Share

cover art for Avsnitt 45 - Happy Endings & Rulltrappsossar

Den Kreativa Sektorn

Avsnitt 45 - Happy Endings & Rulltrappsossar

Season 2, Ep. 45

I den andra säsongens sista avsnitt befinner vi oss i yttre rymden. Här råder det totalt kaos enligt Sune Vemsson som är kapten på rymdfarkosten Den Kreativa Sektorn. På grund av detta väljer han att ta ett ödesdigert beslut för att statuera ett exempel. Utöver det ringer Sonny Jäger in och tycker att spänstiga och driftiga entreprenörer inte bör åka elsparkcykel, inte tjockisar heller för den delen. Lennart Seger delar med sig idéer över hur man löser klimatkrisen genom ytterligare förbud. Den nyblivna svensken Cliff Andersson delar med sig av sina erfarenheter i rulltrappor i en del av sin integrationsprocess. Martin Edsman delar med sig av sina tankar kring jante-lagen och happy endings. Utöver det hör vi även Nathanel Bardon och Jojje Finström som såklart även de har viktiga ämnen att dryfta. Trevlig lyssning!

More episodes

View all episodes

 • 44. Avsnitt 44 - Vibrerande Ägg & Spontana Roadtrips

  25:44
  Eftersom det är så få lyssnare som hör av sig till redaktionen ser vi inget annat val än att ta en titt ner i skräpposten för att se vilka andra, utöver det anmärkningsvärt låga antalet lyssnare, som vill komma i kontakt med podden. Vi lär bland annat känna Natalie23 som har problem med PostNord, Thomas Yi som gärna donerar en större summa pengar samt Ekaterina som vill lära känna oss på redaktionen lite bättre.Södermalmspoeten Tobb Hansson delar med sig av sina tankar kring skräppost. Mohammad al-Bin Fakr rasar över orealistiska historier i skräppost, Lennart Seger ringer in och berättar om hur man blir en bra bilförare, Sonny Jäger ger några bra tips kring tydlighet. Gunilla Svensk är upprörd över manligheten i algoritmer. Martin Edsman undrar lite kring äggfetisher han inte visste fanns. Medverkar gör även icke fiktiva och ofrivilliga livs levande personerna Sun och Krille. Detta och mycket mer! Trevlig lyssning!
 • Det här är Den Kreativa Sektorn!

  05:37
  Varmt välkommen ska just du vara in i en levande följetång som utspelar sig mellan mina två hjärnhalvor. Följ med in bland mina inre röster i en podd där observationer, improvisationer och imitationer går hand i hand med en del svängig musik och ett oändligt antal loopar.Välkommen till Den Kreativa Sektorn med mig, Martin Randahl Edsman. Trevlig lyssning! 
 • 43. Avsnitt 43 - Rådlös & Trådlös

  29:42
  I det här avsnittet gör vi ett dyk ner i teknikens förtrollade och förvirrande värld. Lennart Seger ringer in till Bengt Randahl och är upprörd över pipande teknik och har givetvis en lösning på problemet. Martin Edsman delar sina tankar kring hur det var att vara hemmafru utan pausknapp och varför män är besatta av genomskinlig teknik. Mindfulness-coachen Kjell-Pedro bråkar med sin Bluetooth-högtalare som inte vill ansluta. Sune Vemsson berättar osminkat om hur han fortsatt lever sitt liv i ett ständigt utanförskap. Södermalmspoeten Tobb Hansson ringer in och berättar om sitt senaste projekt; ett återskapande av telefonkiosken. Det, och faktiskt mycket mer i det här mycket improviserade avsnittet. Trevlig lyssning!
 • 42. Avsnitt 42- Fördömanden & Fördummanden

  23:09
  I det här avsnittet är det fokus på en välbekant och högaktuell konflikt. Nathanel Bardon är sugen på att ta jobb inom kultursektorn när det finns fler nya jobb. Tobb Hansson undrar varför världens ledare använder samma knep i krig som vi vanliga människor gör i tvättstugan. Martin Edsman passar på att ge Putin lite positiv feedback eftersom det varit så mycket kritik mot honom på sista tiden. Lennart Seger ringer in och har en idé för att stärka Cancel-kulturen i Sverige. Det och mycket mer i ett svängigt och ganska välfyllt fyrtioandra avsnitt. Trevlig lyssning!
 • 41. Avsnitt 41 - Post-Pandemisk Apati & Trendiga Uploads

  33:51
  Pandemin är nästan slut samtidigt som jordens undergång aldrig har varit närmare. Gunilla Svensk ringer in och önskar att vi kunde stanna i pandemin istället vilket ger Bengt Randahl en svag livskris då han väljer att lämna detta avsnitt till sitt eget öde. Många ringer in och vill vara med i avsnittet då slussarna verkar stå på vid gavel. Lennart Seger är upprörd över förra veckans syn på pandemi-kriminalitet. Den nyinflyttade svensken Cliff Andersson undrar vad man får ladda upp på Instagram när pandemin är över. Sonny Jäger har ett nytt jobb för Tegnell som borde ha ledigt nu. Jojje Finström har råd kring sociala medier. Fiffi Widelius undrar vart Zlatan-statyn tagit vägen. Sune Vemsson är bestört över alla bilder på covid-tester. Martin Edsman har drabbats av apati kring alla val man har i ett liv utanför isolering. Det och en del mer. Med andra ord ett fullspäckat avsnitt. Trevlig lyssning!
 • 40. Avsnitt 40 - Sekundär Stjärtvärme & Livets Snösväng

  43:21
  I det här avsnittet är det ett starkt fokus på jobb och ekonomi som vi alla vet är två mycket viktiga ämnen. Bengt Randahl tar i vanlig ordning emot samtal från lyssnare; Lennart Seger hör av sig och är oroad över att jobba på kontor igen och Mohammad al Bin Fakr berättar om sin svåra knackiga jobbkarriär sen han kom till Sverige. Martin Edsman undrar varför man inte betala för kundvagnar längre. Södermalmspoeten Tobb Hansson berättar om sin nuvarande inställning till livet som en del av den globala världsekonomin. Sen har vi en GÄST även i detta avsnitt; nämligen Kristoffer Öhlund! Det och (faktiskt) mycket mer i det här fyrtionde avsnittet, trevlig lyssning!
 • 39. Avsnitt 39 - Fotbollsdresscode & Camouflagefiskare

  32:35
  I det här avsnittet bjuds på ett klassiskt utanför-perspektiv där Den Kreativa Sektorn ger sig an sportens (enligt vissa) förtrollade värld. Bengt Randahl tar emot samtal från Lennart Seger som ifrågasätter hur experter inom sport klär sig och Mohammad Al-Bin Fakr är upprörd över hur gemene man delar med sig av jogging- och gym-prestationer. Martin Edsman doppar näsan inom ämnen som ryggskottsoffer, fiskare i camouflage och 40-åringar med mountainbikes. Utöver detta är södermalmspoeten Tobb Hansson tillbaka med sina tankar kring vad sport handlar om egentligen. Gästinringare i detta avsnitt är komikern Alfred Backa. Trevlig lyssning!
 • 38. Avsnitt 38 - Dåligt Minne & Dubbla Straff

  26:17
  I veckans avsnitt gör Den Kreativa Sektorn ett avstamp i en nyhetsrapportering kring att en donation på 320.000 kronor till forskning på Alzheimers blev nekat av en storbank. Det var länge sedan ett avsnitt låg så tätt inpå ledorden för podden; spontant, prestigelöst och lustfyllt. Martin Edsman pratar om sitt dåliga minne, Lennart Seger har en idé på hur man bäst tar tillvara på gamla sedlar och Mohammad al Bin Fakr är upprörd över hur politiker uttrycker sig. Utöver det försöker den nyinflyttade amerikanen Cliff Andersson förstå sig på den organiserade brottsligheten i Sverige. Det och ganska mycket mer i årets kanske sista avsnitt? Trevlig lyssning!