Share

cover art for #114 De koningin van de talkshow én de humor (Te gast: Irene van den Brekel!)

Content Wars

#114 De koningin van de talkshow én de humor (Te gast: Irene van den Brekel!)

Ep. 114

Ze is televisieproducent en de eigenaar van Human Factor. Nog geen 25 jaar geleden begonnen, maar inmiddels heel wat programma's verder. Zo kwam haar bedrijf met klinkende namen als Koefnoen, Zondag met Lubach, M, de Avondshow met Lubach en Plakshot.

Irene van den Brekel is te gast en met haar hebben we het over haar grote liefde voor satire en waarom dat zo belangrijk is. Waarom ze vooral voor de NPO programma's maakt, over de toekomst van Arjen Lubach en dat die dramaserie die ze nog wil maken.

Gelukkig is ook Lisette van Diepen bij ons. Met haar hebben we het over een nieuw datingformat van de makers van Married At First Sight Australia, genaamd: Love Triangle.


Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar adverteren@bienmedia.nl


En vergeet ons niet te volgen op Instagram!

More episodes

View all episodes

 • Het Weekend | Shoutout naar SBS!

  13:25
  De NPO en RTL hadden geen talkshow toen het nieuwe kabinet van start ging, tot kritiek van veel kijkers. SBS had dat wél. Afgelopen weekend kreeg SBS weer complimenten, toen ze eerder dan RTL en de NOS met een extra uitzending kwamen toen Donald Trump neergeschoten werd.Wij doen ook mee en geven de Talpa-zender een shoutout. Verder hadden we het over Ray Donovan (top serie), Hans Teeuwen (komt met een serie) en Ranking The Stars (komt weer terug). Kirsten is klaar met het cancellen van mensen en hoopt dat het nu voorbij is. Of staat er een nieuwe Yvonne op en zorgt die ervoor dat mensen gecanceld worden?
 • #119 Het scouten van talent (Te gast: Talisia Misiedjan!)

  41:01
  Ze werd bekend als actrice in SpangaS en nu begeleid ze andere acteurs en actrices. In de studio hebben we Talisia Misiedjan, directeur en mede-eigenaar van A Million Faces. Een castingbureau en begeleider van talenten.Met haar hebben we het over het ontdekken en vervolgens begeleiden van talent. Waarom breekt de een door en de ander niet? Hoe vind je de juiste acteur voor de juiste rol en hoe ga je om met de cancelcultuur? Lisette van Diepen ging voor ons weer grasduinen buiten de landsgrenzen en nam iets mee uit Zuid-Korea.
 • #118 Cadeautje voor de kijker

  31:48
  Er is een EK voetbal, de Tour de France is begonnen en er komen Olympische Spelen aan. De NPO heeft genoeg succesnummers in huis deze zomer en de concurrentie kan veel al dromen van de kijkcijfers. Het recept: herhalingen tegenover die wedstrijden.En toch scoort er – notabene op de streamingdienst van de NPO – een nieuwe serie: De Mol, met onbekende Nederlanders. Sterker, volgens de NPO is het hun meest succesvolle streamingeditie. Deze aflevering hebben we het over deze succesvolle gok. Gaat de NPO dit vaker doen en wat betekent dit voor de zomerprogrammering zoals we die kennen? Wat gaan we deze vakantieperiode nog meer zien?Verder bespreken we het verscheurde RTL-contract van Matthijs van Nieuwkerk en gaat het over Bar Laat. Gaan Jeroen Pauw en consorten daarmee scoren?Lisette van Diepen scoort altijd, ook deze week. Ze neemt het format Next Door Neighbors voor ons mee.
 • 117. #117 De films & series die ons beïnvloedden

  49:29
  De aflevering waarin we onze eigen series en films bespraken! Een lijstje met de aller beste ooit is lastig, maar we kunnen wél zeggen welke content grote indruk op ons heeft gemaakt.Series die jij misschien wel eens hebt lopen bingen, maar ook producties die je nog niet kende. Je hoort waar Kirsten en Jelle graag naar keken als tiener en de jaren erna. En wat film- en seriemakers heeft beïnvloed en wat je jaren later nog steeds terugziet.Het gaat van een superheld tot een onbekende rijkaard en van Bassie en Adriaan naar een schreeuwende kantoormanager.Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar adverteren@bienmedia.nlEn vergeet ons niet te volgen op Instagram!
 • 116. #116 Vlaamse formats internationaal (Te gast: Simone de Pruyssenaere!)

  38:52
  Voor het eerst in de geschiedenis van Content Wars iemand met een achternaam die te lang is voor in de titel van de aflevering. De volledige naam van onze gast is namelijk Simone de Pruyssenaere de la Woestyne. Simone werkt voor distributeur Primitives, dat formats van Vlaamse productiehuizen internationaal wegzet. We hebben het over De Mol verkopen aan Netflix, over deals sluiten met Amerikanen en het bewaken van je format. Ook hebben we het over De Alleskunner (dat is net verkocht) en over Zero Stars dat Lisette van Diepen laatst besprak.Over Lisette gesproken. Ze is gelukkig weer van de partij! Zij heeft voor ons Freeze meegenomen, een Japans format waarbij je zo lang mogelijk niet mag bewegen.
 • Het Weekend | Realistischer over Oranje

  14:26
  Nederland speelde de eerste wedstrijd van dit EK en won gelukkig! Daarmee was ons weekend weer goed. Of het tv-weekend voor Kirsten Jan ook weer goed is? Vorig weekend was hij namelijk niet te spreken over de programma's...We hadden het deze aflevering over voetbal kijken, een ordinaire slasher en narcisten. Kirsten Jan heeft zich verdiept in dit type mens. Hij genoot van een docu over truffels, maar heeft wel een advies voor iedereen die denkt dat we 'even' Europees kampioen worden. 
 • 115. #115 Een Hollandse Hollywoodster. Interview met Yorick van Wageningen!

  35:28
  Onverwachts mocht Content Wars afreizen naar het sjieke hotel L’Europe om Yorick van Wageningen te interviewen. Van Wageningen is te zien in het nieuwe seizoen van de Amerikaanse hitserie Mayor of Kingstown, waar we het over hebben.Maar er is meer met hem te bespreken. Want hoe overleeft hij als nuchtere Hollandse acteur de gekte in Hollywood? Je hoort meer over het werken met Angelina Jolie, Daniel Craig en de vader van Charlie Sheen. Waarom hij nog vaak nerveus is en ‘bagger schijt’. Over de moord op zijn huisbaas, waardoor hij zijn appartement in Los Angeles kwijtraakte. En waarom acteren hem helpt.We zagen Van Wageningen de laatste jaren ook in grote Nederlandse producties. In De Veroordeling bijvoorbeeld (over de Deventer Moorzaak) en in Rampvlucht (over de Bijlmerramp). In deze aflevering hebben we het over toekomstige projecten en of die ook weer hier in Nederland plaatsvinden.Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar adverteren@bienmedia.nlEn vergeet ons niet te volgen op Instagram!
 • 12. Het Weekend | Scoren met vreemdgaan

  15:11
  Nog even over afgelopen weekend. Er was een kraamvisite, er werd een nieuwe telefoon geïnstalleerd, bijna gezwommen maar het weer werkte ALWEER niet mee.We bespraken de docuserie Ashley Madison op Netflix. Over de krankzinnige wereld achter de website en de grote gevolgen van de hack. Ook ging het deze aflevering over de NPO die strooit met herhalingen. Dat leverde wel iets op dat Kirsten Jan zijn ogen streelde. Iets waarbij hij kon luisteren naar Matthijs van Nieuwkerk...En waar KJ helemaal klaar mee is zijn nieuwe telefoon! Zowel Jelle als hij kochten een nieuw toestel, maar bij KJ liep het totaal niet goed. Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar adverteren@bienmedia.nlEn vergeet ons niet te volgen op Instagram!