Share

cover art for AI, skräckfilm, Vivaldi och Ortmark

Den gyllene grenen

AI, skräckfilm, Vivaldi och Ortmark

Season 2, Ep. 41

Kära lyssnare, Christer pratar AI inom skräckfilmens värld, varpå Victoria blir triggad och driver igång en rant som åtminstone hade gjort Nietzsche förtjust. Sedan blir det någon sorts invit från Victorias sida? Vi halvlåg ned när vi spelade in det här. Det kanske ursäktar en del i alla fall. God lyssning / Victoria och Christer 

More episodes

View all episodes

 • 118. Trump, kultur och tonårsnostalgi

  46:54
  Kom in i vår 🌪️och ❤️ och glöm bort allt annat. Mustigt avsnitt utlovazzz.
 • 117. Brel, Flaubert och Freud

  49:13
  Vi härjar på i ett regnigt Stockholm, diskuterar Freud, Flaubert och "the discovery of the modern mind". Häng med!
 • 116. Almedalspodden

  27:31
  Vi spelar in vår podd från politikerveckan i Almedalen denna gång, Blir lite hipp som happ, men vi sitter i alla fall på ringmuren. Notera hur det ska uttalas i poddens inledning :-).
 • 115. Midsommarpodd!

  35:18
  Midsommarpodd! Det blev som det blev!
 • 114. De värsta äktenskapen, och frågestund med Victoria

  01:04:23
  Vilka är tidernas värsta äktenskap och vilka vill Victoria attackera med en armé? Dessutom: vad skiljer Victoria och Christer åt? Välkommen in till en ovanligt härlig stund med oss, om vi får säga det själva.  
 • 113. Boris, Ayaan och frågestund med Christer

  57:07
  Vill du få en analys av Boris Boris Johnson och dessutom lära känna Christer Sturmark lite mer? Då är det här podden för dig. Dessutom lite resonemang om Ayaan Hirsi Ali och Richard Dawkins.
 • 112. Intimitet, galenskap och kärlek

  57:43
  Vad överlever ALLT och varför tänker alltid Victoria på Ingmar Bergman när hon bäddar? Vad har Christer gemensamt med Salman Rushdie och varför är allt alltid så här mellan oss? Kom in till oss en stund, sedan kan ni fortsätta med era liv.
 • 111. Livet och döden

  48:12
  Vi pratar om jobbiga saker som tex dödshjälp, men också om livet, konsten och vad det innebär att vara människa.
 • 110. Narrativ-avsnittet!

  46:24
  Victorias bok "Den döende slaven" är ute nu och det får oss att prata om…. Nietzsche och Hitler. Bland annat. Dessutom: vad är ett täck-trauma? Hur oense är vi om vad dopet är och är kollektivistiska aktiviteter mörka eller ljusa grejer att syssla med? Puss !