Share

Djævlens Værk

Det vi møder i hverdagen, som fanden har skabt.


Latest episode

 • 5. Kunstig intelligens

  19:54
  Kunstig intelligens er en gammel idé, der har levet gennem mange vintre og somre - op og nedture. Det vi oplever lige nu er en renæssance, der bygger på idéer fra midten af 1930erne, men hviler på flere faktorers rette udvikling og timing. I dag handler Djævlens Værk om AI - kunstig intelligens. Trænet på stil, tone og form samt tidligere afsnit af Djævlens Værk, er dette afsnit skrevet af ChatGPT 4 (og delvist 3.5m da jeg havde opbrugt de tilgængelige ressourcer og blev forment adgang i nogle timer). Derfor har jeg ikke skrevet et ord af denne podcast, kun stillet min stemme til rådighed og indtalt det, som den kunstige intelligens skrev.

More episodes

View all episodes

 • 4. Hestekræfter

  12:16
  Hesten er menneskets stærkeste ven, men hvordan blev den selve symbolet på store kræfter under menneskets kontrol? Det får du svar på i denne udgave af Djævlens Værk.
 • 3. Nyheder

  14:32
  Nyhedstræthed er en ting. Før var en avis, en radioavis, eller endda en tv-avis, en færdig ting. Et punktum. Nu er nyhederne uendelige. I tv-sløjfer og på hjemmesider, der aldrig løber tør for hverken tid eller plads. Det er en af de store årsager til nyhedstræthed, der kan føre til at man begynder at undgå nyheder. Men hvorfor har vi de nyheder, som vi har? En historisk blanding af typografer og telegraf har en væsentlig finger på formen, selv nu - mange år efter de begge er blevet gjort overflødige i produktionen af nyheder. I dag ser Djævlens Værk på nyhederne - og den træthed de forårsager i os.
 • 2. Fremtiden

  14:39
  Fremtiden er ikke hvad den plejede at være og det er den en rigtig god grund til. Vores syn på fremtiden er en ret ny opfindelse.Da forandringer og udvikling begyndte at accellerere så de skete hurtigere end et menneskes livstid opstod idéen om, at fremtiden ville være anderledes end nutiden for det enkelte menneske. Der var mere end skæbne og held på spil. Der var også en menneskeskabt udvikling og vækst, som er blevet selve grundstenen i vores nutid på meget kort tid.Måske er det derfor vi ikke har vænnet os til den endnu.I dag udforsker vi nutidens syn på fremtiden og hvorfor den er så forankret i fortiden.
 • 1. Alkohol

  14:26
  Alkohol er overalt i vores kultur og historie - og har været en fast del af menneskelivet altid. Man har fundet rester af alkoholproduktion så tidligt, som for 9000 år siden. Men hvorfor er alkohol så centralt for vores liv, når nu vores forhold til alkohol er... kompliceret. Fordi når vi prøver at fjerne det, går det ofte frygteligt galt.Dette er anden sæson af Djævlens Værk, en podcast om de ting vi møder i hverdagen, som fanden har skabt. Din vært er Patrick Bay Damsted.gTOqNtea3OtIKMwTvE0U
 • 7. Talmagi

  12:59
  Syv, ni, tretten. De syv vidundere. Fortid, nutid og fremtid. De fem sanser vi oplever verden med. Tal har mange årsager til at blive opfattet som magiske. Og endda religiøse. I denne udgave af Djævlens Værk er talmagi på tapetet og der er en flere tusinde år gammel historie, der udfolder sig på langs og tværs af tallenes tilstedeværelse i vores liv. Dette er Djævlens Værk, en podcast om de ting vi møder i hverdagen, som fanden har skabt.
 • 6. Snooze

  13:34
  Der findes en lang og ubrudt tråd som styrer meget mere af dit liv end du er klar over. En lige linie, der skabte fundamentet for både kommunismen og kapitalismen. Den globale landsby og den ting i din hverdag, som giver dig et tiltrængt glimt af håb i hverdagens værste timer, for blot at smadre det umiddelbart efter. Snoozeknappen på dit vækkeur. Dette er Djævlens Værk, en podcast om de ting vi møder i hverdagen, som fanden har skabt.