Share

cover art for Å kjøpe for Norge - høydepunkter fra på Anskaffelsesakademiets Forsknings- og utdanningsdag 2023

DFØ-podden

Å kjøpe for Norge - høydepunkter fra på Anskaffelsesakademiets Forsknings- og utdanningsdag 2023

Season 2, Ep. 11

Om du ikke var på Anskaffelsesakademiets Forsknings- og utdanningsdag 2023, kan du høre denne utgaven av podkasten «Å kjøpe for Norge». Vi var tilstede og loddet stemningen hos deltakerne, og du får blant annet høre om hva de syntes var mest spennende. 

More episodes

View all episodes

 • 2. Å kjøpe for Norge - Har du hørt om relasjonskontrakter?

  51:48
  Har du hørt om relasjonskontrakter i offentlige anskaffelser? Ikke det, nei. D kan du høre Marius Langseth og Fredrik Mortensen i samtale med Jon Bingen Sande. Han er førsteamanuensis på BI og har forsket på relasjonskontrakter i offentlige kontrakter på e-helsefeltet. I denne episoden av Å kjøpe for Norge snakker vi også om relasjonskontrakter i andre typer anskaffelser. Hva kan fordelen være ved å bruke relasjonskontrakter i offentlige kontrakter? Hvilken rolle spiller tillit i effektiviteten av relasjonskontrakter? Hva er de viktigste forskjellene mellom relasjonskontrakter og mer tradisjonelle kontraktsformer? Dette og mye annet blir besvart i denne episoden av «Å kjøpe for Norge»
 • 1. Å kjøpe for Norge - hva blir viktig i offentlige anskaffelser i 2024?

  39:51
  Vil du vite hva DFØs miljø for offentlige anskaffelser har som prioriterte mål og tiltak i 2024? Hvorfor har grønne offentlige og innovative anskaffelser, den såkalte Norgesmodellen og beste praksis blitt så viktig? Hør hva fungerende direktør i Direktoratet for forvaltning (DFØ), Gunnar Wessel Thomassen, forteller i denne episoden av «Å kjøpe for Norge». Her besvarer han disse og andre spørsmål i samtale med programleder Marius Langseth fra høyskolen Kristiania.
 • 12. Å kjøpe for Norge - vi diskuterer forslag til ny lov om offentlige anskaffelser del 2

  44:49
  Nå for du mulighet til å lytte på to episoder av «Å kjøpe for Norge». Dette er del 2 av en episode om forslaget til ny lov om offentlige anskaffelser.Denne gangen har vi snakket med Beatrice Dankertsen Hennyng fra KS Advokatene og Oda Ekre fra Wiersholm om den nye NOU-en: Vi snakker om NOU 2023:26 – Ny lov om offentlige anskaffelser. I første delutredning foreslår utvalget en ny struktur for regelverket, ny formålsbestemmelse, tydeliggjøring av bestemmelsene om samfunnshensyn samt forenkling av regelverket over og under EØS-terskelverdi. Kos deg med episoden, enten du lytter, før, under- eller etter julen. God jul!
 • 12. Å kjøpe for Norge - vi diskuterer forslag til ny lov om offentlige anskaffelser del 1

  31:30
  Nå for du mulighet til å lytte på to episoder av «Å kjøpe for Norge». Dette er del 1 av en episode om forslaget til ny lov om offentlige anskaffelser.Denne gangen har vi snakket med Beatrice Dankertsen Hennyng fra KS Advokatene og Oda Ekre fra Wiersholm om den nye NOU-en: Vi snakker om NOU 2023:26 – Ny lov om offentlige anskaffelser. I første delutredning foreslår utvalget en ny struktur for regelverket, ny formålsbestemmelse, tydeliggjøring av bestemmelsene om samfunnshensyn samt forenkling av regelverket over og under EØS-terskelverdi. Kos deg med episoden, enten du lytter, før, under- eller etter julen. God jul!
 • 10. Å kjøpe for Norge - høydepunkter fra Anskaffelseskonferansen 2023

  49:40
  Fikk du ikke med deg Anskaffelseskonferansen 2023? Hør Tanja Huse-Fagerlie, sekretariatsleder i KS Anskaffelsesforum og Henrik Bjørge, advokat og spesialrådgiver i NHO fortelle Fredrik Mortensen fra DFØ om hva de tenker om temaene i årets konferanse, og hva som var høydepunktene for dem.
 • 9. Å kjøpe for Norge - Vi har vært på KOFA-konferansen 2023

  18:36
  Du, som ikke var på årets KOFA-konferanse, kan sjekke stemningen i denne episoden av podkasten «Å kjøpe for Norge». Fredrik Mortensen var på KOFA-konferansen der han snakket med ulike deltakere om hva de syntes var mest spennende.
 • 8. Å kjøpe for Norge - Hva venter oss på Anskaffelseskonferansen 2023?

  25:29
  I nyeste episode av podkasten snakker vi om den kommende Anskaffelseskonferansen 2023. I studio møter du Marius Langseth og Fredrik Young Mortensen i samtale med arrangørene bak konferansen, Gunnar Wessel Thomassen og Maiken Svendsrud fra DFØ. Konferansen, finner sted 31. oktober på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo. Hør hva du kan forvente av årets konferanse! 
 • 3. Hvordan skrive og behandle protokoll for lokale lønnsforhandlinger

  09:51
  I denne episoden deler Statens arbeidsgiverstøtte gode råd om protokollen etter lokale lønnsforhandlinger. Hør mer om hvordan du utarbeider protokoll etter lokale lønnsforhandlinger og hva du skal skrive i protokollen.