Share

DataTjej Podcast


Latest episode

 • Trailer: Säsong 1 - Hur du blir en DataTjej

  00:46
  Snart kommer "DataTjej Podcast Säsong 1 - Hur du blir en DataTjej" börja släppas här! Prenumerera och vänta med spänning för att få höra mer om olika DataTjejers resor in i data och IT branchen.

More episodes

View all episodes

 • 1. Ekonomi + IT (Kandidatprogram i ekonomi och IT & Digital analytics)

  01:08:09
  Det första avsnittet av podden rivs av med de underbara DataTjejerna Charlotte Göransson och Michaela Bostrand. Vi pratar bland annat om kopplingen mellan ekonomi och IT, om rekryteringsprocesser och karriärval.Hemsida: https://datatjej.se/Bli medlem: https://datatjej.se/blidatatjejmedlemFacebook: https://www.facebook.com/DataTjejInstagram: https://www.instagram.com/datatjej/LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/datatjej/Mail: medlem@datatjej.se
 • 2. Om att vara student (Interaktionsdesign & Datavetenskap)

  50:05
  Detta avsnitt gästas av härliga DataTjejerna Yassmin Saeed och Gideon Landeman. Vi pratar bland annat om hur det är att vara student, att välja utbildning och vad interaktionsdesign och datavetenskap är för något.
 • 3. Projektledning & agilt (Software Engineer)

  35:22
  I det här avsnittet gästar härliga DataTjejen Amanda Björneskog! Vi pratar om att kämpa sig igenom en utbildning, vad agilt arbetssätt är för något och att stå på sig när man söker jobb.Hemsida: https://datatjej.se/Bli medlem: https://datatjej.se/blidatatjejmedlemFacebook: https://www.facebook.com/DataTjejInstagram: https://www.instagram.com/datatjej/LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/datatjej/Mail: medlem@datatjej.se
 • 4. Medicinsk IT (Civilingenjör inom Medicinsk Teknik)

  48:29
  I det här avsnittet gästar underbara DataTjejerna Anna Arousell och Ylva Engdahl. I detta avsnittet är även vår host Gabriella Norman lite partisk eftersom hon jobbar med just medicinsk IT. Det pratas om allt från att vilja ha en bred utbildning till medicinsk AI och tipsas om att engagera sig i studentlivet. 
 • 5. Kommunikation & Cybersäkerhet (Samhällsanlys och kommunikation + YH Digital marketing & Marknadskommunikation och IT)

  01:03:49
  I det här avsnittet gästar finaste DataTjejerna Aida Hegazy och Sakura Orihara som båda pluggat inom kommunikation och IT med idag jobbar inom cybersäkerhet. Vi pratade om att hitta det man är bra på, att åka på utbyte och att livet inte alltid är en rak linje.
 • 6. Planering & go with the flow (Civilingenjör inom Datateknik & Systemvetenskap och master i It & management)

  01:05:26
  Detta avsnitt gästas av fantastiska DataTjejerna Astrid Hettinger och Iza Hedlund. Iza är en planerare av rang och Astrid har kört på “go with the flow” genom livet. Det diskuteras hur bra det kan bli tillslut utan planer men även hur det kan kännas att lämna sin plan för något nytt och spännande.