Share

cover art for Ett samtal om gamification med Adam Palmquist!

enstrom&gausel

Ett samtal om gamification med Adam Palmquist!

Season 1, Ep. 5

Vi träffade Adam Palmquist för ett samtal om gamification i skolan men även som en lösning för de utmaningar som finns inom andra områden. Lyssna in för att ta del av Adams berättelse och om hur vi bör tänka om guldstjärnor!

More episodes

View all episodes

 • 10. BigInJapan med Micke Kring

  01:06:35
  Vi spelade in det här avsnittet innan Covid-19 gjorde entré på riktigt i Sverige och därför pratar vi ingenting om det faktum att Micke Kring är en magisk Quiz-maker. Men han är både magisk och unik på andra sätt så det är helt klart värt att lyssna in avsnittet!
 • 7. Maria Wiman

  01:08:14
  Vi har träffat den ständigt aktuella läraren, författaren, föreläsaren och skoldebattören Maria Wiman! Vi pratar bland annat om hur lärare kan ta plats i skoldebatten och hur man överlever när det drevas på sociala medier. Dessutom lite Harry Potter! Varmt välkomna!
 • 5. Semira och Erik - en helt (o)vanlig skolledning

  01:08:32
  Vi träffar prisbelönta rektorn Semira Vikström och en av skolans biträdande rektor för ett samtal om trygghet, kunskap och trivsel.
 • 4. East mountain terror eller tvålärarskap i klassrummet

  54:12
  Varmt välkomna till det fjärde avsnittet av Enström&Gausel! Vi pratar framförallt tvålärarskap med pionjären och kollegan Dita Pastene blandat med modet bland subkulturerna i Östberga under tidigt 90-tal!
 • 3. Entreprenörskap i klassrummet

  01:09:29
  Podden får sin första gäst! Skolverkets undervisningsråd Carina Hafrén gästar oss i samtalet kring entreprenörskap i klassrummet. Vi pratar om likvärdighet, drivkrafter och mycket mer!
 • 2. Det blir bättre framöver

  51:48
  I vårt andra avsnitt pratar vi om betyg i åk4, Magister Nordström och framförallt om ämnesövergripande arbete. I studion gästas vi av treåriga Oliwer.
 • 1. enström&gausel

  32:43
  Välkomna till enström&gausel - en podcast om skola. I den här podcasten kommer vi att prata skola och skolutveckling, eller mer hur skola kan och bör vara. Detta pilot-avsnitt är mer eller mindre en aptit-retare inför våren! --- Send in a voice message: https://anchor.fm/enstrom-och-gausel/message