Share

Dumma Människor

Oslagbara livstips hämtade från forskningen


Latest episode

More episodes

View all episodes

 • 197. Inte ikväll älskling (obalans i sexlust)

  50:34
  Många par känner igen sig i att en har större sexlust än den andra, åtminstone i perioder. Om det håller i sig länge och om rollfördelningen alltid är densamma är risken stor att det blir förödande för relationen. Lina & Björn går igenom forskningen om vilka strategier par brukar ta till — och vilka som faktiskt fungerar för att rädda relationen.Klipp:6.28 Lenny Kravitz - Sex13.08 The Graduate (1967) Dustin Hoffman23.34 TV4 Nyhetsmorgon33.35 Adam & Eva43.48 Simpsons Klippning: Peter Malmqvist.Kontakta oss på dummamanniskor@gmail.com.49.10 Sexual - NEIKED, Dyo
 • REPRIS: Hur hanterar jag min dödsångest? (OROSVECKA)

  16:48
  Vi avslutar vår OROSVECKA om a merry note: med en repris av en fredagsfråga om dödsångest. Puss och kram!
 • REPRIS: Dax att relaxa (OROSVECKA)

  40:40
  Vi dundrar vidare i OROSVECKAN och idag är det med en repris om STRESS. Stressen är egentligen vår vän, utan den hade vi människor legat handlingsförlamade på soffan. Det är om vi aldrig kommer ner från stresstopparna som tillståndet kan bli hälsofarligt. Lina och Björn pratar om knep att ta till för att hantera stress.
 • FREDAGSFRÅGAN: Hur står jag ut med nyheterna utan att ta ångestdämpande? (OROSVECKAN)

  14:16
  Klippning: Peter Malmqvist.Skicka din egen fredagsfråga till dummamanniskor@gmail.com.
 • REPRIS: Panikångest vid beslut (OROSVECKA)

  12:46
  OROSVECKAN fortsätter! I denna repris besvarar vi en fredagsfråga från en lyssnare som får panikångest över ett beslut som måste fattas. Vad göra? Björn och Lina vänder sig till forskningen som, som alltid, har svaren!
 • 196. Vår största rädsla (social ångest)

  57:44
  Den vanligaste och mest allmänmänskliga rädslan handlar om att göra bort sig, att bedömas och inte räcka till, avvisas — och i slutändan att bli ensam. Social ångest kan vara så svår att den blir en diagnos (social fobi). Men vi har alla social ångest i viss mån, och den ställer till det för oss mer än vi tror. I avsnittet får du också de bästa verktygen för att övervinna rädslan i olika sociala situationer — en nyckel för bättre relationer och ett rikare liv.Klippning: Peter Malmqvist.Kontakta oss på dummamanniskor@gmail.com.