Share

Direktionen


Latest episode

 • 39. 39. Så hanterar du skav och konflikter med Susanne Hydén

  58:02
  Jag har den stora glädjen att återigen ha Susanne Hydén som gäst och denna gång hanterar vi allt ifrån skav och mikrotrauman till riktiga konflikter bortom klyschiga ledarskapsartiklar.Hur luckrar man upp situationer där medarbetare fastnat i mönster och har svårt för att komma överens? Annsofi och Susanne diskuterar hur man taktiskt hanterar en manipulativ person och delar med sig av sina egna berättelser kring hur det är att arbeta med grupper och individer som fastnat i dödlägen. Kan man vända på motsträviga och toxiska medarbetare och hur kan man bli retoriskt framgångsrik i svåra samtal genom att använda sig av tystnad?Annsofi delar med sig av sina mörka sidor och Susanne ger tips på hur chefer kan bli bättre på att leda på distans genom att ha en annan agenda vid kontorsdagar.

More episodes

View all episodes

 • 38. 38. Konflikter och ansvar med Charlotte Linder

  55:59
  Varför har vi så svårt för att hantera konflikter i vardagen och vad har vi egentligen för ansvar och skyldigheter? Är det egentligen så farligt att vara osams? Tillsammans med vår gäst, Charlotte Linder, går vi bortom styrdokument och policys och går loss på exempel ifrån verkligheten där vi både utmanas att stå för våra värderingar och tvingas att göra förnedrande eftergifter. Varför pratar vi inte mer om konflikter och vad sätter vårt undvikandebeteende för spår i verksamheten, hos kollegorna men även... hos våra egna barn?
 • 37. 37. Tystnadens pris. Med Susanne Hydén och Kenth Åkerman.

  55:21
  När Kenth och Susanne började skriva en bok om tystnadskultur på arbetsplatsen så möttes de av blandade reaktioner. Många hejarop men också funderingar som "Hur vågar ni? Är ni inte rädda för att ni inte ska få nya jobb eller uppdrag efter det här?"Men kommentarer som detta i kombination med insikter från personer som generöst delade med sig av sina personliga erfarenheter så blev Susanne och Kenth bara ännu mer övertygade om hur viktigt det är att vi vågar prata om det här.Ska man verkligen acceptera dåliga beteenden med förklaringen "Ja men han/hon är sån där"? Vilken effekt har tystnadskulturer på utveckling, organisation och enskilda individer? Och hur motverkar man att en tystnadskultur uppstår och går det att vända en tystnadskultur?
 • 36. 36.Avsnitt 36: Kundservice – från ord till handling på Kicks med Johan Björk

  37:24
  I detta avsnitt gästas podden av Johan Björk, Store Customer & Sales Expert på Kicks. Han pratar om hur viktigt det är att engagera personalen och ge dem mandat för att verksamheten ska kunna anpassa sig till nya kundbeteenden och ge kundservice med guldkant.Idag finns många utmaningar inom försäljning och det gäller att våga tänka nytt och utmana för att även se möjligheterna.Vi pratar också om hur viktigt det är att även få med sommarextra och vikarier med på tåget för man vet aldrig - det kan visa sig att de i framtiden blir försäljningsexperter och chefer för Kundservice :)
 • 35. 35. Mobbing och utsatthet på jobbet - en organisatorisk fråga, inte individfråga.

  44:29
  Tar vi mobbing på jobbet på allvar och vad är anledningen till att mobbing förekommer på arbetsplatser överhuvudtaget? Forskaren och psykologen Stefan Blomberg berättar för oss hur social utsatthet uppstår och att det finns ett direkt samband med hur organisationen är uppbyggd och hur väl den fungerar i övrigt. Vi får veta mer om hur organisationen som helhet påverkar förekomsten av destruktiva beteenden och mobbing och hur allvarliga konsekvenserna kan bli för den som stannar för länge i en hopplös situation.Den forskning som Stefan och hans kollegor bedriver ledde även till ett mycket oväntat resultat: sambandet mellan ohälsa och risken för att bli utsatt för mobbing.
 • 34. 34. Socialt hållbarhetsarbete med Patrik Nyman, Veidekke

  40:17
  Veckans avsnitt handlar om att ha "seriositet" som sin arbetsuppgift och hur man får till det dagliga sociala hållbarhetsarbetet i byggbranschen. Patrik Nyman från Veidekke gästar podden och vi diskuterar vad som krävs för att få den sociala hållbarhetsstrategin på dagordningen och hur viktigt det är att alla delar av verksamheten är involverade i arbetet.
 • 33. 33. Robert Karjel: Att leda i kris

  01:00:19
  Robert Karjel är högaktuell med boken "Ut ur Kabul" som har väckt debatt kring Sveriges krisberedskap. Han är en flitigt anlitad föreläsare, författare och fd överstelöjtnant vid Försvarsmakten där han är den enda svenska stridspilot som någonsin flugit amerikanska marinens attackhelikopter.I veckans avsnitt av Direktionen delar han med sig av sina erfarenheter kring ledarskap och beslutsfattande och hur man håller huvudet kallt när det verkligen gäller och liv och död står på spel. Missa inte detta spännande avsnitt där Robert berättar om vikten av mellanmänskliga relationer i kriser och hans erfarenheter av räddningsarbetet vid bl a Estoniakatastrofen och bekämpningen av pirater i Somalia.