Share

cover art for #42 Rainer Nygård

Cafe Lanzarote

#42 Rainer Nygård

Diablon laulaja-kitaristi Rainer Nygård arvioi Paperi-T:n, Mikko Alatalon ja uskonnon vaikutusta yhtyeensä musiikkiin. Hän puhuu jaksossa myös loppusoinnittomasta laulamisesta, itse synnytetystä euforiasta, kuvituksen ja musiikin vuorovaikutuksesta, kapinasta ja merestä. Lisäksi hän antaa vinkin vakuutusyhtiöön soittamista varten.

More episodes

View all episodes

 • #171 Vesa Vierikko

  52:22
  Vesa Vierikko istuu kahvikuppi kädessä kotisohvallaan ja pohtii näyttelijän ammatin saattavan olla kaikista ammateista lähinnä Jumalaa. Hän kertoo minkä yksinkertaisen oivalluksen sai Heikki Kinnuselta, ja harjoittelevansa niin, että tietää ennen esitystä oman hengitysrytminsäkin. Vierikko kertoo myös miksi tekisi Vladimir Putinista aivan äärettömän mukavan ja antaisi tälle mäyräkoiran, mikäli pääsisi tätä esittämään.
 • #170 Anna-Maija Tuokko

  56:40
  Helsingin kaupunginteatterin Fanny ja Alexander -näytelmässä esiintyvä Anna-Maija Tuokko istahti kalliolaiseen keittiöön kertomaan mitä samoja, ja mitä eri asioita näyttelemisestä, laulamisesta ja tanssimisesta saa. Hän kertoo kuinka syvälle hän näytellessään itsensä vie, millä hän suojaa itseään kaikkein voimakkaimmilta tarinoilta, ja että pyrkii aina väittämään roolihenkilöillään jotain.
 • #169 Riikka Ala-Harja

  53:10
  Tämä ei ole tv-sarja -kirjan julkaissut Riikka Ala-Harja kertoo miltä kaikelta kirjoittaminen hänestä tuntuu, ja että eniten kirjoittamisessa on kyse siitä, miltä jokin lause maistuu, minkälainen saundi siinä on, tai millaisen maailman se kieli luo. Riikka puhuu jaksossa myös nimistä: hänen onnistuneimmasta roolihenkilön nimestä, päähenkilön nimestä, jota hän ei tiennyt vielä silloinkaan, kun kirja oli jo valmis, sekä omasta sukunimestään, josta keksityt muunnokset kehittyivät teatterikoulussa huomattavasti ala- ja yläkouluaikoja mielikuvituksellisemmiksi.
 • #168 Essi Hellén

  52:26
  Kultakala-sarjan tuottanut Essi Hellén kertoo miksi kokee, ettei näytteleminen sopinut välttämättä niin hyvin hänen persoonalleen, mutta tuottaminen sopii. Hän puhuu intohimosta, sen kohteista ja siitä, mikä keskeinen suunnanmuutos hänen tavoitteissaan tapahtui, kun hänestä tuli tuottaja. Häpeästä Hellén sanoo tykkäävänsä ja näkee jollain lailla lahjakkuuden olevan harjoittelun tulosta.
 • #164 Mikko Penttilä

  56:30
  Näyttelijä Mikko Penttilä toivoisi tekevänsä jonkin yhtä nerokkaan havainnon maailmasta, kuin mitä hänen omat sankarinsa ovat tehneet. Hän uskoo Shakespearen suosion perustuvan osittain hänen sanan säilänsä terävyyteen, ja että nauravan ihmisen kanssa on mahdollista sukeltaa syvemmälle, koska nauru vapauttaa ja kuljettaa turvalliseen paikkaan, jossa on helpompaa olla vastaanottavainen. Penttilä kertoo myös mistä hänen Taika-Pasi -hahmonsa on saanut vaikutteensa ja miksi hänellä on tapana miettiä seinän läpi hyppiviä ninjoja.
 • #167 Robin Packalen

  54:04
  Goddess-singlen julkaissut Robin Packalen kertoo miten ja miksi päätyi räppäämään, vaikkei ole tehnyt sitä koskaan aiemmin, ja että hänen tavoitteenaan on olla maailman suurin artisti. Hän sanoo lähtevänsä tekemään uusia biisejä sillä ajatuksella, miltä ne kuulostaisivat stadionilla, ja nousevansa yöllä sängystä saadessaan hyvän idean, koska se on hänen duuninsa. Robin myös laulaa pienen pätkän Frontside Ollien englanninkielistä versiota kertoessaan esiintymisestään Oslon Telenor-areenalla.
 • #166 Tomi Joutsen

  48:27
  Halo-albumin julkaisseen Amorphiksen laulaja Tomi Joutsen kokee pystyvänsä elämään hommansa kautta jonkinlaista kulkurin romanttista maailmaa, jota ei välttämättä ole enää edes olemassa. Hän sanoo olevansa visuaalinen ihminen, joka nauttii siitä miltä treenikämpässä näyttää, ja pitää omaa ääntään studio-olosuhteissa ystävänä, mutta monessa kohtaa myös vihollisena. Joutsen pitää tärkeänä sitä, että on antanut itselleen luvan myös epäonnistua, ja sanoo parhaiden keikkojen olevan sellaisia, joissa viha on läsnä ilman, että kukaan on vihainen.
 • #165 Elena Leeve

  46:11
  Elena Leeve kertoo millä tavalla Maria Kallion rooli lähti rakentumaan, ja kuinka hän nautti Täydellinen Joulu -elokuvan Outin näyttelemisestä, koska tämä oli rasittava ja ärsyttävä tyyppi. Hän kertoo pyrkivänsä näytellessään eroon tietoisuudesta oman tekemisensä suhteen ja sanoo sen tuntuvan vapauttavalta ja kiehtovalta, kun pääsee oman roolihenkilönsä pään sisälle. Leeve kertoo jaksossa myös nolouden, häpeän, jännityksen ja jännittämisen olevan hänen työssään alati läsnä.
 • #164 Mikko Penttilä

  56:30
  Näyttelijä Mikko Penttilä toivoisi tekevänsä jonkin yhtä nerokkaan havainnon maailmasta kuin mitä hänen omat sankarinsa ovat tehneet. Hän uskoo Shakespearen suosion perustuvan osittain tämän sanan säilän terävyyteen, ja että nauravan ihmisen kanssa on mahdollista sukeltaa syvemmälle, koska nauru vapauttaa ja kuljettaa turvalliseen paikkaan, jossa on helpompaa olla vastaanottavainen. Penttilä kertoo myös mistä Taika-Pasi on saanut vaikutteensa ja miksi hänellä on tapana miettiä seinän läpi hyppiviä ninjoja.