i loopen

 • Sesongavslutning: Hva betyr det å være engasjert for Danat Tekie og Julie McCarthy

  26:57
  Leter du etter inspirasjon til å få mer ut av sommeren eller ønsker du å lære om hvordan du kan bli mer engasjert i livet ditt? Danat Tekie og Julie McCarthy tar en avslappet prat der de reflekterer rundt et tema som begge er begeistret for, nemlig engasjement. Engasjerte folk er faktisk en verdifull ressurs i arbeidsmiljø og i samfunnet generelt. De er lett inspirert, og mer sannsynlig å gå den ekstra milen for å hjelpe teamet og prosjektet sine, med å lykkes.Hvordan kan du øke engasjementet? Julie og Danat deler sine erfaringer fra jobb og privatliv. Du kan finne noe du er lidenskapelig opptatt av, ha gode rollemodeller som du kan se opp til, og spørre om konstruktive tilbakemeldinger.Men først starter de i denne episoden med å ta en runde i de inspirerende samtalene fra denne sesongen, hvilke de likte best og hva de sitter igjen med. Fra idrett, AI og søvn til klima og bærekraft og sjømat industri, denne sesongen har nettopp dekket mange spennende temaer som vi anbefaler å lytte til i sommerferie!Finn oss på din favorittplattform for podkaster! Og husk å abonnere på i loopen for mer engasjerende innhold og inspirasjon!
 • Innovasjon og gründerkraft for en grønnere fremtid, med Storm Geo og StartupLab

  30:44
  Hvordan kan næringslivet og startups samarbeide for å løse bærekraftsutfordringer? I denne ukens episode av iLoopen, ledet av Danat Tekie, har vi invitert to inspirerende gjester til et midlertidig studio under "Varmere Våtere Villere" klimafestival i Bergen.Sammen med Ingvild Kjörrefjord, Innovasjonsleder i StormGeo, en ledende leverandør av værdata og -tjenester, og Åshild Aarø, Bærekraftsansvarlig i Startuplab, en inkubator og akselerator for startups med bærekraftige løsninger, har vi diskutert hvordan innovasjon kan bidra til å beskytte og fremme bærekraft, og skape en fremtid der teknologi og natur går hånd i hånd 🤝 Lytt til episoden nå for å lære mer om hvordan du kan bidra til å skape en grønnere fremtid 🌱
 • Den norske sjømaten: En historie om stolthet! Med Christian Chramer

  43:05
  Vil du høre den spennende historien om hvordan Sjømatrådet har signert fotballstjernen Erling Braut Haaland som ambassadør for norsk laks? Og den anen historien om hvordan laks ble en global suksesshistorie, og hvordan den har blitt en viktig ingrediens i sushiretter over hele verden?I vår nyeste episode av i loopen tar vi et dypdykk i denne viktige næringen, og utforsker dens rolle i å forme Norges kultur og identitet.Sammen med Christian Chramer, administrerende direktør i Sjømatrådet og Andreas Nesse Persson, Senior manager og Sjømatleder i Deloitte Bergen, får vi høre om alt fra popularitet til norske fisk i verden til bærekraftig oppdrett og innovative teknikker og løsninger som skal dane sjømats fremtiden. Vi diskuterer også de unike utfordringene og mulighetene som sjømatnæringen står overfor i Norge og globalt.Episoden ledes av Julie McCarthy.Bli inspirert av den rike historien og stolte tradisjonen for norsk sjømat! Og husk å abonnere i vår podkast for å få med deg mer innsikt og inspirasjon i andre spennende tema!
 • Avfall blir til gull! med Norsk Gjenvinning og Sensorita

  37:34
  I en verden med knapt ressurser og et økende fokus på miljøet, er gjenvinning og sirkulær økonomi viktigere enn noen gang! Ved å gjenvinne mer effektivt kan vi redusere avfall, spare ressurser og beskytte naturen. I denne episoden av iloopen dykker vi ned i den spennende verden av avfallshåndtering og ser hvordan innovasjon og teknologi kan revolusjonere bransjen.Andreas Tomas Lindström, CEO Recycling and Sustainable Resources/Norsk Gjenvinning AS, og Ulrikke Lien, CEO og medgründer i Sensorita deler verdifulle erfaringer og innsikter om banebrytende løsninger, teknologi og fordelene for både miljøet og bedrifter. Dette er ikke bare en spennende innovasjon, men en nøkkel til å skape en mer bærekraftig fremtid for oss alle!Lytt nå for å lære mer om hvordan alle kan samarbeide for en grønnere/mer bærekraftig fremtid! Episoden ledes av Danat Tekie.
 • Kunstig intelligens i mediebildet, med Amedia og NRK

  37:25
  Forestill deg en mediehverdag der innholdet tilpasser seg dine interesser, holder deg engasjert fra start til slutt, og til og med forutsier hvilke historier du vil "elske". Kunstig intelligens (KI) har potensialet til å revolusjonere måten vi lager og forbruker media på.I denne episoden tar vi en dypdykk i den spennende verdenen av KI og media. Sammen med våre gjester, Reidar Kristiansen, Redaksjonssjef i NRK Nyheter, Marie Olaussen, Utviklingsredaktør i Tønsbergs Blad, og Pål Nisja-Wilhelmsen, Utviklingsredaktør i Nettavisen, utforsker vi de utrolige mulighetene KI bringer til mediebransjen. Men med denne revolusjonen følger også bekymringer rundt integritet og etikk. Hvordan kan vi hindre manipulering og spredning av feilinformasjon?Bli med på en tankevekkende diskusjon! Gå ikke glipp av denne episoden og mer spennende innhold, og abonner på podkasten vår i dag.
 • Helsevesenet drevet av AI, med Ishita Barua, Mariann Hornnes og Alexander Dahl

  38:05
  Kunstig intelligens (AI) forvandler alle sektorer, og helsevesenet er intet unntak. Fra presis diagnostisering til utvikling av banebrytende medisiner, har AI potensialet til å revolusjonere måten vi gir og mottar helseomsorg på. Bli med oss i en engasjerende episode av i loopen, der vi har invitert tre ledende fagpersoner, Dr. Ishita Barua, Lege med doktorgrad i AI innen medisin, Mariann Hornnes, Assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet, og Alexander Dahl: VP for Data og Analyse i Lærdal Medical. Sammen deler de innsikt i de siste fremskrittene og trendene innen AI i helsevesenet.Danat Tekie leder episoden og stiller spørsmålet: Er vi klare for en fremtid der AI skal spille en sentral rolle i vår helse?
 • AI-kraften: Grip muligheten, med Silje Emilienne Aanderud-Larsen og Jarle Moss Hildrum

  39:25
  Fra automatisering av repetitive oppgaver til å gi oss tilgang til ny innsikt og beslutningsstøtte, har AI potensialet til å forbedre vår effektivitet, produktivitet og tilfredshet. Hvorfor er det viktig å komme i gang med AI? Silje Emilienne Aanderud-Larsen, CTO i Deloitte Advokatfirma, og Jarle Moss Hildrum, direktør i Human Kapital og AI-savvy, er enige: vi må ta grep.Derfor er det viktig å forstå grunnleggende begreper og teknologier bak AI, identifisere områder i arbeids- og privatliv der den kan brukes, og eksperimentere med ulike løsninger for å finne de som er best tilpasset sine behov og preferanser. Det råder både Silje og Jarle, for at AI ikke er en "one size fits all"-løsning. I denne episoden, ledet av Danat Tekie, dykker vi også ned i kvalitetssikring av AI-utfall, en viktig oppgave for å sikre at AI brukes ansvarlig.
 • Søvnanatomi med Maria With Moen og Atle Tidemann

  44:01
  Hvorfor er søvn så viktig? Og kan vi løse de vanlige søvnvansker?Maria With Moen, Gründer av Selah Sleep, klinisk psykologi student og nybakt mor, og Atle Tidemann, Direktør i Human Capital i Deloitte og søvnentusiast, dykker ned i alt du trenger å vite om søvn for å forbedre ens mentale og fysiske helse.Denne episoden av i loopen er ledet av Julie McCarthy og vil inspirere deg til å lære mer om hvordan du kan få bedre søvnkvalitet og hente inn noen tips og triks for gode søvnvaner. 
 • Norge i det globale energiskiftet, med Statkraft og IKM Gruppen

  42:57
  Ståle Kyllingstad, konsernsjef i IKM Gruppen, og Julie Wedege, direktør for politikk og eierskap i Statkraft, diskuterer de ulike alternativene og kombinasjonene av energikilder som kan være både lønnsomme og ha minst mulig naturinngrep.Hvilken energimiks bør vi prioritere? Hvilke læringer tar vi fra andre lands håndtering av energikrisen? Og har vi relevante ressurser, teknologi og kompetanse til å sikre det grønne skiftet?Denne episoden, ledet av Julie McCarthy, gir deg inspirasjon til å se det store bildet knyttet til energiomstilling, å lære om teknologiutvikling innenfor fornybar energi, og å forstå hvilke typer valg Norge kan ta i lys av det globale energiskiftet.
loading...