Share

cover art for 135. En mindre jobbig tillbakagång till jobbet

Dumma Människor

135. En mindre jobbig tillbakagång till jobbet

Nu börjar de lata sommardagarna lida mot sitt slut och borta är tiden då det enda man behövde oroa sig för var om det där mörka molnet var påväg mot ens håll eller om det funkar att låta håret förbli otvättat ytterligare en vecka. Men hur gör man då övergången från sommarluffs till jobbhöst så smidig och lustfylld som möjligt? Att ha något att se fram emot är ett av alla de tips som Lina och Björn delar med sig av i detta avsnitt.


Klipp och musik:

Sven Ingvars - Sommar Och Sol

Kikki Danielsson - Papaya Coconut

Gyllene Tider - Sommartider

Latin Kings - Fint Väder

Cumulus - Höstvisa

Idolerna - Sommar

Tomas Ledin - Sommaren Är Kort


mail: dummamanniskor@gmail.com

producent: Clara Wallin

More episodes

View all episodes

 • 198. Hyfsa till dig tack (artighet)

  50:04
  Små artiga vardagsbeteenden gör inte bara att vi trivs bättre tillsammans, utan också att vi blir mer effektiva i grupper. Omvänt kan små oartigheter få förödande konsekvenser på exempelvis jobbet. I veckans avsnitt går Lina & Björn igenom forskningen om artighet, och presenterar dessutom en rejäl tipslista på konkret vardagshyfs som vi alla borde bli bättre på.Klipp:5.32 Be Polite - Kiri and Lou10.48 Kingsman The Secret Service18.32 Astrid Lindgren24.23 American Hustle - Official International Trailer33.53 Richard Branson38.58 Family Guy Manners46.08 Lasse Berghagen Breda LeendeKlippning: Peter MalmqvistKontakt: dummamanniskor@gmail.com.49.08 Please & Thank You Song - Teach Good Manners with THE KIBOOMERS
 • FREDAGSFRÅGAN: Hur får jag min mamma att respektera mina gränser?

  14:40
  Klippning: Peter Malmqvist.Skicka din egen fredagsfråga till dummamanniskor@gmail.com.
 • 197. Inte ikväll älskling (obalans i sexlust)

  50:34
  Många par känner igen sig i att en har större sexlust än den andra, åtminstone i perioder. Om det håller i sig länge och om rollfördelningen alltid är densamma är risken stor att det blir förödande för relationen. Lina & Björn går igenom forskningen om vilka strategier par brukar ta till — och vilka som faktiskt fungerar för att rädda relationen.Klipp:6.28 Lenny Kravitz - Sex13.08 The Graduate (1967) Dustin Hoffman23.34 TV4 Nyhetsmorgon33.35 Adam & Eva43.48 Simpsons Klippning: Peter Malmqvist.Kontakta oss på dummamanniskor@gmail.com.49.10 Sexual - NEIKED, Dyo
 • REPRIS: Hur hanterar jag min dödsångest? (OROSVECKA)

  16:48
  Vi avslutar vår OROSVECKA om a merry note: med en repris av en fredagsfråga om dödsångest. Puss och kram!
 • REPRIS: Dax att relaxa (OROSVECKA)

  40:40
  Vi dundrar vidare i OROSVECKAN och idag är det med en repris om STRESS. Stressen är egentligen vår vän, utan den hade vi människor legat handlingsförlamade på soffan. Det är om vi aldrig kommer ner från stresstopparna som tillståndet kan bli hälsofarligt. Lina och Björn pratar om knep att ta till för att hantera stress.
 • FREDAGSFRÅGAN: Hur står jag ut med nyheterna utan att ta ångestdämpande? (OROSVECKAN)

  14:16
  Klippning: Peter Malmqvist.Skicka din egen fredagsfråga till dummamanniskor@gmail.com.
 • REPRIS: Panikångest vid beslut (OROSVECKA)

  12:46
  OROSVECKAN fortsätter! I denna repris besvarar vi en fredagsfråga från en lyssnare som får panikångest över ett beslut som måste fattas. Vad göra? Björn och Lina vänder sig till forskningen som, som alltid, har svaren!
 • 196. Vår största rädsla (social ångest)

  57:44
  Den vanligaste och mest allmänmänskliga rädslan handlar om att göra bort sig, att bedömas och inte räcka till, avvisas — och i slutändan att bli ensam. Social ångest kan vara så svår att den blir en diagnos (social fobi). Men vi har alla social ångest i viss mån, och den ställer till det för oss mer än vi tror. I avsnittet får du också de bästa verktygen för att övervinna rädslan i olika sociala situationer — en nyckel för bättre relationer och ett rikare liv.Klippning: Peter Malmqvist.Kontakta oss på dummamanniskor@gmail.com.
 • REPRIS: Känner mig kass, läser FASS (OROSVECKA)

  36:13
  Med anledning av oroliga tider har vi en hel vecka på temat ORO! Det här är en repris av vårt avsnitt om hälsoångest och hypokondri – en stark, ihållande och överdriven oro för att själv drabbas av en allvarlig sjukdom. Björn och Lina pratar om vilka som drabbas av hälsoångest och varför, samt bra tips på vad man kan göra för att lida mindre av det.