DE GROTE PLAAT

Share

De jongensdroom van Bas Tietema

Season 4, Ep. 69

Het verhaal van onze gast Bas Tietema leest als een jongensboek. Als goedlachse jeugdtalent van BMC moet hij door blessures zijn droom om profrenner te worden opgeven, maar ontpopt zich vervolgens - met een succesvol YouTube kanaal - tot social media-ster. Dit voorjaar verrast hij vriend en vijand door alsnog zijn profdebuut te maken bij Bingoal Pauwels Sauces.


John en Blaudzun spreken met Bas over zijn avonturen in de traditionele wielerwereld, over de Tour de Tietema, de uitgeholde kaiserbroodjes van Mathieu van der Poel, gitaarles en zijn fans in het profpeloton. Voelt hij zich weer helemaal thuis tussen de wielen en hoe bekijkt hij zijn carrière tot nu toe? Denkt hij ooit een grote koers te kunnen winnen?


Verder blikken we met Bas terug op het afgelopen klassieke voorjaar, staan we stil bij de dood van Nederpop-legende Henny Vrienten en is Joost Hoetelmans terug met dikke tips.


Daarnaast is er nieuwe muziek van Fontaines DC en er zijn mooie prijzen te winnen.


  • Check hier de nieuwe Isaac Element waar John op rijdt #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.com/nl_NL/cycling-gear/397/


  • Ontdek een Shimano Service Center bij jou in de buurt https://www.shimanoservicecenter.com/nl/dealers/


  • Alle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/playlist/2SAjRIVrHIOCKqCeFPBr15?si=8c6b69946eff40b4

More Episodes