De Zeven Zonden van Brabant

Share

Trailer: De Zeven Zonden van Brabant

Aan de hand van De Zeven Zonden onderzoekt presentator Karin Bruers de provincie Brabant en de Brabanders. Met bijzondere reportages uit de hele provincie - en goede gesprekken met verrassende experts.


De Zeven Zonden van Brabant is een podcast van BrabantKennis - een onafhankelijk, nieuwsgierig en vernieuwend platform dat op eigen wijze de toekomst van Brabant verkent. We prikkelen tot nadenken en houden Brabant scherp. We observeren, confronteren en inspireren, en dat doen we door trends te spotten, toekomstbeelden te schetsen en nieuwe perspectieven te bieden.


Meer over BrabantKennis en De Zeven Zonden:


https://www.brabantkennis.nl/trend/de-zeven-zonden-van-brabant

More Episodes

9/29/2020

Hoogmoed

Season 1, Ep. 2
Aan de hand van De Zeven Zonden onderzoekt presentator Karin Bruers de provincie Brabant en de Brabanders. Met bijzondere reportages uit de hele provincie - en goede gesprekken met verrassende experts. In aflevering 2: hoogmoed. Kennis is macht en macht kan zomaar tot hoogmoed leiden. Hoe voorkom je het gevaar van wetenschap vanuit een ivoren toren, hoe deel je kennis en met welk doel? We verkennen de hoogmoed in een tijd van alternatieve feiten, waarin steeds meer mensen de waarheid in pacht lijken te hebben. We zoeken naar antwoorden op de universiteit, het voetbalveld in Tilburg en in de filosofie. Met Ionica Smeets, hoogleraar wetenschapscommunicatie, over hoogmoed in de wetenschap en hoe je dat bestrijdt. Bas Heijne, schrijver en filosoof, over hoogmoed in een tijd waarin iedereen geobsedeerd lijkt door de thema’s waarheid en identiteit. En met Bastiaan Riemersma, hoofd jeugdopleiding van Willem II, over het gevaar van de hoogmoed bij een uitzicht op een carrière als profvoetballer. De Zeven Zonden van Brabant is een podcast van BrabantKennis - een onafhankelijk, nieuwsgierig en vernieuwend platform dat op eigen wijze de toekomst van Brabant verkent. We prikkelen tot nadenken en houden Brabant scherp. We observeren, confronteren en inspireren, en dat doen we door trends te spotten, toekomstbeelden te schetsen en nieuwe perspectieven te bieden. Meer over BrabantKennis en De Zeven Zonden:https://www.brabantkennis.nl/trend/de-zeven-zonden-van-brabant