Share

cover art for Episode 108 - Arna-Stanghelle - fra kutt til jubel

Byggeplassen

Episode 108 - Arna-Stanghelle - fra kutt til jubel

Regjeringspartiene kom i mål med budsjettforhandlingene. Det førte til nytt liv og 200 millioner kroner til Fellesprosjektet Arna-Stanghelle mellom Voss og Bergen. I denne episoden er fellesprosjektets sjef, Katrine S. Erstad, med på telefon fra Bergen. Vi snakker også om hvordan andre budsjettrokkeringer påvirker byggenæringen.

More episodes

View all episodes

 • Episode 141 - Salgspitch, kriseoverskrifter og boligpakke

  35:20
  Hvem banker på stortingsdørene når man jobber for å lose et revidert nasjonalbudsjett i havn? Hvordan jobbes det? Og hvordan tolker politikerne avisoverskrifter når det ropes om krise i byggenæringen? Vi har med oss Arbeiderpartiets Tuva Moflag som hadde ansvaret for å lose budsjettforhandlingene på Stortinget i havn i denne episoden av Byggeplassen. Programledere er Frode Aga og Christian Aarhus.
 • Episode 140 - Kunsten å bygge Kunstsilo

  25:30
  Hvordan bygger man et moderne kunstmuseum ut av en kornsilo fra 1935? Simon Hartveit i Backe Sør var anleggsleder under byggingen fra 2019 til 2024 og forteller om hvordan de transformerte det som så ut som en tysk nattklubb til å bli et bygg omtalt av internasjonal presse. Programledere er Frode Aga og Arve Brekkhus.
 • Episode 139 - Oppkjøp og Tinder i byggenæringen

  27:50
  Stratemas daglige leder Øyvind Solvang har vært rådgiver i en rekke oppkjøpsprosesser i bygg- og anleggsbransjen de siste årene. Han leter etter selskaper som matcher hverandre. Hvordan er det å drive med oppkjøp og være byggebransjens Tinder når store deler av næringen sliter i motbakke? Programledere er Frode Aga og Christian Aarhus.
 • Episode 138 - Kaospilot i byggevare

  29:59
  Andreas Fritzsønn er kaospilot og sjef for Gyproc, Glava og Leca gjennom Saint Gobain Byggevarer. I denne episoden av Byggeplassen forteller han om et vanskelig byggevaremarked.
 • Episode 137 - Bane Nors sjef om norske entreprenører, NTP og mørbanking

  33:15
  Bane Nors nye konsernsjef Thor Gjermund Eriksen snakker om jernbanens plass regjeringens forslag til Nasjonal transportplan, et Follobane-prosjekt som mørbanket organisasjonen og hvordan han vil jobbe for å få et godt samarbeid med den norske entreprenørbransjen. Programledere er Frode Aga og Christian Aarhus.
 • Episode 136 - Konkurser og stjålne gravemaskiner

  30:32
  Gravemaskiner som forsvinner på jorder og hull som graves under gjerder for å få ut byggevarer fra byggeplass. I denne episoden av Byggeindustrien snakker vi om hva som er faresignalene før en konkurs, hvordan utviklingen blir fremvover og hvordan arbeidsdagen til en bostyrer ser ut. To av landets mest erfarne bobestyrere, advokat og partner Stine Dalenhag Snertingdalen i Kvale og advokat og partner Ellen Schult Ulriksen i Haavind, er gjester. Programledere er Frode Aga og Christian Aarhus.
 • Episode 135 - Skal mer lån få opp nybyggingen?

  30:29
  Bør de som kjøper en ny bolig få mulighet til å låne mer penger av bankene enn de som kjøper eldre boliger? Ja, mener Boligprodusentenes Forening som har foreslått en endring i boliglånsforskriften. I denne episoden har vi med oss administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, Lars Jacob Hiim, og direktør nybygg i DNB Eiendom, Harald Hansen i studio. De snakker også utsiktene for 2024, potensiell prisekyl og noen hyggelige vårtegn som gir håp om bedring i byggenæringen. Programledere er Frode Aga og Christian Aarhus.
 • Episode 134 - Naturnedbyggingen

  29:00
  NRKs har dokumentert 44.000 inngrep i naturen de siste fem årene, og sakene om naturnedbygging har skapt stort engasjement. Journalist Mads Nyborg Støstad forteller om en innboks som er fylt opp med 1.300-1.400 eposter og gir et lite innblikk i hvordan de har jobbet med saken. Direktør bærekraft og samfunnspolitikk i NHO Byggenæringen, Guro Hauge, og fagsjef i miljøstifelsen Bellona er gjester i studio og disktuerer naturnedbygging. Programledere er Christian Aarhus og Frode Aga.
 • Episode 133 - Dystre utsikter og bransjens kommunikasjonsutfordring

  29:56
  Medlemsbarometeret blant NHOs medlemsbedrifter viser at det er bedriftene i byggenæringen som har det aller verst i næringslivet om dagen. Samtidig holder ledighetstallene seg stabile, noe som gjør det vanskelig for bransjen å snakke sin sak. Hvor går veien videre? Nina Solli, sjef i NHO Byggenæringen og sjeføkonom Nejra Macic, er gjester i denne episoden. Programledere er Frode Aga og Christian Aarhus.