Share

cover art for 448. Stoppklossen i fordonsbranschen

Ekonomistudion

448. Stoppklossen i fordonsbranschen

I Ekonomistudion torsdag handlar det bland annat om halvledarbristen. Vad beror den på och när är problemet löst? (Och vad är egentligen en halvledare.) Dessutom handlar det om vaccinläget och om Kinas och Sveriges handelsrelationer.

More episodes

View all episodes

 • 449. "Det kommer komma hårda dippar"

  30:46
  Ekonomistudion fredag fångar upp rapportsäsongen som går mot sitt slut. Vad har vi lärt oss och var ska man lägga sina pengar nu? Dessutom hör vi med finansmarknadsministern om kickbacks. Och så tittar vi lite närmre på Kina. Andreas Johansson leder programmet.
 • 447. Blir det nån inflation eller?

  22:37
  Ekomomistudion onsdag pratar med Stefan Ingves om räntebeskedet. Dessutom handlar det om veckans viktigaste makrosiffra – den amerikanska inflationen. Kommer den igång, som många tror? Felicia Åkerman kommenterar.
 • 446. Stopp för kickbacks?

  30:00
  Ekonomistudion tisdag börjar med att prata med Avanzas vd. Avanza-aktien faller efter oro i marknaden om att de lönsamma fondprovisionerna ska stoppas. Vi fördjupar oss också bitcoin och frågar oss vad Teslas bitcoin-köp innebär? Dessutom: När kommer självkörande bilar leverera paketen?
 • 445. Vad driver oljepriset?

  20:42
  Ekonomistudion måndag börjar med Brentoljansom nu är uppe på samma nivåer som före coronapandemin – 60 dollar fatet.I Sverige utsätts allt fler företagare för kriminalitet, men färre anmäler brotten.Dessutom tror nu allt fler fastighetsmäklare på ännu högre bopriser i storstäderna.Det och mycket mer i Ekonomistudion måndag.
 • 444. Nya finansmarknadsministern rör inte bolånetaket

  32:33
  Ekonomistudion fredag börjar med färska nonfarm payroll-siffror från USA med tillhörande analys. Dessutom bjuds vi på en intervju med den nytillträdde finansmarknadsministern. Samtidigt fortsätter bopriserna att skjuta i höjden, men hur länge kommer det att hålla i sig? Det och mycket mer i Ekonomistudion fredag.
 • 443. "Stäng Systembolaget i stället"

  28:24
  Ekonomistudion torsdag börjar med beskedet att alkoholstoppet förlängs. Krögaren Johan Jureskog uppskattar inte beslutet. Vi tar även en närmre titt på de ryska och kinesiska coronavaccinen. Hör även intervjuer med Vattenfalls vd och FI:s generaldirektör.
 • 442. När går Spotify med vinst?

  23:37
  Ekonomistudion onsdag börjar med Spotify. Vi hör Daniel Ek om rapporten och så analyserar Di:s Johannes Karlsson läget. Utöver det tittar vi på indexfonder – är det ett bra sparande?
 • 441. Nya misstankar

  26:48
  I Ekonomistudion tisdag handlar det bland annat om nya misstankar mot den tidigare Swedbank-vd:n Birgitte Bonnesen. Di:s Martin Rex berättar mer. Vi pratar också med Ulf Kristersson om arbetskraftinvandring. Bör den begränsas och hur? Hör även nya MP-språkröret om vägen framåt för partiet.