Share

Det kommer inga kor

En podd om kör och folkmusik


Latest episode

 • 4. Polska, partitur och bibliomanti med Ulrika Emanuelsson

  01:08:39
  Kan noter förmedla musikens elasticitet? Hur tar man sig an en ny genre eller sångteknik som klassisk kör? Vad händer med musiken när man flyttar den till bortaplan? Alla svar hör ni i dagens avsnitt med Ulrika Emanuelsson, flerfaldigt prisbelönt tonsättare och ledare för Carolinae damkör.Podden produceras i samarbete med Körcentrum syd.

More episodes

View all episodes

 • 4.5. Polska med Sångmanslaget

  19:53
  Molly och deltagarna i kursen/körlaborationen Sångmanslaget klurar ut polskesnurren med ett arrangemang av "Polska från Södermanland".Podden produceras i samarbete med Körcentrum syd.
 • 3. Slängpolska, tonsättning och tarot med Alice Andersson och Linnea Landström

  57:07
  Vad händer i processen mellan tonsättarens hjärna och färdigrepeterat verk? Hur kul är egentligen åttondelar och vad uppstår när man vågar upprepa musik? Molly tar hjälp av Linnea Landström, kompositör, och Alice Andersson, folkmusiker, för att hitta alla svar.Podden produceras i samarbete med Körcentrum syd.
 • 3.5. Slängpolska med Sångmanslaget

  12:18
  Molly och deltagarna i kursen/körlaborationen Sångmanslaget virvlar runt i slängpolskans vilda turer med ett arrangemang av "Flickan går på golvet".Podden produceras i samarbete med Körcentrum syd.
 • 2. Vals, demokrati och tasseografi med Simon Bergvide

  52:15
  Hur tar man ansvar som korist? Var ska man leta för att hitta pulsen och hur kan en förande/följandeprocedur se ut? Molly tar hjälp av Simon Bergvide, sångare, musiklärare och vokalgruppsnörd för att hitta alla svar.Podden produceras i samarbete med Körcentrum syd.
 • 2.5. Vals med Sångmanslaget

  18:22
  Molly och deltagarna i kursen/körlaborationen Sångmanslaget dyker ner i valsvemodet med ett arrangemang av Kulkurin kaiho av Martti Kristian Jäppilä.
 • 1. Schottis, trall och astrologi med Johanna Bölja Hertzberg

  56:47
  Kan man ha noter i en folkmusikkör, eller finns det något annat visuellt hjälpmedel för att lära sig musiken? Hur lär man ut trall och hur ser framtiden ut för folkmusikalisk körsång? Molly tar hjälp av Johanna Bölja Hertzberg, folksångerska, kulerska och pedagog för att hitta alla svar.