Share

cover art for Stortingsdrama og MDG-rapport

Den politiske situasjonen

Stortingsdrama og MDG-rapport

Eks-stortingspresident Eva Kristin Hansen har hyret inn strafferettsadvokat John Christian Elden, og Frp-leder Sylvi Listhaug krever en serie svar fra stortingsdirektør Marianne Andreassen. Pendlerdramaet fortsetter. Og mens politiet må rydde opp i Stortingsskandalen, rydder MDG i eget hus. Partiet med krass selvkritikk etter det dårlige valgresultatet. Vi må lytte bedre og skaffe oss flere venner var blant konklusjonene.

More episodes

View all episodes

  • USA-debatt og Høyreprogram

    37:38|
    Kamala Harris gjorde det best i onsdagsnattens debatt mot Donald Trump. Hun lyktes i å lokke ham utpå og vise seg fra sine bortimot dårligste sider, og det sier ikke så lite. Men selv var ikke Harris veldig klar på hva slags politikk hun står for. Det er litt trist at demokratenes politikk består av å «ikke være Trump», rapporterer Frithjof for anledningen på tur i Atlanta Georgia. Og her hjemme kjører Høyre muligens noe av den samme strategien? I alle fall er det ikke mange skarpe og tydelige saker å hente i deres program som skiller dem fra sentrum i Arbeiderpartiet. Kanskje forregner Erna Solberg hvis hun tror det holder å «ikke være den upopulære regjeringen» og dure i vei med sin pragmatiske sentrumspolitikk. På siste meningsmåling var Frp større enn Høyre, og Arbeiderpartiet fremstår tydeligere og mer høyrevridd enn Høyre i både skole og innvandrings/gjengkrimpolitikken.
  • Dødt løp i USA, begynnende valgfeber i Norge

    40:31|
     Trump og Harris ligger helt jevnt i de avgjørende vippestatene. Neste uke møtes de til duell på tv. Kan det bli avgjørende? Og i Norge er Høyre største parti ett år før valget i 2025, men kan de holde på den ledelsen? Og hva slags regjering kan vi egentlig få til neste høst? Programledere Eva Grinde og Frithjof Jacobsen 
  • USA-drama og Bollestad-exit

    34:09|
    Valgkampen i USA bærer i seg en usedvanlig medievennlig dramaturgi: Det er skurk mot helt, ondt mot godt. Frithjof er kritisk og mener mediene hausser opp og forenkler. Det er et valg, ikke dommedag, sier han. Grunnen til høy dramafaktor er enkel, mener Eva. Det er fordi det ER en skurk mot en helt i dette valget. Donald Trump er siktet for en rekke kriminelle forhold, og har et høyst pragmatisk forhold til demokrati, alt etter hva som gagner ham. Det betyr neppe at hele verden går til grunne ved fire nye Trump-år. Også her på berget er det drama. Olaug Bollestad trakk seg nylig som KrF-leder, uten at noen utenfor vet helt hvorfor. Lekkasjer tyder på at konflikt med de to nestlederne over Bollestads personlige væremåte og lederstil, er kjerneproblemet.
  • Fra DN-teltet under Arendalsuken: Turistskatt, hotelleieren og alenemoren som ble statsråd

    30:45|
    Milliardærarvingen dro på ferie med bobil og vil ikke vil flytte til Sveits. Alenemoren mener vi må tåle litt rot og har bedt statsministeren om brød på sms.Hva skjer om næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) og hotelleier Emilie Stordalen drar på bobilferie sammen? Ville de blitt enige om turistskatten som skal fremmes som et forslag i høst.Jorun S. Aartun, journalist og redaksjonssjef Astrid Randen i Dagens Næringsliv ber om svar disse to sterke kvinnene.
  • Oppvarming til partilederdebatten i Arendal

    30:45|
    NRKs "Kommentert" og DNs "Den politiske situasjonen" inviterer til oppvarming før den store partilederdebatten. To skarpe politiske kommentatorredaksjoner har slått seg sammen for å diskutere i forkant av partilederdebatten i Arendal som tradisjonen tro runder av Arendalsuken. Politiske kommentatorer i NRK, Tone Sofie Aglen og Lars Nehru Sand, politisk redaktør i Dagens Næringsliv, Frithjof Jacobsen og kommentator Eva Grinde i Dagens Næringsliv deler her sine perspektiver i forkant av debatten. Det hele er ledet av redaksjonssjef Astrid Randen i f, Dagens Næringsliv.
  • Kan Høyre løse alt med skattekutt? Og hvordan skal Forsvaret bruke 600 milliarder

    36:38|
    Norsk næringsliv mener politiske avgjørelser tapper landet for kapital og hindrer en bærekraftig utvikling. Hva er Høyres plan for næringspolitikken? Kan de løse alt med skattekutt for eierne av norske bedrifter. Forsvaret får 600 milliarder de neste årene? Men går det egentlig an å vite hva det er lurt å bruke penger på, for at vi skal kunne forsvare oss i fremtiden, allerede nå?  Høyres Nikolai Astrup og forsvarssjef Eirik Kristoffersen er gjester hos Dagens Næringslivs politiske redaktør i DN teltet i Arendal.
  • Hør dem før de blir kjedelige

    33:55|
    De er unge, lovende og frittalende. Men nå vil de inn på Stortinget. Blir dette siste sjanse til å høre Ola Svenneby, Ane Breivik og Simen Velles ærlige mening om moderparti og politikk før de blir voksne, strigla og kjedelige? Hør Ola Svenneby, leder, Unge Høyre, Ane Breivik, leder, Unge Venstre og Simen Velle leder, Fremskrittspartiets Ungdom bli intervjuet av DNs redaksjonssjef Astrid Randen i DN teltet i Arendal under Arendalsuken 2024.
  • Spinndoktorene mener spinn er oppspinn!

    32:18|
    Ernas spinndoktor Cato Husabø Fossen snakker ut om den vonde tida da ektemann Sindre Finnes’ datytrading ble avslørt. Både han og hans motstykke Haakon Sandvik fra Frp mener veldig lite av partienes krisehåndtering skyldes en bevisst strategi. De blir tillagt langt mer PR-talent enn de har. Sandvik mener dessuten Unge Høyreleder Ola Svenneby driver Frp-politikk.Begge er glad de er spinndoktorer i Norge og ikke USA. Retorikk-ekspert Kjell-Terje Ringdal setter en forsiktig knapp på at Kamala Harris drar dette hjem i november, men er tydelig på at alt kan skje. Kommentator Eva Grinde med gjester i DN-teltet i Arendal.
  • En verden i spenning - og valg i USA

    31:35|
    Utenriksminister Espen Barth Eide om USA-valget, Senterpartiet og EU og mulig storkrig i Midtøsten. Live i DN-teltet i Arendal.Krig, spenning og usikkerhet preger mange deler av verden. Noen frykter at hele måten verden har vært organisert på de siste 10-årene kan bryte sammen. At regelsett, frihandel og samarbeid erstattes av nasjonalisme og den sterkestes rett. Og det vil neppe tjene Norge. Utenriksminister Espen Barth Eide har en krevende, men spennende jobb som skal forsøke å fremme Norges interesser i dette skjøre bildet.