Share

Den politiske situasjonen

DNs ukentlige podkast om politikk. Og bare det. Menneskene, sakene, konfliktene, analysene og meningene. Med kommentator Eva Grinde og politisk redaktør Frithjof Jacobsen. 


Latest episode

 • Kan Ukraina vinne krigen?

  44:19
  Hvordan skal det gå med oss om Russland vinner?Tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) mener en ukrainsk seier er mulig, men ikke uten muligheter for ulike dilemmaer. Russland kommer til å være en sikkerhetspolitisk trussel mot Europa i lang tid fremover. Politisk polarisering i USA om videre støtte til krigen, gjør ikke situasjonen enklere. Eriksen Søreide gir oss et lite overblikk i samtale med politisk redaktør Frithjof Jacobsen i Dagens Næringsliv.

More episodes

View all episodes

 • Oppgjørets timer

  29:11
  Tallgrunnlaget for årets lønnsoppgjør er levert. Forventningene er høye. I fjor ble det streik. Hva skjer i år, får folk bedre råd? DNs kommentator Anita Hoemsnes følger arbeidslivet tett, og er ukens gjest. Programleder er Frithjof Jacobsen, politisk redaktør i Dagens Næringsliv.
 • En farligere verden

  24:22
  Russlands krigsøkonomi har låst krigen i Ukraina og Kina har stadig større globale ambisjoner. Det påvirker både Norge og verden forteller sjefen for Etterretningstjenesten, Nils-Andreas Stensønes, i denne utgaven av Den politiske situasjonen. Programleder er Frithjof Jacobsen.
 • Dommedag for finanspolitikken

  42:41
  Professor Ragnar Torvik leder regjeringens eget ekspertutvalg for finanspolitikk. Han vil ha slutt på C02-kompensasjon til industrien, legge vekk målet om ta Norge skal øke fastlandseksporten og mener langsiktige konsekvenser av den økonomiske politikken som føres får for lite oppmerksomhet. Hør den nådeløse dommen over budsjetter, nærings- og klimapolitikk i denne utgaven av Den Politiske Situasjonen. Programleder er DNs politiske redaktør Frithjof Jacobsen.
 • Penger og politikk

  33:23
  Verden er i en merkelig økonomisk uro. Virker de klassiske politiske løsningene? Finansredaktør Terje Erikstad er gjest og prøver å gjøre programleder Frithjof Jacobsen til en noenlunde dugelig finansminister. De gir seg et godt stykke under mastergradsnivå, men forsker litt på penge- og finanspolitikkens store mysterium for tiden, nemlig sammenhengen mellom renter og arbeidsledighet.
 • Trump gjør rent bord i primærvalgene

  27:08
  Ingenting kan stanse Trumps vei til å bli republikanernses presidentkandidat ser det ut til. Vinner han det hele til slutt? Og hva betyr det i så fall for Europa?Med politisk redaktør Frithjof Jacobsen og DN-kommentator Sverre Strandhagen. 
 • Venstreleder Guri Melby om Ukraina, Taiwan og Erna Solberg

  38:50
  Under Guri Melbys ledelse har Venstre utmerket seg med en hard linje mot autoritære krefter. Velgerne liker det tydeligvis, på flere målinger er nå Venstre større enn Senterpartiet. Før jul besøkte også Melby den omstridte øya Taiwan, hør hva hun har å si om valget som nettopp er avholdt der, under kraftig press og påvirkning fra Kina. Melby forteller også at Venstre ikke er helt sikre på om de kan stille seg bak Erna Solberg som borgerlig statsministerkandidat til neste år. Programleder er DNs politisk redaktør Frithjof Jacobsen.