Share

Den gyllene grenen

Välkommen in till Larm och Sturmarks yra! (Återhämtning och samtalsbehov kan erfordras.)


Latest episode

More episodes

View all episodes

 • 84. Special Live: Kvantfysiken, konsten och verklighetens natur

  01:37:16
  Välkomna till ett samtal om kvantfysiken, konsten och verklighetens natur. Medverkar gör: Karolina Enquist Källgren, docent i idéhistoria med inriktning på kvantfysik, Ulf Danielsson, professor teoretisk fysik, författare och Emil (Loney Dear) Svanängen, artist och kompositör. Inspelat på Cirkus 8 oktober 2023.
 • 83. Preludium avsnitt 83 och en halv

  27:53
  Avsnitt 83 och en halv, ett litet preludium till nästa avsnitt 84.
 • 83. Upplysningen - i alla dess skepnader

  43:36
  Vem var den ohärligaste upplysningsmannen? Var kom Upplysningen ifrån? Vilken inverkan har den haft på vår verklighetsbild och vad har den blivit anklagad för? Välkommen in till en underbar stund som vi fick ha med författaren Gunnar Petri.
 • 82. Philip Glass, John le Carré, Dalai Lama och Oscar Wilde - helt enkelt

  45:53
  Efter Philip Glass och John le Carré, könsskillnader på gruppnivå och Dalai Lama, landar vi slutligen i samtalet där vi vill stanna kvar. Det om Oscar Wilde. Välkommen in hos oss!
 • 81. Rabbinska körer, judarnas krig mot romarna och Turingtestet med AI

  59:58
  Fylligt avsnitt utlovas! Judarnas krig mot romarna, modernismen, AI och så gråter vi till Rabbinska körer med Barbara Streisand. Kom in till oss, kom in i värmen. 
 • 80. Special: Gäst Eskil Franck - om att lämna kristendomen

  01:05:35
  Eskil Frank valde att låta avkraga sig som präst tio år efter han valdes ut som kandidat för att bli ärkebiskop i Svenska kyrkan. Hur är det att förlora den kristna gudstron? På vilket vis är kristendomen inkonsekvent och hur såg de första kristna på judendomen? Detta och mycket mer handlar vår podd om idag. Välkomna in i samtalet!