Share

cover art for Episode 128 - Nå begynner det å butte ordentlig

Byggeplassen

Episode 128 - Nå begynner det å butte ordentlig

Partner og leder for bransjesatsingen bygg og anlegg i BDO, Henning Dalsegg og direktør for forretningsutvikling og analyse i Veidekke, Kristoffer Eide Hoen, er gjester i den siste episoden av podkasten Byggeplassen. Der snakker de to om de ferske markedsrapportene som BDO og Veidekke nylig har presentert. Én ting er de enige om: Utsiktene fremover er krevende for bygg- og anleggsbransjen. Programledere er Frode Aga og Christian Aarhus

More episodes

View all episodes

 • Episode 134 - Naturnedbyggingen

  29:00
  NRKs har dokumentert 44.000 inngrep i naturen de siste fem årene, og sakene om naturnedbygging har skapt stort engasjement. Journalist Mads Nyborg Støstad forteller om en innboks som er fylt opp med 1.300-1.400 eposter og gir et lite innblikk i hvordan de har jobbet med saken. Direktør bærekraft og samfunnspolitikk i NHO Byggenæringen, Guro Hauge, og fagsjef i miljøstifelsen Bellona er gjester i studio og disktuerer naturnedbygging. Programledere er Christian Aarhus og Frode Aga.
 • Episode 133 - Dystre utsikter og bransjens kommunikasjonsutfordring

  29:56
  Medlemsbarometeret blant NHOs medlemsbedrifter viser at det er bedriftene i byggenæringen som har det aller verst i næringslivet om dagen. Samtidig holder ledighetstallene seg stabile, noe som gjør det vanskelig for bransjen å snakke sin sak. Hvor går veien videre? Nina Solli, sjef i NHO Byggenæringen og sjeføkonom Nejra Macic, er gjester i denne episoden. Programledere er Frode Aga og Christian Aarhus.
 • Episode 132 - El på Dovrefjell, tusenvis av kontraktssider og nye modeller

  31:25
  Er det mulig å holde Dovrefjell og andre norske fjelloverganger åpne med el-maskiner? Og hvor mange tusen kontraktssider med krav er det nødvendig at en drifts- og vedlikeholdskontrakt har? Vi har med Bjørn Laksforsmo, direktør for drift og vedlikehold i Statens vegvesen og konserndirektør for drift og vedlikehold i Mesta, Elin Vigrestad, som snakker om hvordan det jobbes med drift og vedlikehold av det norske veinettet. Programledere er Frode Aga og Christian Aarhus
 • Episode 131 - 2023, hva skjedde og hvor går veien nå?

  28:21
  Vi tar et tilbakeblikk på året som gikk sammen med journalistene Ingvill Hafver, Marius Lysø, Sindre Sverdrup Strand og Stefan Offergaard og ser nærmere på et lite utvalg av sakene som har preget spaltene i Byggeindustrien i år. Sjefredaktør Arve Brekkhus snakker om den siste renteøkningen til Norges Bank og hvordan han tror veien videre blir for byggenæringen. Programledere Frode Aga og Christian Aarhus.
 • Episode 130 - Norconsult på stø kurs

  27:13
  Norconsult er på børs. Hvilke muligheter gir det selskapet og de ansatte? Og hvor ofte sjekker egentlig konsernsjefen aksjekursen? Egil Hogna, kosnernsjef i Norconsult, er gjest i denne episoden. Programledere er Frode Aga og Christian Aarhus.
 • Episode 129 - Hvordan kutte kostnader uten å nedbemanne?

  28:10
  For mange bedrifter er kostnader knyttet til bemanning de tyngste å bære i lavkonjunktur. Hva kan et selskap som sliter med kostnadene gjøre av besparende tiltak før man tyr til det alvorlige grepet å permittere og nedbemanne? Hvilken risiko tar man dersom man sier opp folk og kan ledere nok om hva de bør og kan gjøre? Vi har med oss nestleder i LO Steinar Krogstad og Grette-advokat og arbeidslivsekspert Thorkil Aschehoug i Byggeplassen. Programledere er Frode Aga og Arve Brekkhus
 • Episode 127 - Hvor går byggevaremarkedet når byggingen bremser? Live fra Bygg Reis Deg

  26:58
  Mapei-sjef Trond Hagerud og Optimera-sjef Erik Tønnesen sitter begge i Bygg Reis Deg-styret. Hva er status for byggevaremarkedet, hvor går veien når byggingen bremser og hvordan påvirker markedet en bransjemesse som Bygg Reis Deg? Det snakker vi om i denne episoden av Byggeplassen, live fra en av messehallene på Lillestrøm. Programledere er Frode Aga og Christian Aarhus.Presisering: I podkasten sier vi at byggevarehandelen falt med 13 prosent i andre tertial i år sammenlignet med 2021. Dette var tall som sammenlignet september 2022 til 2021. Fallet fra september 2023 sammenlignet med 2022 var på 7,3 prosent i 2. tertial 2023. Fallet i proffmarkedet var på 13,2 prosent i proffmarkedet.
 • Episode 126 - Aksel falt 13 meter - slik har han kjempet seg tilbake

  25:23
  Onsdag 6. april 2022 var det full utrykning til byggeplassen for Meierikvartalet i Lillestrøm. Anleggsleder i Bundebygg, Aksel Ruden, hadde tråkket gjennom en gipsgesims i tredje etasje og falt ned på betonggulvet i en kjelleretasje omtrent 13 meter lengre nede. I denne episoden forteller Ruden om fallet og hvordan han har klart å kjempe seg tilbake på jobb ett år etter skrekkfallet. HMS-sjef Rune Tunhøvd i Bundebygg er også gjest. Programledere er Sindre Sverdrup Strand og Frode Aga.