Share

De Hoogstraat Revalidatie

verhalen van nu


Latest episode

 • 1. De Hoogstraat Revalidatie; verhalen van nu

  01:22
  ‘Dit wens je zelfs je ergste vijand niet toe.’ Floris (26) heeft het zijn over zijn eigen handicap. En over de anderen die, net als hij, na een zwaar ongeluk of aandoening in revalidatiecentrum De Hoogstraat er weer het beste van proberen te maken. Zoals Zoë (15) die moet herstellen van de spierziekte het Guillain-Barré syndroom, Kees (34) die een deel van zijn armen en benen verloor aan een bacterie en Roos (27) die worstelt met ondraaglijke pijn in haar verlamde arm. In De Hoogstraat Revalidatie - Verhalen van Nu volgt journalist en oud-revalidant Roos Oosterbaan deze vier jonge mensen in hun zware revalidatieproces. Ieder via een eigen weg en met een andere uitkomst. Deze zesdelige podcast gaat over verlies, acceptatie en veerkracht. Een productie van De Hoogstraat Revalidatie

More episodes

View all episodes

 • 1. #1 - De Hoogstraat Revalidatie: Is dit genoeg?

  25:29
  Floris oefent bij de ergotherapie hoe hij ondanks zijn verlamde vingers toch kleine dingen kan oppakken. Onder de breuk in zijn nek is hij bijna alle functie verloren. Hij gaat er vanuit dat zijn situatie zal verbeteren, maar de twijfel slaat soms ook toe: wat nou als dit het is? Is dit genoeg? Zoë laat vanuit haar rolstoel de kinderafdeling zien waar zij sinds kort verblijft en vertelt hoe zij hier terecht is gekomen. En ook hoe bang ze vooraf was. Want: vinden de kinderen op de afdeling haar wel leuk?
 • 2. #2 - De Hoogstraat Revalidatie; Eerste rolstoel

  27:26
  Iemand van de verpleging helpt Kees bij het eten. Hij vertelt hoe het is om nu van hen afhankelijk te zijn. En hoe deze hele situatie is voor zijn 3 jonge kinderen. Floris probeert voor het eerst een niet-elektrische rolstoel uit. Zijn ergotherapeut waarschuwt: misschien is dat te hoog gegrepen. 
 • 3. #3 - De Hoogstraat Revalidatie; Fantoompijn

  29:33
  Zoë is vastberaden bij de fysiotherapie een oefening beter te doen dan haar kamergenoot Lieke. Op hun kamer vertellen ze dat ze alles met elkaar bespreken. Ook de gênante dingen. Tijdens krachttraining heeft Kees last van fantoompijn, hij neemt pauze en laat dan foto’s zien van hoe zijn benen er zonder verband uit zien. 
 • 4. #4 - De Hoogstraat Revalidatie; Weer voelen

  30:27
  ‘Wat als ze me niet geloven?’ Zoë maakt zich zorgen. Ze gaat na maanden weer een uurtje terug naar school en ziet op tegen de reactie van haar klasgenoten.Bij de creatieve therapie maakt Roos een figuur in klei. Ze moet leren om haar verlamde rechterarm te accepteren en weer te voelen. 
 • 5. #5 De Hoogstraat Revalidatie; Groot nieuws

  29:43
  Floris krijgt een aangepast mes aangemeten. En vertelt dat het niet zo goed met hem gaat. Blaasproblemen en uitzicht op een gevaarlijke operatie maken hem somber. Roos heeft groot nieuws. En kijkt er naar uit om De Hoogstraat achter zich te laten. 
 • 6. #6 De Hoogstraat Revalidatie; Afscheid

  30:02
  De operatie is achter de rug en Floris durft voorzichtig naar de toekomst te kijken. Kan hij een leven met handicap voor zich zien? Zoë gaat naar huis en neemt afscheid op de kinderafdeling. Een emotioneel moment, ook voor haar ouders.