Johan och C-G tjuvstartar höstsäsongen en vecka i förväg med ett reprisprogram till minne av nyligen avlidne demonregissören William Friedkin, mannen som förnyade både Satan och biljakter. DESSUTOM! Våra poddplaner för hösten.
 • 160. SOMMAREXTRA: Barbenheimer!!!

  33:05
  Göran och Johan (utan C-G denna gång) ger upp lite dyrbar strandtid för att jämföra sommarens två storfilmer "Barbie" och "Oppenheimer". I den ena har kvantfysik och kommunistsympatier centrala roller, i den andra rosa pumps och inomhusrutschkanor. Men annars är de rätt lika! Frågor som tas upp: Hur uttalas egentligen Cillian Murphys förnamn? Är Ibsens "Ett dockhem" i själva verket "Nora's dreamhouse"? Och hur kul är Ryan Gosling som Barbies överflödiga pojkvän? FEEL THE KENERGY!
 • 159. Indiana Jones och ödesrullskivan!

  53:01
  C-G, Göran och Johan begrundar den nya och sista Indiana Jones-filmen, där vi inte bara stöter på en digitalt föryngrad Harrison Ford utan även Phoebe Waller-Bridge - i trängre kretsar känd som "Fröken Blickriktning". Vi diskuterar även en ny norsk film där vi möter världens VERKLIGT värsta människa - och detta är ändå ett poddavsnitt med mer än sin beskärda andel nazister. Dessutom: allt du någonsin velat veta om Antikytheramekanismen! Ett resonemang om Cézannes rektangelformade berg! C-G:s många väderappar! Skoj som räcker hela sommaren.