Share

cover art for #62 Tvivel med Hanna-Linnea Rengfors

DEBUTERA ELLER DÖ

#62 Tvivel med Hanna-Linnea Rengfors

Nina och Lovisa rotar i författargeniet och skrivläraren Hanna Linnea Rengfors verktygslåda: Främst i sektionen tvivel där alla kreativa fasers fack uttöms, inklusive det faktiska ekonomiska tvivlet som slagit ner i Nina på andra sidan debuten. Hanna Linnea, som skrivit fyra litterära böcker på fem år, bjuder också på några av sina hemliga regler som håller henne på banan som produktiv författare. 


Debutera eller Dö produceras av Nina De Geer och Lovisa Svensdotter

#debuteraellerdö

More episodes

View all episodes

 • #64 Skrivcoachkompis sökes

  43:13
  Lovisa träffar författaren och skrivläraren Jonas Ask och pratar om hur bra skrivcoaching kan vara för att få fatt på sin inre motivation när den begravts i en vardag av måsten och borden. Coaching går att göra på sig själv för sig själv, men detta avsnitt är ett rop på hjälp från Lovisa som helst vill dela skrivcoachingen med någon. Vill du också det får du gärna maila oss! hej@debuteraellerdo.seMaila gärna också om du har förslag på gäster eller bara vill säga hej!
 • #61 Humor med Anders Jansson

  01:14:30
  Lovisa träffar komikern Anders Jansson i ett samtal om att skriva humor och om vad som egentligen är okej att skämta om.
 • #60 Skriva slutet med Petra Revenue

  01:10:11
  Hur sy ihop? Hur färdigställa? Lovisa träffar sin skrivfröken Petra Revenue från Alma manusutbildning för att lära sig att sätta punkt. Debutera eller Dö produceras av Lovisa Svensdotter och Nina De Geer#debuteraellerdö
 • #59 Skål julspecial!

  52:36
  Nina och Lovisa julstrålar med ordinär organisatorisk briljans kring årets tindrande grantoppar och förfall. Vi blickar framåt genom att gå bakåt och erbjuder härmed billighetsvarianten för dig som inte har råd med livscoachkurs på temat inre kompass.God jul och gott nytt skrivår från #debuteraellerdö@ninadegeer@lovisasvensdotter
 • #58 Skriv och må bra!

  57:24
  Lovisa och Nina är trötta på att träffa författare som ständigt nomineras och vinner priser för sina böcker. I detta avsnitt står skrivprocessen i centrum. Lovisa träffar skrivhandledaren Louise Alvarsson i ett försök att grunda sig själv.
 • #57 Kaffe med kött

  55:20
  Lovisa och författaren Mikael Berglund med ett varsitt glas på Piteå stadshotell. Ett samtal om att resa i sina egna karaktärers fotspår, att försöka beskriva detaljer utan att kväva texten och allmänt om hur svårt men kul det är att skriva. Finns där poddar finns. #debuteraellerdö #skrivpodd #skrivklartbokenObs! För er som vill träffa Mikael finns bl.a. chansen den 27 oktober (2022), då han kommer till biblioteket i Hornstull i Stockholm för att prata om sin senaste bok Ovanjorden.
 • #56 Bara gör någonting -då har du i alla fall gjort det

  30:23
  Medan Nina lägger livspussel lever Lovisa singelliv och har tid att podda. I detta avsnitt träffar hon Moa Backe Åstot som skrev sin debutroman Himlabrand medan de gick på Jakobsbergs folkhögskolas skrivlinje tillsammans. Ett samtal om skrivskola och vad de fick med sig för tips och trix som de använder (eller inte använder) i sitt skrivande idag.Debutera eller dö produceras av Lovisa Svensdotter och Nina de Geer.Gilla oss gärna på Facebook.På Instagram heter vi @ninadegeer och @lovisasvensdotter Följ oss om ni vill veta när nya avsnitt släpps lösa eller bara vill följa två personer som kämpar med att skriva klart sina böcker. #debuteraellerdö gör vi tillsammans med er. Hör gärna av er med tips på gäster eller ämnen ni vill att vi tar upp.