Emballasjepodden

 • 6. Hvorfor kaster vi tacoglasset rett i søppelet?

  31:35
  Vi nordmenn er så gode på retur av glassflasker at de har tatt bort panteordningen for glass i Norge, rett og slett fordi flaskene finner veien tilbake selv. Dette er fantastisk, men litt rart at vi ikke er like flinke når det kommer til taco-, senneps- og syltetøyglass. Da glemmer vi oss litt og lar det gå rett i restavfallet. I denne episoden av Emballasjepodden snakker vi om glassemballasje og hvor godt dette materialet gjør seg for både emballering og resirkulering. I tillegg får vi en prat med vinekspert Merete Bø om vinflaskens kvaliteter og med restaurantsjef Jimmy Øien fra restauranten REST, som har sterkt fokus på å utnytte matvarer og redusere matsvinn.  Medvirkende: Vinekspert i Dagens Næringsliv, Merete Bø, kjøkkensjef på restauranten Rest, Jimmy Øien, administrerende direktør Morten Sundell, markeds- og kommunikasjonssjef Gunhild Solberg Sirkel Glass og prosjektleder Cecilie Svabø for industrimessen HOLDBAR .Produsert av Cecilie Svabø for emballasjeforeningen.no og industrimessen HOLDBAR.NB! Inneholder produktplassering fra sirkel.no
 • 5. Tutta satser på kartong-vann i Norge

  31:05
  Selv om forbrukerne har forstått miljøgevinsten ved papir og kartong, eksisterer det knapt noe vann på kartong i butikkene i Norge. Dét har Tutta tenkt å gjøre noe med - for en grønn fremtid. I tillegg får vi et innblikk i andre spennende produkter av papp og kartong som er på frammarsj og hvor sirkulær denne produksjonen er. Medvirkende: Suzann "Tutta" Pettersen, Kristian Jørum fra Tetrapak, Bjørn Ivar Larsen fra Glomma Papp, Christin Faukland Martinsen fra Motzau Packaging, Kyrre Auran fra Ranheim Paper & Board og prosjektleder Cecilie Svabø for industrimessen HOLDBAR .Produsert av Cecilie Svabø for emballasjeforeningen.no og industrimessen HOLDBAR.NB! Inneholder produktplassering fra fiberfokus.no
 • 4. I framtiden bruker vi ikke unødvendig emballasje

  22:41
  Det forskes og eksperimenteres for å finne de mest bærekraftige og sirkulære emballasjeløsninger. En foregangsbedrift er velkjente Vinmonopolet. I denne episoden hører vi om de grep de har tatt og hvordan de ser for seg emballasjesituasjonen i Norge i framtiden.Medvirkende: Miljøsjef Rolf Erling Eriksen i Vinmonopolet, rektor Yngve Krokann fra Emballasjeskolen og prosjektleder Cecilie Svabø for industrimessen HOLDBAR 2020.Produsert av Cecilie Svabø for emballasjeforeningen.no og HOLDBARmessen.no NB! Inneholder produktplassering. 
 • 3. Plastkrisen er DIN skyld!

  21:08
  Forbrukerne har mye av skylden for plastkrisen vi har havnet i og vi må gjøre noe nå! Bransjen har nylig utarbeidet et veikart for sirkulær plastemballasje i Norge hvor man gjør opp status og ser på mulighetsrommet som ligger på veien fremover.Vi har tatt en prat med initiativtaker for veikartet, samt kyndige personer innen forskning og plastindustrien i denne tredje episoden av Emballasjepodden.Medvirkende: Adm.dir Kari Bunes i Emballasjeforeningen, Markedsdirektør Ole-Jan Myhre i Norner, Salgs- og markedsdirektør Tone Vanem i Berry og prosjektleder Cecilie Svabø for industrimessen HOLDBAR 2020.Produsert av Cecilie Svabø for emballasjeforeningen.no og HOLDBARmessen.no NB! Inneholder produktplassering. 
 • 2. Å bruke bomullsnett kan ikke forsvares

  21:33
  Forbrukerne har sterke meninger om emballasje. De fikk fjernet pappesken rundt tannkremen, var det lurt? Vi tar med bomullsnett i butikken for å fornekte plastposen, er det lurt? I denne episoden av Emballasjepodden tar vi for oss myter og fakta og ser på hvordan forbrukermakten har tvunget fram nytenkning og gode løsninger på noen områder innen emballering og dårligere løsninger for miljøet på andre områder.Medvirkende: Senior Emballasjeutvikler Thomas Eie fra Bama Industri, rektor Yngve Krokann fra Emballasjeskolen og prosjektleder Cecilie Svabø for industrimessen HOLDBAR 2020.Produsert av Cecilie Svabø for emballasjeforeningen.no og HOLDBARmessen.no NB! Inneholder produktplassering. 
 • 1. Da en strandet hval vekket Norge

  14:53
  En død hval strandet på Sotra og vi trodde knapt våre egne øyne når vi fant ut at den hadde magen full av plast. Fra da av har emballasje kanskje vært det mest utskjelte ord og bruksting i Norge.Hvordan løser vi denne knipen? Og er plastemballasje denne verstingen alle vil ha det til? Hvorfor har vi i det hele tatt emballasje?Dette får du svar på i denne første episoden av totalt fire som tar for seg plast- og emballasjesituasjonen i Norge anno 2020.Medvirkende: Rektor Yngve Krokann ved Emballasjeskolen og prosjektleder Cecilie Svabø for industrimessen HOLDBAR 2020.Produsert av Cecilie Svabø for emballasjeforeningen.no og HOLDBARmessen.noNB! Inneholder produktplassering. 
loading...