Latest episode

 • 25. Jobbe godt ilag

  30:10
  For å levere gode tjenester til innbyggerne, må vi i politiet tilpasse oss endringene som skjer i samfunnet. Hvordan gjør vi det? Assisterende politidirektør, Håkon Skulstad, mener løsningen ligger i å jobbe tverrfaglig og ta i bruk ny teknologi.

More episodes

View all episodes

 • 24. Vi har et behov for et totalforsvarsforlik

  34:23
  Trygghet for innbyggerne er kjernen i politiets samfunnsoppdrag. Skal samfunnet styrke sin samlede beredskap, må politiet være en del av løsningen. Derfor ønsker politidirektør Benedicte Bjørnland et totalforsvarforlik, et felles løft ikke bare for det militære men også for det sivile hvor politiet er inkludert. Politiet har en viktig rolle i hele krisespekteret for å bygge og bevare et robust samfunn i freds- og krigstid.
 • 23. Du og jeg er landets viktigste sensorer

  31:53
  Nordic Response er den største militære øvelsen siden den kalde krigen. Men, øver vi på feil krig, spør Tormod Heier, professor ved Forsvarets høgskole som gjester denne episoden.Norge er et av de mest digitaliserte samfunnene i hele verden, og det gjør oss mer sårbare for digitale angrep og hybrid krigføring. Derfor må teknologien vår være stabil, robust og motstandsdyktig.Og våre viktigste sensorer? Det er befolkningen.
 • 22. Ut av komfortsonen

  22:42
  Hvis teknologien utvikler seg eksponentielt, må kompetansen vår gjøre det samme, skal vi henge med på utviklingen. Det vi gjorde i går, vil ikke nødvendigvis fungere i morgen. Derfor må vi utvikle, og noen ganger dreie, kompetansen vår for å møte de nye behovene. I denne episoden møter du Nina Brekkestø, som gjør nettopp dette. Etter å ha jobbet som teamleder, tok Nina selv initiativ og jobber nå mot å bli smidig coach. Her deler hun erfaringene sine med oss.
 • 21. Utvikling er en gave

  32:24
  Hvordan drive endring i en tradisjonell til forskjell fra en matriseorganisasjon? Martin Irgens Ronæs, leder for teknologitjenester, deler sine erfaringer og tips til hvordan du kan utvikle ansatte og ledere i en kunnskapsbedrift. Et konkret råd er å bygge kompetanse ved siden av det daglige arbeidet og gjøre det planmessig over tid.
 • 20. Alle har godt av å sette seg et mål

  28:54
  Erlend Wiig, leder for plattform, startet med den overordnede strategien og historien om hvor vi skal før han begynte å jobbe med OKR i leveranseområdet. For Erlend er OKR å sette fokus på noe vi spesielt ønsker å få til.Hør han dele sine erfaringer med OKR og måling i praksis. 
 • 19. Minute to learn, lifetime to master

  23:14
  OKR hjelper oss blant annet med å fokusere på effekten vi skal oppnå, bli mer data- og innsiktsdrevet, og dele opp større problemstillinger i mindre spiselige biter. Et rammeverk for målsetting og kontinuerlig læring, som gir oss smidighet og muligheten til å gå i samme retning.  Seksjonsleder for smidig coaching og kontinuerlig forbedring, Marthe Slaatsveen, deler hvordan teamene først ble nysgjerrig på OKR til at denne målstyringen nå også finnes på overordnet nivå i Politiets IT-enhet (PIT). I denne episoden gir Catherine også noen smakebiter på hvilke OKR som er satt for organisasjonen i 2024.