Share

cover art for Napoleon, OpenAI, Scientologerna och Kapstaden

Den gyllene grenen

Napoleon, OpenAI, Scientologerna och Kapstaden

Season 3, Ep. 85

Välkommen hem till oss och välkommen in i samtal om bla Napoleon, Open AI och (ovanligt härligt samtal) om L Ron Hubbard!

More episodes

View all episodes

 • 97. Exorcister, Ceasar, Dödens ö, Rachmaninov och Max von Sydow

  38:48
  Exorcister, Ceasar, Dödens ö, Rachmaninov och Max von Sydow!! Hopp in. 
 • 96. Om media, klavertramp och Lazarus

  29:19
  Idag pratar vi om lite media-snackisar, musikalen Lazarus och Vickis bokprojekt nr 3 som nu närmar sig fullbordan. Häng med!
 • 95. Om allt och inget denna gång

  43:29
  Ett avsnitt som kanske inte är ett avsnitt. Vi satte på mikrofonen och pratade som vi alltid gör med varandra. Om Mahler, suffragetterna, och problemformuleringsprivilegiet. Bland annat. Välkommen in till vårt hem och liv.
 • 94. Eliade och järngardet. Och Victorias gubbar.

  48:03
  Mysteriet med Eliade! Ärkeängeln Mikaels Legion! Victorias favorit-gubbar och män som gör det sista kvinnobytet innan svanesången sjungs. Här är vi igen.
 • 93. Trossamfund och Marie Louise von Franz

  59:28
  Har Humanisterna en tro? Och är de en religion, efter kammarkollegiets beslut i veckan? Vi gör en djupdykning i debatten om trossamfund och toppar samtalet med en härlig stund om Victorias favorit lady: Marie Louise von Franz.
 • 92. Myrdal och relativitetsteorin, och lite idrottsgala

  51:49
  Vad har vi gemensamt med Gunnar och Alva Myrdal? Kan ett lyckligt äktenskap vara skadligt för barnen, och vad är relativt i relativitetsteorin? Kom in till oss och allt kommer allt bli bra, vi lovar. POK
 • 91. Kapten Cook, rasbiologi och grupptryck

  56:52
  Det extremt (skojar) efterlängtade avsnittet om kapten Cook! Dessutom en kort och tämligen grund självreflektion om vår oförmåga att bibehålla god stämning med människor utanför vårt äktenskap. Men det finns även mer i det här avsnittet. Vi lovar. Hopp in till oss!
 • 90. 2024: Ett sammelsurium av tankar i ett skönt flow.

  55:08
  Vad har Mary Kate Olsen, Winston Churchill, Lill Lindfors, Jordan B Peterson och Sam Harris gemensamt? Dagens avsnitt av Den gyllene grenen, är svaret. In i myset! 
 • 89. Årskrönika, filmtips och allmän dekadens

  49:15
  Nyårspodden! Vi började tyvärr att sammanfatta fel år men efter en stund rätade vi upp riktningen och hamnade i knät på 2023, Boris Johnsson, Jeremy Irons och hans fru vars namn som jag (Victoria) inte orkar googla. Gott nytt från oss! Vi hörs nästa år!