Latest episode

 • 16. Jo mer du lærer, jo mindre skjønner du at du ikke kunne

  25:30
  Hva gjør egentlig en produkteier? Thomas Hauge gikk fra rollen som IKT-prosessforvalter til produkteier for team anmeldelse. Hør han dele sine erfaringer og hvorfor han mener at du også bør kaste deg ut i det hvis du får sjansen til å bli produkteier. I episoden deler Thomas også fra arbeidet som team anmeldelse gjør, i første omgang for næringslivet. Innsikt er et viktig stikkord.  Ikke minst avslører Catherine og Thomas hvorfor de hadde et anstrengt forhold i starten. 

More episodes

View all episodes

 • 15. Maba Maba

  19:13
  Hva er egentlig sikkerhetskritisk design?  I situasjoner hvor tiden er avgjørende, må systemene være tilpasset brukernes forutsetninger for at de raskt skal kunne få en forståelse for situasjonen og hvordan den kan håndteres på en sikker måte. Politiet står daglig i slike situasjoner. Fredrik Schønheyder jobber i designseksjonen hos oss i Politiets IT-enhet og har en doktorgrad innen sikkerhetskritisk design. Hør han dele av sin kunnskap i denne episoden. 
 • 14. Digitalisering handler først og fremst om mennesker

  26:25
  Design er ikke bare form og farge. Marte Holmøy bygger opp designmiljøet vårt i politiet. Innsikt, det å forstå brukeren og problemet og kartlegge situasjoner, er blant designfagets styrker. I denne episoden forklarer Marte forskjellen på brukerstyrt og brukerorientert. Hun deler også erfaringer fra arbeidet med retning for brukeropplevelse og snakker om digitalt utenforskap. 
 • 13. Det å bli datadrevet er bare 20 prosent teknologi

  17:38
  Claes Lyth Walsø, leder for leveranseområde Kunnskap, er gjest i denne episoden.Hør han fortelle om hvordan vi jobber mot å bli et datadrevet politi og arbeidet med politiets datastrategi.
 • 12. Alt skal automatiseres

  23:45
  Erlend Wiig brenner spesielt for å lage en god utviklingsplattform. Han er vår leder for plattform, og i denne episoden deler han spennende tanker om hva som ligger i plattformbegrepet. Han påpeker også at plattform er et produkt som skal konsumeres av andre teknologer. Derfor trenger vi å bruke mange av prinsippene for produktutvikling, og ikke minst forstå brukeren.
 • 11. Jeg er mye flinkere enn det jeg tror jeg er

  14:45
  Thomas er en av de nyutdannede utviklerne som har startet hos oss i PIT det siste året. Før han fikk jobben, trodde han Politiets IT-enhet kun bestod av ti personer og at han ikke var flink nok til å få jobb i politiet. I ettertid har han skjønt at det legges til rette for at han som nyutdannet skal få bruke tiden fremover på å lære, være nysgjerrig og stille spørsmål.I denne episoden deler Thomas blant annet sine tanker om det å jobbe i et stort tverrfaglig team, og mulighetene han har til å bygge egen kompetanse. Han forteller også at han ble overrasket over de sosiale aktivitetene som finnes i PIT. 
 • 10. Terningkast 6

  15:07
  Møt to av de 18 studentene som i åtte uker har jobbet med å effektivisere grensekontrollen, politiets arbeid med kompetanse og hvordan politiet kan beregne utrykningstid. Tid til å kjøre politibåt og besøke beredskapssenteret har det også blitt.Studentene har lært mye, spesielt hvor viktig det er å jobbe godt med problemforståelse. Hva er problemet som skal løses? Løser vi riktig problem? Og har vi laget riktig løsning?Også vi i PIT lærer mye av studentene, som tenker åpent og kreativt, og utvikler intuitive og enkle løsninger. Terningkast 6 til hele gjengen!