Share

cover art for “Så bra är nya Porsche Cayenne”

Dragläget

“Så bra är nya Porsche Cayenne”

Det har nu blivit dags för avsnitt 24 av Dragläget - Dagens PS och Högsta Växelns podcast om bilar och bilvärlden. Veckans avsnitt rattas av Gustaf, Mats och Karl.


I veckans avsnitt bjuder på ett brett spektrum av bilrelaterade ämnen. 


Gustaf har varit i Österrike och provkört nya Porsche Cayenne, samt tillbringat en vecka med Hyundais strömlinjeformade elbil Ioniq 6.


Karl har fått möjlighet att motionera sin nya laddbox för första gången, och Mats har inventerat bilbeståndet på Svalbard.


Man diskuterar konsten av Woollarding, den ultimata Åre-bilen för Mats, samt hur Karls Alfa Romeo blev uppmärksammad av en känd träbåtsprofil.

More episodes

View all episodes

 • “Kan man älska en BYD?”

  45:16
  Det har blivit dags för ännu ett avsnitt av Dragläget – Högsta Växeln och Dagens PS podd om bilar och bilvärlden. Veckans avsnitt rattas av Karl och Gustaf.Denna veckas avsnitt av Dragläget täcker ett brett spektrum av ämnen.Man börjar med att diskutera det kinesiska elbilsmärket BYD, vars modell Atto 3 har varit en storsäljare i Sverige den senaste tiden.Konceptet att utrusta sin bil med fälgar från ett annat bilmärke diskuteras också, liksom en lista på bilmodeller som inte kommer att överleva till 2024.Dessutom pratar Karl av sig om fenomen som han irriterar sig på i annonser för begagnade bilar, och Gustaf delar med sig av sina teorier kring att köpa allt för obskyra bilar.
 • “Ett antal somriga bilhaverier”

  48:43
  Det har blivit dags för ännu ett avsnitt av Dragläget, Dagens PS och Högsta Växelns bilpodd. Veckans avsnitt rattas av Gustaf och Karl.Denna vecka är Dragläget tillbaka efter sommaruppehållet, och avsnittet börjar med en genomgång av Karls sommaräventyr i Honqi E-HS9.Gustaf berättar om sitt senaste bilhaveri, vilket leder till en diskussion om tidigare bilhaverier som grabbarna har råkat ut för genom åren.Nya, eldrivna Cadillac Escalade IQ och Ferraris extremt exklusiva XX-modeller avhandlas också i veckans bilpodd.
 • “Ett tecken på Piëchs storhetsvansinne”

  45:49
  Det har blivit dags för ännu ett avsnitt av Dragläget - Dagens PS och Högsta Växelns podcast om bilar och bilvärlden. Veckans avsnitt rattas av Marcus och Gustaf.Denna vecka bjuds det på ett avsnitt av Dragläget med ordentlig bredd i termer av ämnen.Marcus ondgör sig över att ha suttit i laddkö i en Postnord-färgad Kia Soul, och Gustaf berättar om hur hans senaste bilköp relaterar till Ferdinand Piëchs storhetsvansinne.Grabbarna diskuterar även oansvariga biltest utförda av stora biltidningar, lekar att leka i bilen under sommarsemestern, och hur en snål dieseldriven småbil inspirerade Renault Clio V6.
 • “Lotus grundare Colin Chapman gillade suvar”

  34:18
  Det har nu blivit dags för ännu ett avsnitt av Dragläget – Dagens PS och Högsta Växelns podcast om bilar och bilvärlden. Veckans avsnitt rattas av Marcus och Gustaf.Denna vecka bjuds det på ett särskilt Mercedes-tungt avsnitt.Marcus har nämligen varit i Österrike och kört alla generationer av Mercedes E-klass från 1950-talet och framåt.Grabbarna diskuterar Marcus favoriter ur E-klass stamtavla, och Gustaf redogör för hur man kör rattväxel.Marcus har också varit i Norge för att provköra nya Lotus Eletre, och förklarar varför en Lotus-suv inte ligger så långt ifrån märkets DNA som man kan tro.
 • “Snittar tre liter milen i stadstrafik”

  43:12
  Det har nu blivit dags för avsnitt 30 av Dragläget – Dagens PS och Högsta Växelns podcast om bilar och bilvärlden. Veckans avsnitt rattas av Mats, Joel och Gustaf.I detta avsnitt av Dragläget gör Högsta Växelns mångåriga medarbetare Joel Sandberg comeback i studion, och berättar om de bilar som han har provkört under den senaste månaden.Mats har nu övertagit den Jaguar F-Type R som Gustaf körde förra veckan, och delar med sig av sina erfarenheter av bilen.Gustaf redogör för skillnaderna i körupplevelse mellan kompressor och turbo, och man diskuterar huruvida trafikpolisen håller på att monteras ner.Dessutom för Gustaf och Joel en diskussion om huruvida det finns någon poäng med riktigt sportiga och snabba familjebilar som Audi RS6 eller Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, och Mats uttrycker sitt ogillande av mopedbilar.
 • Podcast: “Klassiska Jaguar-V8:ans svanesång"

  35:30
  Det har nu blivit dags för avsnitt 29 av Dragläget – Dagens PS och Högsta Växelns podcast om bilar och bilvärlden. Veckans avsnitt rattas av Marcus och Gustaf.Denna vecka är Marcus tillbaka från Centralamerika, och berättar om vägnätet och bussbeståndet i Guatemala.Gustaf kör denna vecka runt i en Jaguar F-Type R Roadster för att på riktigt säga adjö till Jaguars klassiska kompressormatade V8. Man diskuterar även elbilstillverkaren Nio, då en av det kinesiska märkets stationer för batteribyte började brinna under helgen.
 • “Ferrari Purosangue är som en väldigt het halvkombi”

  45:45
  Det har nu blivit dags för avsnitt 28 av Dragläget – Dagens PS och Högsta Växelns podcast om bilar och bilvärlden. Veckans avsnitt rattas av Marcus och Gustaf.Denna vecka bjuds det på Draglägets första distanspodd.Marcus är nämligen i Costa Rica, och ringer in för att berätta om landets bilbestånd. Gustaf och Marcus diskuterar även elbilsbränder, sina första intryck av Hongqi E-HS9, samt Andreas recension av nya Ferrari Purosangue.
 • “Rapport från Le Mans 24-timmars”

  41:42
  Det har nu blivit dags för avsnitt 26 av Dragläget - Dagens PS och Högsta Växelns podcast om bilar och bilvärlden. Veckans avsnitt rattas av Gustaf, Mats och Marcus.I veckans avsnitt av Dragläget bjuds det på racing för hela slanten.Marcus, Gustaf och Andreas har nämligen varit i Frankrike för att titta på Le Mans 24-timmars, som hade hundraårsjubileum i år.Marcus var på plats med General Motors, och körde till loppet i nya Chevrolet Corvette Z06.Gustaf var på plats med Michelin för att lära sig om däckteknologi, och Andreas var där med Ferrari och fick tillfälle att köra ett urval av deras modeller.
 • “Vilka elbilar är framtida samlarföremål?”

  49:27
  Det har nu blivit dags för avsnitt 26 av Dragläget – Dagens PS och Högsta Växelns podcast om bilar och bilvärlden. Veckans avsnitt rattas av Marcus, Karl och Gustaf.Denna vecka har gänget varit på bilträff på Värmdö med Mercedes-AMG SL 63 och Bentley Bentayga EWB. Dessutom har Karl både varit i Södertälje för att provköra nya Volkswagen ID.3, och på Knutstorp ring för att rasta ett gäng olika BMW M-bilar på bana.Gänget diskuterar även vilka elbilar som kan tänkas få samlarstatus i framtiden, samt vilka bilar som man kommer att köra under Gärdesloppet.