Share

cover art for #99 Nostalgie! Deze oude formats komen (of moeten) terug

Content Wars

#99 Nostalgie! Deze oude formats komen (of moeten) terug

Ep. 99

Het ene na het andere oudje wordt weer teruggehaald. Geen presentatoren, maar wel de programma’s die ze jaren terug presenteerde. Denk aan Doet ‘ie het of doet ie het niet?, de Soundmixshow en Ter Land,Ter Zee en in de lucht. Waarom worden al die shows weer op de buis gebracht? Worden dat automatisch ook weer kijkcijferhits en: hoe zit het met de rechten? Ik vraag dit niet voor Jan Peter Rens, maar voor de luisteraar. Ook hebben we weer, gelukkig, Lisette van Diepen in de studio. Die komt gelukkig altijd terug.


Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar adverteren@bienmedia.nl


En vergeet ons niet te volgen op Instagram!

More episodes

View all episodes

 • 111. #111 Werkt het format van The Roast nog wel?

  28:28
  Zijn ex Gisele Bündchen vond de grappen te hard, zijn vrienden vonden het niet echt geslaagd en nu heeft hij zelf ook lichte spijt. Sportheld Tom Brady kreeg op Netflix zijn eigen roast en die maakte veel los.Werkt het format van The Roast nog wel? Hier in Nederland lijken de beroemdheden wel op, maar ook bij overvloed aan veel bekende mensen is het de vraag of het programma nog wel door kan. Kirsten Jan bekijkt of we kunnen blijven lachen – en of hij ook geroast mag worden.Lisette van Diepen neemt ons deze week weer mee naar België, naar Door De Bomen, het tegengeluid van alle survival reality programma's.Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar adverteren@bienmedia.nlEn vergeet ons niet te volgen op Instagram!
 • 8. Het Weekend | ‘t Songfestival-regime

  20:37
  In de 68 jaar dat het Eurovisie Songfestival wordt uitgezonden, werd er nooit een land uit de finale gehaald. Tot dit jaar. Joost Klein mocht niet meer namens Nederland optreden, hij werd door organisatie EBU gediskwalificeerd.We wilden het in onze weekendeditie hebben over het format, maar het gaat veel over de frustratie. Hoe kan een organisatie - voor zo’n klacht – iemand eruit knikkeren? Molt de organisatie niet hun eigen programma?Over een show die niet politiek zou moeten zijn, maar dat wel is. Je hoort hoe hard de zaal los gaat op Songfestivalbaas Martin Österdahl, wat Kirsten Jan vindt van het format zelf, of het nog door kan in de huidige vorm én je krijgt een kijkje achter de schermen! Lonneke Haveman van EditieNL was erbij in Zweden en vertelt ons wat ze daar zag.
 • 110. #110 Presentator, directeur en ‘wapen tegen Netflix’ (Te gast: Matthias Scholten!)

  42:16
  Hij was presentator, producent en directeur. Moest voor RTL werken aan een antwoord op al het streaminggeweld en werd zelfs gezien als wapen tegen Netflix. Deze keer hebben we Matthias Scholten in de studio!Scholten werkte jarenlang voor RTL achter de schermen aan verschillende programma’s, maar besloot op te stappen. Met hem blikken we terug op de formats waar hij bij betrokken was en blikken we vooruit. Wat kunnen we nog van hem verwachten?Lisette van Diepen is er natuurlijk ook deze keer weer. We krijgen een kijkje in de Belgische politiek met Het Conclaaf.Wil jij ook die heerlijke bamboe kleding van Bamigo proberen? Ga naar www.bamigo.com en gebruik dan onze code CONTENT25 voor 25% korting op je eerste bestelling. Geldig t/m 10 juni 2024.Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar adverteren@bienmedia.nlEn vergeet ons niet te volgen op Instagram!
 • 7. Het Weekend | John de Mol hardleers

  12:55
  Terugblik op het afgelopen weekend, zoals je van ons gewend bent. Over de mooie instarts tijdens de Dodenherdenking en het publiek dat er gek uitzag vanuit de lucht. Het ging over de lange lokken van Kirsten Jan en zijn avonturen op Bevrijdingsdag.Formats die we bespraken: Make Up Your Mind, De Mol, Hoofdzaken. Programma's waar KJ echt niet vrolijk van wordt: Marble Mania & De Kwis met Ballen. Wanneer cancelt John de Mol de zaterdagavond van SBS? Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar adverteren@bienmedia.nlEn vergeet ons niet te volgen op Instagram!
 • 109. #109 We kijken (en krijgen) steeds meer Hollandse content bij streamers!

  46:10
  Deze aflevering leren we meer over de kijker van streamers. Wat kijkt ‘ie, welke serie of film zou hij of zij aanraden en naar welke streamer (los van Netflix) wordt het meest gekeken?Data die niet openbaar is, maar die Bindic VOD Insights wél heeft. Branco Scherer schuift aan en vertelt ons alles over het kijkgedrag. Sterker: elk kwartaal duikt hij exclusief - voor ons in die bak met data.Zo hoor je dat Nederlandse content heel populair is, nog voordat de serie Maxima alle records brak. Het gaat over oude gabbers die Prime aanzetten, over een historische serie op de NPO en een horrorserie op Videoland.En: je leert waarom jongeren ineens massaal Friends aanzetten. Jawel. De serie uit de jaren 90 is enorm populair!Lisette van Diepen is ook weer van de partij. Zij heeft een sportformat mee. En ze vertelt waarom ze ineens Formule 1 aan het kijken is.Luisteraars van Content Wars die de Binge Awards 2024 niet willen missen - of meer willen weten over streaming in Nederland - kunnen contact opnemen met Branco Scherer via vodinsights.nlWil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar adverteren@bienmedia.nlEn vergeet ons niet te volgen op Instagram!
 • 6. Het Weekend | Tijd voor een belangrijke boodschap

  16:56
  Het ging dit weekend over varen in Amsterdam, zinkende boten, tien euro betalen voor plassen, over de koning en over oma’s.Maar Kirsten Jan wilde het deze aflevering vooral hebben over een programma met een boodschap: een op NPO, Van de wereld. Waarbij het gaat over drank- en drugsgebruik.Daar blijft het niet bij, want ook wil hij het hebben over domrechts gelul en het demoniseren van dragqueens.Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar adverteren@bienmedia.nlEn vergeet ons niet te volgen op Instagram!
 • 108. #108 Het buitenland jaagt op het Jachtseizoen (Te gast: Giel de Winter!)

  38:59
  Litouwen, Polen en België kochten het al en nu volgt Spanje. Het Jachtseizoen van StukTV is populair in het buitenland. Hoog tijd om een van de bedenkers in Content Wars te spreken: Giel de Winter.Met Giel hebben we het over het verkopen van je format in het buitenland. Hoe ga je om met die verschillende culturen, hoe pas je je format aan (of doe je dat niet?). Ook hebben we het over zijn samenwerking met John de Mol en zijn volgende hit. Want ook een ander format van hem ‘gaat reizen’!Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar adverteren@bienmedia.nlEn vergeet ons niet te volgen op Instagram!
 • 5. Het Weekend | Marc Pos & KJ samen verder

  15:49
  Je hoorde het afgelopen vrijdag al voorbij komen: in Cannes werd er over ze gesproken. Geroddeld zelfs. En nu is het hoge woord eruit! Marc Pos, bedenker van de Verraders, gaat met Kirsten Jan samenwerken.In deze aflevering meer over de collab. Aan wat voor format werken de heren en wanneer kunnen we het op de buis verwachten?Ook gaat het over je ballen die eraf vriezen in Nederland, zon in Spanje, Maxima en El Clásico. Kirsten heeft een geniale oplossing om de Formule 1 weer spannend te maken én werd er iets kapot gemaakt. Dit keer gaat KJ namelijk los op oude presentatoren die maar geen afscheid kunnen nemen!Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar adverteren@bienmedia.nlEn vergeet ons niet te volgen op Instagram!
 • 107. #107 We zwaaien de beurs in Cannes uit: het doek valt

  31:30
  Deze aflevering reizen we af naar dé ontmoetingsplaats voor entertainment. Een evenement waar je struikelt over de hotshots uit de tv-wereld. Je kan vergapen aan formats en kan netwerken met de mensen die er toe doen.Althans, dat is wat MIPTV - de tv-beurs in Cannes – altijd was. Maar het is over en uit met de beurs die decennialang elke lente plaatsvond. Wij blikken terug en dat doen we met de leukste aankoopmakelaar die er maar is.Je hoort haar normaal altijd in haar vaste rubriek, maar dit keer schuift ze de hele aflevering aan. Lisette van Diepen was in Cannes en vertelt welke formats ze zag, of ze nog wat heeft gescoord en vooral: wat de toekomst is van tv-beurzen.Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar adverteren@bienmedia.nlEn vergeet ons niet te volgen op Instagram!