DE GROTE PLAAT

Share

Tourkoorts met schrijver en programmamaker Wilfried de Jong

Season 3, Ep. 51

De Mont Ventoux staat op het menu en niet één maar twee keer bedwingen de Tourrenners deze legendarische berg! Onze gast Wilfried de Jong heeft een speciale band met de ‘Reus van de Provence’. Hij beklom de Kale Berg meerdere malen én maakte natuurlijk als acteur furore in de speelfilm Ventoux.


Wielrennen en muziek zijn een constante factor in het leven van de Rotterdamse duizendpoot. Theatermaker, presentator, tv maker, acteur, columnist, interviewer; het zijn tricots hem naadloos passen. Wie kent zijn prachtige reportages uit Holland Sport niet, sfeervolle filmdocumenten waar de liefde voor de wielersport vanaf druipt. En dan nog maar te zwijgen over zijn prachtige oeuvre wielerverhalen.


Uiteraard neemt hij een paar goede jazzplaten mee, en natuurlijk meeslepende verhalen over koers. We bespreken hoe Pogacar de Tour wellicht niet wint, over het ontbreken van mooie verliezers, het overhandigen van bidons, en over hoe Mollema en Kruijswijk wellicht eind deze week hun gram halen.


Verder is er muziek van Meatbodies en Emma-Jean Thackray, zijn er wankele prognoses voor de komende etappes en kun je wederom prijzen winnen. On y va!

Garmin en Tacx zijn supporter van De Grote Plaat #neverstopcyclingMore Episodes