Share

Dumma Människor

Oslagbara livstips hämtade från forskningen


Latest episode

More episodes

View all episodes

 • SOMMARVECKA: Så planerar du semestern bäst (repris)

  26:56
  Solen skiner och det är dags för SOMMARVECKA med Dumma människor. Varje dag hela veckan kommer nya och gamla avsnitt kopplade till sommaren. Först ut ett avsnitt om hur du gör för att maxa semestern.
 • FREDAGSFRÅGAN: Hur påverkas vi psykologiskt av att vandra?

  18:50
  I veckans fredagsfråga har vi för första gången en GÄST i studion, och det är ingen mindre än Henrik Ståhl från poddarna Somna med Henrik och Vandra med Henrik. Skicka din egen fredagsfråga till dummamanniskor@gmail.com.
 • 223. Bootcamp mot popcornhjärna

  50:42
  Vi lägger i snitt 17 år av våra liv på att titta på skärmar, något som påverkar oss i grunden. Så kallad popcornhjärna innebär att tänkandet blir fragmenterat och att det blir svårt att fokusera på något i längre stunder. I veckans avsnitt går vi igenom varför det är så problematiskt, men tar också upp alla effektiva motgift som faktiskt finns – vi är inte dömda till popcornhjärna.Klipp:15.54 Popcorn Brain (feat. Dotty Blue) - Pyrakite25.05 The Mitchells vs the Machines25.58 Start lista (Popcorn - Original - The Megabyte Orchestra)40.49 Mojje - Popcorn FrisyrRedigering: Peter Malmqvist.Kontakta oss på dummamanniskor@gmail.com.
 • FREDAGSFRÅGAN: Hur hälsar jag när det är oklart om man har setts förut?

  16:11
  Veckans fredagsfråga kommer på självaste 17 maj från norska stjärnpoddaren Mathilde Ullum.
 • 222. Älskade rival

  54:10
  Att ha en tydlig rival har starka effekter på vårt beteende – på både bra och dåliga sätt. Hur påverkar rivalitet sånt som prestation, beslutsfattande och allmän hyfs? Eftersom våra älskade grannar (och rivaler) i Norge firar nationaldag i veckan har vi ett särskilt norskt-svenskt fokus i veckans avsnitt. Det är också en liten treat till våra ganska många norska lyssnare – vi är så glada att ni hittat oss! <3Klipp:9.59 SVT Debatt - Sverige vs Norge16.21 Expressen TV Marcus & Martinus Sverige eller Norge17.51 Start lista (Fleksnes intro ljudet på varje punkt)32.38 Skam avsnitt 9 SVT39.41 Emily Blunt and Ryan Gosling trade insults over ‘Barbenheimer’ rivalry at the 2024 Oscars 45.30 Fleksnes Jeg Liker ikke Svensker52.37 La Det Swinge - BobbysocksRedigering: Peter MalmqvistKontakta oss på dummamanniskor@gmail.com.
 • FREDAGSFRÅGAN: Min klasskompis har hamnat utanför, hur får vi in henne i gänget?

  15:29
  Redigering: Peter Malmqvist.Skicka din egen fredagsfråga till dummamanniskor@gmail.com.