DE GROTE PLAAT

Share

Giro special met roze trui drager Jeroen Blijlevens

Season 4, Ep. 71

De Giro d'Italia stelt wederom niet teleur en spettert met een heerlijke openingsweek. Heel veel te bespreken dus en dat doen we met niemand met minder dan voormalig roze truidrager Jeroen Blijlevens. In 1999 won hij de etappes in Messina en Lanciano, waardoor hij nog steeds een held in Italië is.

Met het voormalig sprintkanon spreken we over zijn eigen loopbaan als renner en ploegleider, de bedorven wielerjaren 90 en zijn bewondering voor Mario Cipollini. Uiteraard staan we stil bij Mathieu van der Poel in pink, Tom Dumoulin in de penarie, en Koen Bouwman in de prijzen. Daarnaast heeft Jeroen een gepeperde mening over het vingertje van Groenewegen, het gebrek aan snelheid van Cees Bol en de almaar aanwassende Nederlandse sprint-elite.


Verder een schokkende onthulling over de leader van De Grote Plaat én er is nieuwe muziek van Kendrick Lamar en Arcade Fire.


  • Check hier de nieuwe Isaac Element waar John op rijdt #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.com/nl_NL/cycling-gear/397/


  • Ontdek een Shimano Service Center bij jou in de buurt https://www.shimanoservicecenter.com/nl/dealers/


  • Alle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/playlist/2SAjRIVrHIOCKqCeFPBr15?si=8c6b69946eff40b4

More Episodes