En Mørk Historie

 • Verdens farligste bok - Backstage

  01:10:08
  Redakasjonen sin backstage, hvor produsentene bak doukemtarene forteller om hvordan historien ble til. Serien er produsert av Rasmus Bitsch og Nora Brønseth. Serien er delvis finansiert med midler fra Fritt ord. En ekstra takk til journalist Odd Isungset.Become a member at https://plus.acast.com/s/en-mork-historie.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
 • Verdens farligste bok 5/5 - Henleggelsen

  31:15
  9. April 2024 henlegges Nygaard-saken, etter over 30 års etterforskning. Hvorfor ble saken henlagt? Hvordan endte vi her i en sak som er blitt beskrevet som en av de viktigste ytringsfrihetssakene i vår tid? Og er siste ord i saken sagt? Serien er produsert av Rasmus Bitsch og Nora Brønseth. Serien er delvis finansiert med midler fra Fritt ord. En ekstra takk til journalist Odd Isungset. Become a member at https://plus.acast.com/s/en-mork-historie. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information. 
 • Verdens farligste bok 4/5 - Iran-sporet

  24:59
  Politiet tror en iransk diplomat kan ha noe med drapsforsøket på William Nygaard å gjøre, og sikter han i 2018, sammen med en libaneser med tilknytning til Hizbollah. Hvem er disse to personene? Journalist Odd Isungset finner ut hvem de er, og oppsøker én av dem. Serien er produsert av Rasmus Bitsch og Nora Brønseth. Serien er delvis finansiert med midler fra Fritt ord. En ekstra takk til journalist Odd Isungset. Become a member at https://plus.acast.com/s/en-mork-historie. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information. 
 • Verdens farligste bok 3/5 - Problemet med Ali

  37:10
  I etterforskningen av Nygaard-saken dukker en mann ved navn Ali opp flere ganger. Han eier samme type våpen som ble brukt i attentatet mot Nygaard, han har drevet med litt underlig reisevirksomhet, og han forklarer seg usammenhengende. Og hvorfor befinner Ali og FrP-politiker Jan Simonsen seg i en skog utenfor Oslo sent på kvelden? Serien er produsert av Rasmus Bitsch og Nora Brønseth. Serien er delvis finansiert med midler fra Fritt ord. En ekstra takk til journalist Odd Isungset. Become a member at https://plus.acast.com/s/en-mork-historie. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information. 
 • Verdens farligste bok 2/5 - Oss mot dem

  36:53
  I kjølvannet av utgivelsen av Salman Rushdies bok “Sataniske vers” skjer det store demonstrasjoner i muslimske miljøer forskjellige steder i verden. Boken brennes, bokhandlere settes fyr på og folk tar til gatene. Også i Norge gjør folk opprør. Blant annet er en ung Abid Raja ute i gatene og roper død over Rushdie og ned med Nygaard. Hvordan kan en bok føre til opptøyer, demonstrasjoner og et ønske om å ville drepe? Serien er produsert av Rasmus Bitsch og Nora Brønseth. Serien er delvis finansiert med midler fra Fritt ord. En ekstra takk til journalist Odd Isungset. Become a member at https://plus.acast.com/s/en-mork-historie. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information. 
 • Verdens farligste bok 1/5 - Attentatet på William Nygaard

  29:08
  En oktobermorgen i 1993 blir Aschehoug-forlegger William Nygaard skutt utenfor sitt eget hus i Oslo og overlever så vidt. Og grunnen til at han er skutt, er at forlaget hans har gitt ut Salman Rushdies bok Sataniske vers. Serien er produsert av Rasmus Bitsch og Nora Brønseth. Serien er delvis finansiert med midler fra Fritt ord. En ekstra takk til journalist Odd Isungset.Har du innspill? Send til lk.overland@thirdear.studio Become a member at https://plus.acast.com/s/en-mork-historie. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information. 
 • Verdens farligaste bok Trailer

  03:05
  En oktobermorgen i 1993 blir Aschehoug-forlegger William Nygaard skutt utenfor sitt eget hus i Oslo og overlever så vidt. Og grunnen til at han er skutt, er at forlaget hans har gitt ut Salman Rushdies bok Sataniske vers. Serien er produsert av Rasmus Bitsch og Nora Brønseth. Serien er delvis finansiert med midler fra Fritt ord. En ekstra takk til journalist Odd Isungset. Har du innspill? Send til Tlk.overland@thirdear.studioBecome a member at https://plus.acast.com/s/en-mork-historie. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information. 
 • EMH Klassiker: Påls siste ønske - 2/2

  34:54
  Kroppen til Pål Stener Johannessen sendes til obduksjon. Og der finner de ut at den gamle mannen på ingen måte sovnet stille inn. Hva skjedde med Pål den kvelden han ble funnet død? Og hvor ble det av det usignerte testamentet?Historien er produsert av Nora Brønseth, med hjelp fra Lars Kristian Øverland. Lydlegging av Rasmus Bitsch.https://plus.acast.com/s/en-mork-historie
 • EMH Klassiker: Påls siste ønske - 1/2

  29:48
  I mars 2013 blir 90 år gamle Pål Stener Johannessen begravet. Det er tilsynelatende en helt vanlig begravelse, men i kirken sitter en mann som mistenker at Pål er drept. Og han tror morderen sitter på fremste benk. Vil du forhåndslytte til hele serien med en gang, kan du abonnere på En mørk historie i Apple Podcast, eller i appen til Acast. Da slipper du reklame, og du støtter arbeidet vårt med nye dokumentarer.Historien er produsert av Nora Brønseth, med hjelp fra Lars Kristian Øverland. Lydlegging av Rasmus Bitsch.https://plus.acast.com/s/en-mork-historie
loading...