Share

cover art for Näringsministern om gigekonomi och vitsiga AI-assistenter

DIGITALISTERNA

Näringsministern om gigekonomi och vitsiga AI-assistenter

Näringsminister Mikael Damberg gästar podden och ger sin syn på gigekonomi och robotar som tar över jobben. Google bråkar om löner och vi tar reda på hur vitsiga Siri, Cortana och Alexa är.

More episodes

View all episodes

 • Djupdykning i Google - Sök och du ska finna

  30:03
  Vi googlar 50 miljoner gånger om dagen i Sverige. Men hur gör man om man vill synas på Google? Vilka är hemligheterna som alla som vill synas på nätet måste veta? Och vad händer när var femte google-sökning sker via rösten? Måste vi lyssna på reklamjinglar innan vi får svar? Svaren får du i veckans avsnitt av Digitalisterna. Gäst: Michael Wahlgren, Pineberry.
 • Boten som kompis - och terapeut

  29:34
  Kjell blir kompis med boten Shim som ska hjälpa honom att reflektera över livet. Det skär sig. En rad terapi-botar har lanserats den senaste tiden. Men funkar det att byta ut en kompis eller terapeut mot en robot? Är det kanske ett bättre sätt att spendera din app-tid än på Instagram?
 • Uber-Bodil om Sverige-planerna och Sthlm Tech Fest

  34:35
  Skandalomsusade Uber-grundaren Travis Kalanick är ute - hur påverkar det Uber i Sverige? Bodil Sidén, kommunikationschef i Stockholm berättar om Ubers planer och vill att vi ska trängas lite mer i baksätet.  Dessutom en fyllig rapport från veckans stora teknikparty - Sthlm Tech Fest.
 • Modetech-landet Sverige och Steve Jobs svarta polo

  30:46
  Kan Sverige bli världens främsta modetech-nation? Modejättar som H&M, Houdini och House of Dagmar samarbetar med Microsoft i spännande projekt. Modedrottningen Susanne Ljung gästar studion och berättar om Silicon Valley-stjärnornas stil. Varför klädde sig Steve Jobs alltid i svart polotröja?
 • Mördarrobotar, Charlottesville och app-sjukvård

  29:37
  Digitalisterna med aktuella frågor: Hur formas nätet efter Charlottesville? Ska mördarrobotar förbjudas? Sjukvården har seglat upp som den viktigaste valfrågan. Får sjukvårdsapparna en extra skjuts nu?
 • Ska Gustav Fridolin hinna?

  28:11
  Nästa höst ska en miljon elever i grundskolan lära sig att programmera. Men hur ska skolorna hinna utbilda alla programmeringslärare? Utbildningsminister Gustav Fridolin gästar Digitalisterna och ger sin syn på teknik i klassrummen, tutorials på Youtube - och kanelbullar.
 • Drönardrömmar med Transportstyrelsen

  30:14
  Nyhetsspäckat Digitalisterna. Drönarna är i luften igen och Kjell pitchar sina ideér om drönar-framtiden till Transportstyrelsen. Ny forskning: Behöver vi varningstext på mobilerna?
 • Best of Digitalisterna

  30:12
  Strax innan semestern blickar Kjell och Daniel tillbaka på podd-säsongen och plockar russinen ur kakan. Ett stjärnspäckat Digitalisterna med det bästa av det bästa. Bland mycket annat en intervju med Northvolts Peter Carlsson, som under Almedalsveckan avslöjade att hans gigantiska batterifabrik hamnar i Västerås eller Skellefteå.
 • Netflix vs SVT - Är Jan Helin rädd?

  39:24
  Tidigare i vår passerade Netflix 100 miljoner prenumeranter. Hur ska en gammal kär tv-jätte som SVT förhålla sig till det? Vi pratar framtidens tv med programdirektör Jan Helin. SVT-toppen spänner musklerna och visar att han minns TV-vinjetter från förr. Dessutom gästar nybakade tv-producenten Jakob Vastamäki, som blev kändis när han skrapade triss i sin egen instagram-show.