Share

cover art for Episode 89 - Mangfold

Byggeplassen

Episode 89 - Mangfold

Ep. 89

Er mangfold et ord ledelsen bare smykker seg med, eller jobber man aktivt med det? Og hvordan ligger byggenæringen an? I denne episoden av Byggeplassen prater vi om nettopp dette med gravemaskinfører Thomas Jacobsen fra Isachsen Anlegg og Loveleen Brenna, grunnlegger av Seema, senter for mangfoldsledelse. Programledere er Arve Brekkhus og Svanhild Blakstad

More episodes

View all episodes

 • Episode 125 - Multiconsult-sjefen om snuoperasjon, markedsusikkerhet og hjemmekontorets fremtid

  27:09
  1. mars i 2019 gikk Grethe Bergly inn som ny konsernsjef i rådgiverselskapet Multiconsult. Selskapet hadde da levert fallende resultat i fire år på rad. Så snudde det brått og med ny sjef ble nye rekorder satt. Hva skjedde? Og hvor peker pilene nå? I denne episoden snakker Multiconsult-sjefen blant annet om snuoperasjonen fra 2019, markedutsikter og usikkerhet, kunstig intelligens og om hjemmekontorets fremtid. Programledere er Frode Aga og Christian Aarhus.
 • Episode 124 - Skankas nye sjef om kontrakter, kapasitet og en ting som nesten er for god til å være sann

  27:27
  I april tok Stein Ivar Hellestad over som ny sjef i Skanska. Hvem er han og hvordan vil han lede Skanska? Vi snakker om uroen i boligmarkedet, alle milliardkontraktene på anlegg, kapasitet og om en energiløsning som ifølge Hellestad nesten er for god til å være sann.
 • Episode 123 - Hvor bygger vi etter flommene?

  26:13
  Først kom Hans og så kom nye styrtregnsrunder som la flere steder på Østlandet under vann for andre gang på få uker. Er det sikkert at vi skal gjenoppbygge på de samme stedene som før? Blir det snorklipp av VA-rør og flomsikringstiltak som kaster glans over lokalpolitikerne i fremtiden? Og hvordan jobbes det ute i kommunene med klimatilpasning når klimaet er endring? Vi snakker med Nesbyen-ordfører Tore Haraldset, RIF-sjef Liv Kari Hansteen og sjefforsker ved Sintef, Berit Time, om flommene og hva som er i vente.
 • Episode 122 - Kruse Smith - merkevaren som forsvant - live fra Arendalsuka

  26:33
  Kruse Smith kunne beholdt navnet sitt tross eierskiftet, men valgte fornyelse og Backe-navnet. Hva var begrunnelsen og hvordan reagerer markedet på et sånt skifte? Stein-Inge Jærnes, som jobber med kommunikasjon i Backe Entreprenør og var leder for kommunikasjon og merkevarebygging i Kruse Smith, og daglig leder i Arendal Eiendom KF, Øystein Sangvik, er gjester.
 • Episode 121 - Hvordan bruker AF og Mesta kunstig intelligens - Live fra Arendalsuka

  27:05
  Hvordan vil byggenæringen bli påvirket av kunstig intelligens og hvordan bruker entreprenørene nye KI-verktøy i dag? Vi snakker med sjefene i AF Gruppen og Mesta om hvordan de ser på utviklingen og hvordan de har tatt i bruk nye verktøy i sine virksomheter. Podkasten er spilt inn live under Arendalsuka 2023.
 • Episode 120: Hvorfor sprekker gigantprosjektene? Live fra Arendalsuka

  28:20
   Hvorfor sprekker gigantprosjektene? Konserndirektør Utbygging i Bane Nor, Bettina Sandvin, og utbyggingsdirektør Espen Almlid i Nye Veier forsøkte å kaste lys over årsakssammenhengen i denne episoden som er spilt inn live under Arendalsuka 2023.
 • Episode 119 - Vektstmaskinen klatrer på listene

  30:00
  Håndverksgruppen innlemmer i snitt et nytt selskap i konsernet annenhver uke og gikk fra tre milliarder til 5,1 milliarder i omsetning på ett år. Ifølge listen over de 100 største entreprenørene i Norge er Håndverksgruppen nå det 13. største entreprenørkonsernet i Norge. Konsernsjef Øyvind Emblem forteller om hvordan de jobber. Programledere er Frode Aga og Christian Aarhus.
 • Episode 118 - Finnes det en pille for å lykkes med milliardsamspill?

  31:49
  Bygget ble overlevert i mai og i november i år åpner den nye storbylegvakten i Oslo, et bygg på 27.000 kvadratmeter ved gamle Aker Sykehus. Til tross for pandemi, høye byggekostnader og markedsuro, kommer det nye legevaktbygget i Oslo kommer godt under kostnadsrammen på 3,2 milliarder kroner. Hva er det som har vært nøkkelen for å lykkes? I denne epsioden er Sepideh Moosavi fra Oslobygg, Ståle Haakull fra Skanska og Tor Hoel fra Advansia gjester for å snakke om hvordan de har jobbet med storprosjektet i hovedstaden.
 • Episode 117 - Slik jobber de for å avdekke a-krim

  29:42
  I 2022 sendte Fair Play Bygg Oslo og omegn 225 varsler til offentlige myndigheter, mens på landsbasis ble det sendt 800 varsler gjennom Fair Play Bygg Norge-samarbeidet. Hvordan jobber organisasjonen når de skal avdekke arbeidslivskriminalitet? Og hvilken vei peker pilene? Daglig leder i Fair Play Bygg Oslo og omegn, Lars Mamen er gjest sammen med styreleder i samme organisasjon, Silje Skullerud.