Share

De Invesco ETF Academy

Alles wat je moet weten over beleggen in ETF's


Latest episode

 • 5. Hoe je met passief beleggen dure denkfouten voorkomt

  13:14
  Beleggers zijn mensen en mensen maken soms irrationele beslissingen. In deze aflevering van de Invesco ETF Academy leggen we je uit hoe beleggen in ETF's je als belegger kan helpen de hoge kosten van dit soort irrationele beslissingen te vermijden.

More episodes

View all episodes

 • 4. Makkelijk handelen met ETF's op de beurs: Dagelijkse Liquiditeit

  10:41
  Liquiditeit verwijst naar de mogelijkheid om een effect snel, gemakkelijk en tegen redelijke transactiekosten te kopen of verkopen. In deze aflevering van de Invesco ETF Academy leggen we je uit waarom ETF's bekend staan om hun liquiditeit en hoe dit voor jou als belegger interessante voordelen kan hebben.
 • 3. De voordelen van beleggen in ETF's: Lage Kosten

  10:00
  Wist je dat een passief beheerde portefeuille met ETF's kan worden gekocht voor ongeveer 0,4%? Dat is een stuk goedkoper dan de gemiddelde instapkosten van 2 tot 3% die de meeste beleggingsfondsen rekenen. In deze aflevering van de Invesco ETF Academy leggen we je uit waarom er aan ETF's een lager prijskaartje hangt en hoe jij daar als belegger van kan profiteren.
 • 2. Waarom passief beleggen een van 's werelds populairste beleggingsvormen is

  16:03
  Er is een aanzienlijke hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat een meerderheid van actieve beleggers er niet in slaagt de markt te verslaan en als ze dit wel doen, dit meestal niet aan hun eigen vaardigheden te danken is. In deze aflevering van de Invesco ETF Academy leggen we je uit waarom passief beleggen een van de meest effectieve beleggingsstrategieën is gebleken.
 • 1. Hoe ETF's het antwoord werden op de beurscrash van 1987

  13:44
  ETF's werden voor het eerst geïntroduceerd in de markt na de beurscrash in 1987. Men zocht namelijk naar een passieve beleggingsopties die niet tot een hoog volume aan verkooporders zou leiden tijdens een dalende koers. In deze aflevering van de Invesco ETF Academy leggen we je uit wat een ETF nu eigenlijk is en hoe deze beleggingsoptie een antwoord wisten te bieden op zwarte maandag.