Elbil for begyndere

 • Videnskabesformidler Lasse Winther - Er elbilen grønnere?

  32:21
  Hvordan kan man sikre sig, at den strøm, man tanker på bilen, kommer fra vedvarende energi? Er man grønnere, hvis man nøjes med en lille elbil og dermed et mindre batteri? Og hvad skal man lede efter i en elbil når man gerne vil træffe et så klimavenligt valg som muligt?    Èt af de stærkeste argumenter for mange danskere, der overvejer at skifte brændstofbilen ud med en bil på el, er, at det er meget bedre for klimaet. Men man kan også blive forvirret, når man hører til familiefødselsdagen, hos naboen eller i medierne, at en elbil slet ikke er så grøn, som de siger.   Kom med på Anne Kejsers rejse fra diesel til elbil, når hun i den her podcastserie dykker ned i alle de spørgsmål, der opstår, når man overvejer at anskaffe sig en elbil. I det her afsnit taler hun med videnskabsformidler Lasse Winther om elbilens klimamæssige fordele og ulemper fra produktion til skrot.   Podcasten er produceret for Norlys af Det Nordjyske Mediehus.   Vært: Anne Kejser Gæst: Lasse Winther Tilrettelægger og produktion: Kristine Kjær  Redaktør: Mia Bjøreng & Trine Charlotte Hjorth Jensen See omnystudio.com/listener for privacy information.
 • Journalist Sisse Sejr - Kan jeg køre på bilferie i en elbil?

  37:45
  At rejse er at leve. Men også i en elbil?    Hvordan er det egentlig at køre langt med to børn på elbilsbagsædet? Er det frustrerende med alle ladepauserne? Og kræver det meget mere planlægning at rejse i elbil end i en brændstofbil?   Elbilen har ry for at være upraktisk, når man skal køre langt eller på bilferie, og i det her afsnit tager Anne Kejser livtag med det netop dét rygte.  Kom med På Anne Kejsers rejse fra diesel til elbil, når hun i den her podcastserie dykker ned i alle de spørgsmål der opstår, når man overvejer at anskaffe sig en elbil. I det her afsnit taler hun med journalist og podcatvært Sisse Sejr om alt fra rækkeviddeangst, de fedeste ladestop i landet, zombieangreb og et elbilseventyr ned gennem Europa.   Podcasten er produceret for Norlys af Det Nordjyske Mediehus.   Vært: Anne Kejser Gæst: Sisse Sejr Tilrettelægger og produktion: Kristine Kjær  Redaktør: Mia Bjøreng & Trine Charlotte Hjorth Jensen See omnystudio.com/listener for privacy information.
 • Laderådgiver Chris Jønsson - Hvad er den bedste ladeløsning?

  34:37
  Hvilken ladeløsning skal man vælge til sin elbil? Kan det bedst betale sig at eje eller leje en ladeboks? Og giver det overhovedet mening at købe en elbil, hvis man ikke har mulighed for at installere en ladestander i hjemmet?   Den største forskel på at være elbilsejer og benzin- eller dieselbilsejer må være at… den kører på strøm. Men det kan der også være mange spørgsmål forbundet med.   Kom med på Anne Kejsers rejse fra diesel til elbil, når hun stiller de helt rigtige kloge hoveder alle de spørgsmål, hun er stødt på, i jagten på at finde en helt rigtige løsning til hende og hendes familie. I det her afsnit taler hun med uvildig laderådgiver Chris Jønsson om forskellige ladeløsninger.   Podcasten er produceret for Norlys af Det Nordjyske Mediehus.   Vært: Anne Kejser Gæst: Chris Jønsson Tilrettelægger og produktion: Kristine Kjær  Redaktør: Mia Bjøreng & Trine Charlotte Hjorth Jensen See omnystudio.com/listener for privacy information.
 • Bilsælger Rasmus Hansen - Hvilken elbil skal jeg vælge?

  35:01
  Hvilken elbil skal jeg vælge? Hvilken er mest familievenlig? Hvad skal man vælge, hvis man kører på bilferie en gang om året? Hvad hvis man kun kører bykørsel? Og kan man egentlig få en elbil med anhængertræk?   I det her afsnit forsøger Anne Kejser at spore sig ind på, hvilken elbil hun skal vælge til sin familie – for det kan være en jungle at finde den helt rigtige elbil, når man ikke engang aner, hvad man skal overveje i jagten.    Kom med på Anne rejse fra diesel til elbil, når hun i den her podcastserie dykker ned i alle de spørgsmål, hun har mødt undervejs i jagten på at finde den perfekte elbil til hende og hendes familie.   Her taler hun med bilsælger Rasmus Nicolai Hansen om, hvorvidt der overhovedet findes en elbil til alle – og i så fald, hvilken elbil der passer til forskellige livssituationer.   Podcasten er produceret for Norlys af Det Nordjyske Mediehus.   Vært: Anne Kejser Gæst: Rasmus Nicolai HansenTilrettelægger og produktion: Kristine Kjær  Redaktør: Mia Bjøreng & Trine Charlotte Hjorth Jensen See omnystudio.com/listener for privacy information.
 • Bilredaktør Søren W. Rasmussen - Er det billigere at have elbil?

  34:05
  Kan det overhovedet betale sig at køre på el? Hvad er prisforskellen på at fylde sin tank med benzin eller diesel og lade sin bil op med strøm? Hvad er det nu med det der refusion? Og er det dyrere at købe en elbil?   Nogle af de spørgsmål der vejer tungest på vægtskålen, når man overvejer at anskaffe sig en bil, handler om økonomi.  Anne Kejser er en sindig nordjyde, som gerne vil have mest for sine penge. Kom med på hendes rejse fra diesel til el, når hun stiller kloge hoveder alle de spørgsmål, hun er stødt på, i jagten på at finde den helt rigtige løsning til hende og hendes familie. I det her afsnit tager Anne sammen med teknisk bilredaktør på FDM, Søren W. Rasmussen, den helt store lommeregner frem og ser på økonomien i at skifte til elbil.   Podcasten er produceret for Norlys af Det Nordjyske Mediehus.  Vært: Anne Kejser Gæst: Søren W. Rasmussen Tilrettelægger og produktion: Kristine Kjær  Redaktør: Mia Bjøreng & Trine Charlotte Hjorth Jensen See omnystudio.com/listener for privacy information.
 • Bil- og livstilsekspert Christian Grau - Den mentale omstilling

  40:21
  Elbil eller ej? Nu eller senere? Dét er de helt store spørgsmål, når man overvejer at købe en ny bil i 2023.   For bare få år siden var der langt mellem elbilerne på de danske veje, men nu popper de op i bybilledet hurtigere end man kan sige ”grøn omstilling”. Ifølge bil- og livsstilsekspert Christian Grau handler skiftet fra fossil bil til el dog mere om en mental omstilling.   For der er mange spørgsmål og bekymringer forbundet med at købe en elbil - måske særligt lige nu, hvor markedet er i så rivende udvikling. Kan man komme rundt på samme måde, som man kunne i den gamle bil? Er det besværligt med al den nye teknologi? Og hvad hvis der kommer nogle meget bedre biler på markedet om to år - er det så overhovedet nu, man skal tage springet?   Kom med på Anne Kejsers rejse fra diesel til elbil, når hun i den her podcastserie dykker ned i alle de spørgsmål, der er opstået i researchfasen om at finde den helt rigtige elbils-løsning til hende og hendes familie. I første afsnit taler hun med Christian Grau om, det overhovedet kan betale sig at overveje en elbil, når man skal skifte den gamle brændstofbil ud.   Podcasten er produceret for Norlys af Det Nordjyske Mediehus.   Vært: Anne Kejser Gæst: Christian Grau Tilrettelægger og produktion: Kristine Kjær  Redaktør: Mia Bjøreng & Trine Charlotte Hjorth Jensen See omnystudio.com/listener for privacy information.
 • Elbil for begyndere - Teaser

  02:03
  Elbil for begyndere udkommer i seks afsnit de kommende seks onsdage. Premiere onsdag den 23. august.  Er det nu, du skal springe ud i livet som elbilsejer? Hvad koster det? Hvilke ladeløsninger findes der? Kan man rejse langt i en elbil? Hvilken bil passer til dig? Og er det overhovedet så grønt, som de siger?   For bare få år siden var der langt mellem elbilerne på de danske veje, men nu popper de op i bybilledet hurtigere, end man kan sige ’grøn omstilling’.  Kom med på Anne Kejsers rejse, når hun dykker ned i alle de spørgsmål, der opstår, når man som hende overvejer at skifte fossilbilen ud med én på el.   Podcasten er produceret for energiselskabet Norlys af Det Nordjyske Mediehus, og er en del af en del af universet ”elbil for begyndere – med Norlys”, som du kan dykke ned i på norlys.dk/elbil    Vært: Anne Kejser Tilrettelægger og produktion: Kristine Kjær  Redaktør: Mia Bjøreng & Trine Charlotte Hjorth Jensen See omnystudio.com/listener for privacy information.
loading...