Share

cover art for #52 ”Kris är ett tecken” - Andreas Norman

DEBUTERA ELLER DÖ

#52 ”Kris är ett tecken” - Andreas Norman

Medan Nina redigerar debutromanen bjuder Lovisa in författaren Andreas Norman som debuterade med en diktsamling och därefter har gett ut tre politiska thrillers på Albert Bonniers. Andreas har tidigare arbetat på Utrikesdepartementet, bl.a. som diplomat och med terroristbekämpning, innan han till sist slutade för att ägna sig helhjärtat åt att skriva böcker. Det blev ett samtal om kris och utveckling, om att skriva manus för teve och film, om fyraktsstruktur, om research och vad man kan göra när skrivandet mest känns som att vara ensam mitt ute i Indiska oceanen.


Debutera eller Dö produceras av Lovisa Svensdotter och Nina De Geer


Gilla gärna vår Facebooksida och/eller följ oss på Insta:


@lovisasvensdotter


@ninadegeer


#debuteraellerdö


More episodes

View all episodes

 • #66 Skriva sexigt med Simona Ahrnstedt

  43:42
  Lovisa träffar Sveriges sexigaste författare, Simona Ahrnstedt, för att få hjälp att hotta upp relationerna i sin roman.
 • #65 Julspezial och gott nytt år!

  55:08
  Lovisa och Nina går på Gondolens julbord och signerar bokkontrakt inför utgivningarna 2024. Närå… Vi tragglar på med romanskrivandet och det enda som skiljer är att vi klätt upp oss lite extra för en gång skull, men det är ju inget som syns ändå. Tack Henrik Olsen som fixat ljudet så det går att höra vad vi säger trots att vi smaskar julmat och surplar glögg i Lovisas ekande kök. Du är fantastisk! Passar på att tipsa om din podd Hänt på restaurang, där det också dricks en del under inspelning. God jul alla fina underbara skrivlyssnare! 🎄❄️💫
 • #64 Skrivcoachkompis sökes

  43:13
  Lovisa träffar författaren och skrivläraren Jonas Ask och pratar om hur bra skrivcoaching kan vara för att få fatt på sin inre motivation när den begravts i en vardag av måsten och borden. Coaching går att göra på sig själv för sig själv, men detta avsnitt är ett rop på hjälp från Lovisa som helst vill dela skrivcoachingen med någon. Vill du också det får du gärna maila oss! hej@debuteraellerdo.seMaila gärna också om du har förslag på gäster eller bara vill säga hej!
 • #63 Skrivtipslista med Martina Haag

  46:44
  Lovisa (och Poppy) ramlar ner i Martina Haags extremt mjuka säng, men hålls vakna av Martinas superpeppiga skrivtipslista. Kontentan är som vanligt att skärpa sig och sätta händerna på tangentbordet och bara skriva. Men Martina säger det bättre! Debutera eller Dö produceras av Lovisa Svensdotter och Nina de Geer. Maila oss gärna förslag på gäster eller annat som ni vill att vi ältar. God skrivkamp!
 • #62 Tvivel med Hanna-Linnea Rengfors

  58:53
  Nina och Lovisa rotar i författargeniet och skrivläraren Hanna Linnea Rengfors verktygslåda: Främst i sektionen tvivel där alla kreativa fasers fack uttöms, inklusive det faktiska ekonomiska tvivlet som slagit ner i Nina på andra sidan debuten. Hanna Linnea, som skrivit fyra litterära böcker på fem år, bjuder också på några av sina hemliga regler som håller henne på banan som produktiv författare. Debutera eller Dö produceras av Nina De Geer och Lovisa Svensdotter#debuteraellerdö
 • #61 Humor med Anders Jansson

  01:14:30
  Lovisa träffar komikern Anders Jansson i ett samtal om att skriva humor och om vad som egentligen är okej att skämta om.
 • #60 Skriva slutet med Petra Revenue

  01:10:11
  Hur sy ihop? Hur färdigställa? Lovisa träffar sin skrivfröken Petra Revenue från Alma manusutbildning för att lära sig att sätta punkt. Debutera eller Dö produceras av Lovisa Svensdotter och Nina De Geer#debuteraellerdö
 • #59 Skål julspecial!

  52:36
  Nina och Lovisa julstrålar med ordinär organisatorisk briljans kring årets tindrande grantoppar och förfall. Vi blickar framåt genom att gå bakåt och erbjuder härmed billighetsvarianten för dig som inte har råd med livscoachkurs på temat inre kompass.God jul och gott nytt skrivår från #debuteraellerdö@ninadegeer@lovisasvensdotter
 • #58 Skriv och må bra!

  57:24
  Lovisa och Nina är trötta på att träffa författare som ständigt nomineras och vinner priser för sina böcker. I detta avsnitt står skrivprocessen i centrum. Lovisa träffar skrivhandledaren Louise Alvarsson i ett försök att grunda sig själv.Debutera eller Dö produceras av Lovisa Svensdotter och Nina de Geer. Maila oss gärna förslag på gäster eller annat som ni vill att vi ältar. God skrivkamp!