Share

cover art for REPRIS: Dax att relaxa (OROSVECKA)

Dumma Människor

REPRIS: Dax att relaxa (OROSVECKA)

Vi dundrar vidare i OROSVECKAN och idag är det med en repris om STRESS. Stressen är egentligen vår vän, utan den hade vi människor legat handlingsförlamade på soffan. Det är om vi aldrig kommer ner från stresstopparna som tillståndet kan bli hälsofarligt. Lina och Björn pratar om knep att ta till för att hantera stress.

More episodes

View all episodes

 • FREDAGSFRÅGAN: Hur slutar jag känna ångest när jag sjukskriver mig?

  11:49
  Dagens fredagsfråga handlar om att känna skuld och skam när man behöver sjukskriva sig från jobbet. Vad göra? Lina och Björn har svar.
 • 198. Hyfsa till dig tack (artighet)

  50:04
  Små artiga vardagsbeteenden gör inte bara att vi trivs bättre tillsammans, utan också att vi blir mer effektiva i grupper. Omvänt kan små oartigheter få förödande konsekvenser på exempelvis jobbet. I veckans avsnitt går Lina & Björn igenom forskningen om artighet, och presenterar dessutom en rejäl tipslista på konkret vardagshyfs som vi alla borde bli bättre på.Klipp:5.32 Be Polite - Kiri and Lou10.48 Kingsman The Secret Service18.32 Astrid Lindgren24.23 American Hustle - Official International Trailer33.53 Richard Branson38.58 Family Guy Manners46.08 Lasse Berghagen Breda LeendeKlippning: Peter MalmqvistKontakt: dummamanniskor@gmail.com.49.08 Please & Thank You Song - Teach Good Manners with THE KIBOOMERS
 • FREDAGSFRÅGAN: Hur får jag min mamma att respektera mina gränser?

  14:40
  Klippning: Peter Malmqvist.Skicka din egen fredagsfråga till dummamanniskor@gmail.com.
 • 197. Inte ikväll älskling (obalans i sexlust)

  50:34
  Många par känner igen sig i att en har större sexlust än den andra, åtminstone i perioder. Om det håller i sig länge och om rollfördelningen alltid är densamma är risken stor att det blir förödande för relationen. Lina & Björn går igenom forskningen om vilka strategier par brukar ta till — och vilka som faktiskt fungerar för att rädda relationen.Klipp:6.28 Lenny Kravitz - Sex13.08 The Graduate (1967) Dustin Hoffman23.34 TV4 Nyhetsmorgon33.35 Adam & Eva43.48 Simpsons Klippning: Peter Malmqvist.Kontakta oss på dummamanniskor@gmail.com.49.10 Sexual - NEIKED, Dyo
 • REPRIS: Hur hanterar jag min dödsångest? (OROSVECKA)

  16:48
  Vi avslutar vår OROSVECKA om a merry note: med en repris av en fredagsfråga om dödsångest. Puss och kram!
 • FREDAGSFRÅGAN: Hur står jag ut med nyheterna utan att ta ångestdämpande? (OROSVECKAN)

  14:16
  Klippning: Peter Malmqvist.Skicka din egen fredagsfråga till dummamanniskor@gmail.com.
 • REPRIS: Panikångest vid beslut (OROSVECKA)

  12:46
  OROSVECKAN fortsätter! I denna repris besvarar vi en fredagsfråga från en lyssnare som får panikångest över ett beslut som måste fattas. Vad göra? Björn och Lina vänder sig till forskningen som, som alltid, har svaren!
 • 196. Vår största rädsla (social ångest)

  57:44
  Den vanligaste och mest allmänmänskliga rädslan handlar om att göra bort sig, att bedömas och inte räcka till, avvisas — och i slutändan att bli ensam. Social ångest kan vara så svår att den blir en diagnos (social fobi). Men vi har alla social ångest i viss mån, och den ställer till det för oss mer än vi tror. I avsnittet får du också de bästa verktygen för att övervinna rädslan i olika sociala situationer — en nyckel för bättre relationer och ett rikare liv.Klippning: Peter Malmqvist.Kontakta oss på dummamanniskor@gmail.com.