Share

Digitalisering for ledere

For at du skal forstå hvordan teknologi kan hjelpe virksomheten din å lykkes med den digitale transformasjonen


Latest episode

 • 25. Sesongavslutning: Blir den nye normalen helt lik den gamle? Trine Strømsnes, adm.dir. i Cisco Norge

  31:19
  Første halvår av 2022 ligger bak oss. Et spesielt halvår preget av krig og kriser. Av gjenåpning av samfunnet og retur til kontoret. I alle fall er det tilsynelatende det veldig mange ledere ønsker seg. At den nye normalen skal bli ganske så lik den gamle. Eller er det helt riktig? Fokus på sesongens siste episode vil være et tilbakeblikk på året så langt, men vi vil også ta for oss hva som venter oss etter sommeren. Hva har vi i Cisco erfart i løpet av årets første seks måneder, og hvilke områder mener vi vil prege de resterende. Og for å snakke om det har vi fått besøk igjen av vår egen administrerende direktør, Trine Strømsnes.God fornøyelse.God sommer.Takk for nå og velkommen tilbake igjen i august for en ny sesong og nye episoder av Digitalisering for ledere.Vennlig hilsen, Merete og Bjørn Andreas.

More episodes

View all episodes

 • 24. Manglende fokus på IT-sikkerhet i byggebransjen kan koste menneskeliv - Lasse Stølen Kvalheim, fagspesialist for bygg, industri og eiendom i Sweco

  55:24
  Teknologiutvikling og digitalisering er en avgjørende faktor for det grønne skiftet og et mer bærekraftig samfunn. Det gjelder alt og alle, inkludert byggebransjen. Og som med alt annet som digitaliseres – og kobles til det stadig større internett – må sikkerheten på plass fra starten av.  Det er det derimot lite som tyder på. Tvert imot kan det virke som, skal vi tro gjesten i denne episoden, som hevder det er altfor lite bevissthet på cybersikring av digitaliserte bygg. Gjesten heter Lasse Stølen Kvalheim, og er fagspesialist for bygg, Industri og eiendom i Sweco. Sweco er et multinasjonalt selskap med hovedkontor i Sverige, og som er et av Europas ledende, rådgivende ingeniørselskaper. Lasse er også en del av Sweco sitt fagråd og har utdannelsen sin fra Høgskolen i Oslo og Akershus, hvor han har en bachelor i mecatronics, også kjent som maskinteknikk. Foruten over 8 år i Sweco, har han også lang fartstid fra selskaper som Siemens, ABB og SD-Consult.  
 • 23. The power of we - Chief Rebel, Peter Jetzel

  42:22
  På Tullin i Oslo foregår det en større forvandling. Fra å være et relativt ukjent område innimellom andre oppleves det nå som et yrende område til alle døgnets tider. I det høyeste bygget, som ble opprinnelig bygget for å huse hovedkontoret til Telegrafverket tilbake på 60-tallet, som senere ble Televerket, har det nå blitt etablert et miljø som har som målsetning å bli knutepunktet for IT og Tech i Oslo. Nok en gang er Universitetsgata 2 adressen hvor man arbeider for å sikre at Norge har de teknologiske forutsetningene for å møte hva fremtiden vil kreve.   Stedet heter Rebel og åpnet høsten 2021, akkurat da vi var på vei ut av pandemien. Rebel er et sted for samhandling og deling av kompetanse og for sosialisering. Episodens gjest er Chief Rebel, heter Peter Jetzel og har vært med å utvikle denne arenaen sammen med andre kloke tech-hoder. Peter har lenge arbeidet med kommunikasjon, teknologi og innovasjon, og i løpet av sine 9 år i Google, har han hjulpet alt fra enkeltindivider, samt små og store virksomheter innenfor det offentlige og private, å dra nytte av teknologi for å skape innovasjon, vekst og arbeidsplasser. Etter Google ledet han Epicenter her i Norge, mens nå er det hos Rebel han er en rebell.
 • 22. Vi kommer til å trenge et hav av elektroinstallatører - Fredrik Gratte, partner og hovedingeniør for Cyber Security og Network Engineering hos Atina

  41:36
  Denne episoden her handler om industrielle nettverk og systemer, også kjent som Operational Technology, eller bare OT. Disse nettverkene har til felles at de befinner seg tett på kjernevirksomheten og bidrar til å skape direkte verdi/penger i kassa for de industrielle aktørene.Gjesten vår denne gang bor til vanlig i Brasil. Han er spesialist innen industriell cybersikkerhet og nettverksarkitektur, og har de siste 6 årene fokusert gjennom arbeidet sitt på strategier, metoder, prosjektgjennomføring og implementering av cybersikkerhet og nettverksintegrasjoner for kritiske SCADA-systemer, i storskala Engineering and Procurement -prosjekter. Fredrik Gratte har tidligere jobbet hos Kongsberg Maritime, Owera og Aker Solutions, men er i dag partner og hovedingeniør for Cyber Security og Network Engineering hos Atina.  
 • 21. Er du herre eller husmann på egen gård? - Adm.dir i Code 11, Jørn Haukøy

  01:02:19
  Gjesten vår i denne episoden er Jørn Haukøy. Jørn er grunnlegger og administrerende direktør Code11. Han sier selv at han er en av få som jobber med det han har studert, som da er industriell økonomi med fokus på IKT. Jørn er meget løsningsorientert og beskriver seg selv som en generalist. Han er ansett som en av de mest erfarne innen smidig metodikk i Norge og bruker denne kunnskapen til å rådgi selskaper med problemstillinger. Og da gjerne problemstillinger som krever evnen til å arbeide i grensesnittet mellom teknologi og virksomhet. 
 • 20. Bærekraftig digitalisering for en fremtid uten olje - Teknologi- og bærekraftsdirektør i IKT-Norge, Mali Hole Skogen

  48:40
  Gjest i denne episoden er teknologi- og bærekraftsdirektør i IKT-Norge, Mali Hole Skogen. Temaet er veien frem mot en tid uten olje, og hvordan bærekraft og digitalisering henger sammen. Mali har jobbet med bærekraftsspørsmål gjennom hele sin karriere og har et stort engasjement for digitalisering som verktøy for utvikling av smarte og bærekraftige byer, kommuner og samfunn. Hun er heller ikke redd for å være klar og tydelig, og uttalte blant annet i Finansavisen at oljen har gjort oss late og at det er derfor vi ikke stresser nok med å bygge nye bærekraftige muligheter, verdier og arbeidsplasser for fremtidens Norge.  
 • 19. Personvern er en menneskerettighet - Ciscos personvernansvarlig i Europa, Jelena Kljujic

  01:00:26
  10. desember 1948, signerte alle FN-land på det vi i dag kjenner som den universale erklæringen av menneskerettigheter. I artikkel 12 lyder den som følger: "Ingen må utsettes for vilkårlig innblanding i privatliv, familie, hjem og korrespondanse, eller for angrep på ære og anseelse. Enhver har rett til lovens beskyttelse mot slik innblanding eller slike angrep". Dette var før Internett og sosiale medier, og siden den gang har overvåkningsøkonomien eksplodert i størrelse og omfang. Gjest i denne episoden er Jelena Kljujic. Hun er Ciscos personvernansvarlig i Europa og leder Ciscos regionale markedstilgang relatert til selskapets programmer for informasjonsforvaltning. Jelena er lidenskapelig opptatt av digitale rettigheter, bruk av ny teknologi, og hvilke påvirkninger det har på samfunnet. Lenke til "The Age of Surveillance Capitalism" av Shoshana Zuboff: https://www.ark.no/boker/Professor-Shoshana-Zuboff-The-Age-of-Surveillance-Capitalism-9781781256855