Energidebatten

del

Eksportindustrien på Vestlandet rammes hardest av korona [Annonsørinnhold]

Koronakrise og oljeprisfall rammer norske eksportnæringer. Dette går særlig ut over fylkene på Vestlandet. 20.000 eksportarbeidsplasser kan bli borte i Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal fylker i 2020. Det viser en rapport Menon Economics har utarbeidet for Eksportkreditt Norge.


Menon kom i forrige uke med en analyse som viser at over 50.000 arbeidsplasser i eksportindustrien i Norge kan bli borte i år. Frem mot 2023 kan omsetningsfallet bli på mer enn 1.000 milliarder kroner.


Hva bør vi gjøre for å sikre Norges fremtid som eksportnasjon?


Medvirkende:

  • Ivar Slengesol, Director Strategy and Business Deveopment, Eksportkreditt
  • Chul Christian Aamodt, Gründer og energiambassadør, enerWE


Sendingen inneholder annonsørinnhold fra Eksportkreditt Norge.

Flere episoder

1/21/2021

Hvordan kan vi unngå betydelig økning i nettleien? (Annonsørinnhold - enerWE Partner)

Ep. 5
Norge elektrifiseres. Vi bruker stadig mer strøm, og vi bruker den på nye måter og tidspunkter. Samtidig er mer sol- og vindkraft på vei inn i stikkontaktene våre. Dette er strøm vi kommer til å trenge også om natta og når det er vindstille. Alt dette gjør at både strømnettet og strømkundene må tilpasse seg nye måter å både produsere og bruke strøm på.Der mange merker elektrifiseringen mest til daglig er på bilveien. Men hva betyr elektrifiseringen egentlig for deg og meg? Blir strømmen dyrere? Vil vi oftere få strømbrudd? Hvilke nye teknologier trenger vi og hva utvikles allerede nå?I denne podcastserien fra forskningssenteret CINELDI ser vi nærmere på hva som må skje med strømnettet når biler, båter og busser går på sol-, vind- og vannkraft, og hvordan dette påvirker deg som strømkunde.Medvirkende:Gerd Kjølle er Sjefforsker i SINTEF og leder for FME CINELDILine Bergfjord, Portfolio Manager R&D i BKK NettMagnus Korpås er Professor på NTNU og arbeidspakkeleder i CINELDIOddbjørn Gjerde, Forskningsleder SINTEF Energi Henning Taxt, Forskningsleder SINTEF Energi Kristian Brunsgård Ek, sivilingeniør i elkraft, NorgesnettHanne Sæle,Forsker SINTEF Energi Olav Fosso,Professor ved NTNU Kristian Finborud Hansen, Prosjektingeniør, Haugaland KraftOve Flataker, Direktør Ove Flataker (Reguleringsmyndigheten for energi), NVEProdusent og programleder: Chul Christian Aamodt, energiambassadør, enerWESendingen inneholder annonsørinnhold fra CINELDI.