Share

Content Wars

De podcast waarin niet je favoriete serie of film gerecenseerd wordt, maar waar het gaat over de wereld achter de content.


Latest episode

 • 1. Content Wars op reis: Duitsland!

  15:05
  Deze hele zomer leer je bij Content Wars meer over populaire vakantielanden! Of je nu zelf op reis gaat of niet, wij nemen je mee. Je hoort meer over de televisiezenders in het land, welke formats daar scoren en van Kirsten Jan welke formats gaan – of kunnen reizen.Maar elke aflevering krijgen we hulp van iemand die het land goed kent. Deze eerste van Lisette van Diepen, die formats moet kopen voor de Duitse markt.Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar adverteren@bienmedia.nlEn vergeet ons niet te volgen op Instagram!

More episodes

View all episodes

 • #120 De opmars van Prime & waarom kijkers fantasy fantastisch vinden

  36:49
  Branco Scherer van Bindinc schuift weer aan en dat betekent dat we exclusief een kijkje achter de schermen krijgen bij de streamingdiensten. Waar kijken we het liefst naar? Wat voor soort content scoort en welk genre springt eruit? Deze aflevering moeten we het echt hebben over Prime. De streamer valt op. Niet alleen vanwege de series (Fallout, The Boys), maar ook door z’n sterke groei. Verder hebben we het over genres waar we graag naar kijken en daarbij valt op dat we minder zitten te wachten op actie. Tot slot krijgen we lijstjes, waar we dol op zijn. Je hoort wat de meest populaire internationale- en Nederlandse namen zijn en welke het meest worden aangeraden door kijkers.
 • Het Weekend | Shoutout naar SBS!

  13:25
  De NPO en RTL hadden geen talkshow toen het nieuwe kabinet van start ging, tot kritiek van veel kijkers. SBS had dat wél. Afgelopen weekend kreeg SBS weer complimenten, toen ze eerder dan RTL en de NOS met een extra uitzending kwamen toen Donald Trump neergeschoten werd.Wij doen ook mee en geven de Talpa-zender een shoutout. Verder hadden we het over Ray Donovan (top serie), Hans Teeuwen (komt met een serie) en Ranking The Stars (komt weer terug). Kirsten is klaar met het cancellen van mensen en hoopt dat het nu voorbij is. Of staat er een nieuwe Yvonne op en zorgt die ervoor dat mensen gecanceld worden?
 • #119 Het scouten van talent (Te gast: Talisia Misiedjan!)

  41:01
  Ze werd bekend als actrice in SpangaS en nu begeleid ze andere acteurs en actrices. In de studio hebben we Talisia Misiedjan, directeur en mede-eigenaar van A Million Faces. Een castingbureau en begeleider van talenten.Met haar hebben we het over het ontdekken en vervolgens begeleiden van talent. Waarom breekt de een door en de ander niet? Hoe vind je de juiste acteur voor de juiste rol en hoe ga je om met de cancelcultuur? Lisette van Diepen ging voor ons weer grasduinen buiten de landsgrenzen en nam iets mee uit Zuid-Korea.
 • #118 Cadeautje voor de kijker

  31:48
  Er is een EK voetbal, de Tour de France is begonnen en er komen Olympische Spelen aan. De NPO heeft genoeg succesnummers in huis deze zomer en de concurrentie kan veel al dromen van de kijkcijfers. Het recept: herhalingen tegenover die wedstrijden.En toch scoort er – notabene op de streamingdienst van de NPO – een nieuwe serie: De Mol, met onbekende Nederlanders. Sterker, volgens de NPO is het hun meest succesvolle streamingeditie. Deze aflevering hebben we het over deze succesvolle gok. Gaat de NPO dit vaker doen en wat betekent dit voor de zomerprogrammering zoals we die kennen? Wat gaan we deze vakantieperiode nog meer zien?Verder bespreken we het verscheurde RTL-contract van Matthijs van Nieuwkerk en gaat het over Bar Laat. Gaan Jeroen Pauw en consorten daarmee scoren?Lisette van Diepen scoort altijd, ook deze week. Ze neemt het format Next Door Neighbors voor ons mee.
 • 117. #117 De films & series die ons beïnvloedden

  49:29
  De aflevering waarin we onze eigen series en films bespraken! Een lijstje met de aller beste ooit is lastig, maar we kunnen wél zeggen welke content grote indruk op ons heeft gemaakt.Series die jij misschien wel eens hebt lopen bingen, maar ook producties die je nog niet kende. Je hoort waar Kirsten en Jelle graag naar keken als tiener en de jaren erna. En wat film- en seriemakers heeft beïnvloed en wat je jaren later nog steeds terugziet.Het gaat van een superheld tot een onbekende rijkaard en van Bassie en Adriaan naar een schreeuwende kantoormanager.Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar adverteren@bienmedia.nlEn vergeet ons niet te volgen op Instagram!
 • 116. #116 Vlaamse formats internationaal (Te gast: Simone de Pruyssenaere!)

  38:52
  Voor het eerst in de geschiedenis van Content Wars iemand met een achternaam die te lang is voor in de titel van de aflevering. De volledige naam van onze gast is namelijk Simone de Pruyssenaere de la Woestyne. Simone werkt voor distributeur Primitives, dat formats van Vlaamse productiehuizen internationaal wegzet. We hebben het over De Mol verkopen aan Netflix, over deals sluiten met Amerikanen en het bewaken van je format. Ook hebben we het over De Alleskunner (dat is net verkocht) en over Zero Stars dat Lisette van Diepen laatst besprak.Over Lisette gesproken. Ze is gelukkig weer van de partij! Zij heeft voor ons Freeze meegenomen, een Japans format waarbij je zo lang mogelijk niet mag bewegen.