Share

cover art for Big Confidence, Big Brother, Big Up

Crazy Creatives

Big Confidence, Big Brother, Big Up

Season 1

More episodes

View all episodes

 • Joakim Kempff – Byråchefen som vill automatisera branschen

  58:56
  Vi träffar Joakim Kempff, Europachef för Chimney, en full-service Agency som tar hand om kundernas kommunikation och produktion. På pappret kanske det låter som vilken byrå som helst, men Joakim har andra planer, att automatisera så mycket som möjligt. Hur mycket är skitgöra och hur mycket tid läggs på att skapa idéer? Varför har inte reklambranschen utvecklat sina betalningsmodeller? Kan begreppet Industri 4.0 implementeras så att vi faktiskt lägger tid på rätt saker? Vad kostar egentligen 1 minuts stopp i reklambranschen? Ett underbart avsnitt om killen som blev ivägskickad av sina föräldrar för att han var för jobbig, hur det påverkade honom, att genomgå en kreativ kris och samtidigt behöva visualisera framtiden. I vanlig ordning bjussigt och härligt! (mer…)
 • Camilla Brinck – Om ”läxa upp sig själv”-metoden

  01:03:21
  Camilla Brinck bakom barnböckerna som tagit Sverige med storm! Med fem böcker ur ”Musse och Helium”-serien på topp 10-listan över lästa barnböcker 2020 så har även böckerna om allas våra favoritmöss blivit flitigt använda av pedagoger under högläsningen runtom på våra skolor.Musse och Helium är två stycken kommunikatörer som utan pekpinnar berättar för barn (och vuxna) om livets olika sidor. Vad är det egentligen för mus-upptåg som Johan liknar vid mötet mellan Bamse och draken Nioreh? (Läs drakens namn baklänges).Hör om hur det var när Camilla började arbeta med sitt ex, och allt tog fart. Hur det gick snabbt från ljudböcker till fysiska. Vi talar även metoder och strategier om hur man kan hanterar framgång, bemöter ”svagare” människor och om ”läxa upp sig själv”-metoden. Vi får även en inblick i hur Camillas hjärna fungerar, går den ens att ”stänga av”? Här utlovas många skratt och en hel del insikter, en väldigt fin pratstund med en otrolig författare. (mer…)
 • Anna Kilander – Ibland är det värt att föreslå den sämsta idén

  41:51
  Anna Kilander en åsiktsrik Duracellkanin som brinner för att skapa lösningar som förenklar människors liv. Tidigare innovations manager på Telenor och idag ansvarig för kundupplevelse och varumärket Moderna Försäkringar. Hur gick det till när hon tillsammans med sina kollegor lanserade Sveriges enda och första gravidförsäkring? En resa som inte var helt enkel. Vilket mod krävs och hur får man med alla på tåget? Kan ett sätt vara, att som kreativ processledare vara den som strategiskt kommer med den sämsta idén – så alla andra känner sig bekväma att börja skapa? Funkar det att be alla att blunda när man ska pitcha? Eller ska man helt enkelt bli bäst på att försvara och förklara? Och vad är det som gör Johan svettig i korsryggen? Ett lärorikt avsnitt om man gillar att göra skillnad. (mer…)
 • Anna Rastner – Det måste vara något fel för jag har inte fått något mail?

  01:04:23
  Under de 20 år har hon jobbat inom media har 15 år varit som ledare. Idag är Anna Rastner Content Director på Bauer Media. När började hennes intresse för att skapa innehåll? Hur är det att ”tända av” från MTG, Expressen, Bonnier och gå till Utbildningsradion? Vi pratar ledarskap, om att hålla ihop teamet under Coronan och metoder för att kunna kommunicera utan att ge öppningar för missförstånd. Vi bottnar också i hur hon bearbetat drevet kring hennes roll som programchef på TV4 under #meeto. Att vara uthängd av sin tidigare arbetsgivare och vilka lärdomar hon tagit med sig. Ett otroligt avsnitt som dessutom var Annas podd-oskuld. Ps. Alla borde få ha Anna Rastner som ledare nån gång i sitt liv. (mer…)
 • Om jag skulle lyssna på vad folk tycker om mig – då skulle jag dö

  52:33
  Claes de Faire är mediesveriges coolaste namn, i dubbel bemärkelse. Låt dig inte luras av hans gulliga springer spaniel-look. Under den snälla luggen gömmer sig den skarpaste moderatorn och redaktören som vågar ställa de hårda och svåra frågorna. Och vi älskar det! Inte minst som chefredaktör på Resumé, Fokus och på lokaltidiningen Mitt I. Vi pratar om hur man mår mellan jobb, metoder för att bli en bra paneldeltagare och undrar om det kan det vara bra att han sin pappa som rektor under skolåren? Dessutom battlar vi om vem som kan sällskapsresan-citaten bäst och får höra om hans ojämnställda relation till Viggo Carling. Kanske är det därför Claes har så mycket tjejkompisar? Det här avsnittet bjuder på ALLT!
 • Dag Tolstoy – Folk som är podd

  42:06
  Från skyddad barndom i Luxemburg till internetkändis. Och fort har det gått på mindre än sex månader har han bla över 85 tusen följare på Instagram och ett geni när det kommer till att göra humor på mindre än 1 min. Vi har båda skrattat högt till bla ”Folk som är Oatly” eller ”Folk som är hund”. Men vem är han egentligen? Varför är det så viktigt för honom att vara känd? Vad är det som driver honom? Samtidigt får vi lära oss hur det går till på Silent Retreats, varför mindfulness är så viktigt och kan tantrasex vara det nya svarta? Lär känna Dag Tolstoy som till och med gör det värt att se Farmen på TV4.
 • Hoppas du är där du vill vara och gör det du vill göra. Om inte, ändra det.

  01:06:52
  Johan Eriksson en datadriven ingenjör som brinner för att göra samhället bättre. Idag delägaren i sex olika bolag, bla en välgörenhetsorganisation, tre barn, gift med en läkare och dessutom ett högdjur på Googel. Hur skapar man sin egen livsplan och följer den? Vilken är världens mest demokratiska resurs och varför tar vi inte vara på den? Är det så att ett medvetet liv med medvetna val gör en lyckligare? Metoder för att tänka stort men börja smått, att ta kontroll genom värderingar och hur man kan träna sin hjärna. Vi får också lära oss om morgon och kvällsrutiner som gör skillnad. Dessutom avslöjar han varför han aldrig har druckit alkohol. Kanske just därför han är så otrolig… Ett avsnitt som man inte får missa  om man är nyfiken och sugen på personlig utveckling – på riktigt! Ovärderliga tips utlovas.