Share

Byggeplassen

En podkast fra Byggeindustrien og bygg.no


Latest episode

 • Episode 130 - Norconsult på stø kurs

  27:13
  Norconsult er på børs. Hvilke muligheter gir det selskapet og de ansatte? Og hvor ofte sjekker egentlig konsernsjefen aksjekursen? Egil Hogna, kosnernsjef i Norconsult, er gjest i denne episoden. Programledere er Frode Aga og Christian Aarhus.

More episodes

View all episodes

 • Episode 129 - Hvordan kutte kostnader uten å nedbemanne?

  28:10
  For mange bedrifter er kostnader knyttet til bemanning de tyngste å bære i lavkonjunktur. Hva kan et selskap som sliter med kostnadene gjøre av besparende tiltak før man tyr til det alvorlige grepet å permittere og nedbemanne? Hvilken risiko tar man dersom man sier opp folk og kan ledere nok om hva de bør og kan gjøre? Vi har med oss nestleder i LO Steinar Krogstad og Grette-advokat og arbeidslivsekspert Thorkil Aschehoug i Byggeplassen. Programledere er Frode Aga og Arve Brekkhus
 • Episode 128 - Nå begynner det å butte ordentlig

  30:42
  Partner og leder for bransjesatsingen bygg og anlegg i BDO, Henning Dalsegg og direktør for forretningsutvikling og analyse i Veidekke, Kristoffer Eide Hoen, er gjester i den siste episoden av podkasten Byggeplassen. Der snakker de to om de ferske markedsrapportene som BDO og Veidekke nylig har presentert. Én ting er de enige om: Utsiktene fremover er krevende for bygg- og anleggsbransjen. Programledere er Frode Aga og Christian Aarhus
 • Episode 127 - Hvor går byggevaremarkedet når byggingen bremser? Live fra Bygg Reis Deg

  26:58
  Mapei-sjef Trond Hagerud og Optimera-sjef Erik Tønnesen sitter begge i Bygg Reis Deg-styret. Hva er status for byggevaremarkedet, hvor går veien når byggingen bremser og hvordan påvirker markedet en bransjemesse som Bygg Reis Deg? Det snakker vi om i denne episoden av Byggeplassen, live fra en av messehallene på Lillestrøm. Programledere er Frode Aga og Christian Aarhus.Presisering: I podkasten sier vi at byggevarehandelen falt med 13 prosent i andre tertial i år sammenlignet med 2021. Dette var tall som sammenlignet september 2022 til 2021. Fallet fra september 2023 sammenlignet med 2022 var på 7,3 prosent i 2. tertial 2023. Fallet i proffmarkedet var på 13,2 prosent i proffmarkedet.
 • Episode 126 - Aksel falt 13 meter - slik har han kjempet seg tilbake

  25:23
  Onsdag 6. april 2022 var det full utrykning til byggeplassen for Meierikvartalet i Lillestrøm. Anleggsleder i Bundebygg, Aksel Ruden, hadde tråkket gjennom en gipsgesims i tredje etasje og falt ned på betonggulvet i en kjelleretasje omtrent 13 meter lengre nede. I denne episoden forteller Ruden om fallet og hvordan han har klart å kjempe seg tilbake på jobb ett år etter skrekkfallet. HMS-sjef Rune Tunhøvd i Bundebygg er også gjest. Programledere er Sindre Sverdrup Strand og Frode Aga.
 • Episode 125 - Multiconsult-sjefen om snuoperasjon, markedsusikkerhet og hjemmekontorets fremtid

  27:09
  1. mars i 2019 gikk Grethe Bergly inn som ny konsernsjef i rådgiverselskapet Multiconsult. Selskapet hadde da levert fallende resultat i fire år på rad. Så snudde det brått og med ny sjef ble nye rekorder satt. Hva skjedde? Og hvor peker pilene nå? I denne episoden snakker Multiconsult-sjefen blant annet om snuoperasjonen fra 2019, markedutsikter og usikkerhet, kunstig intelligens og om hjemmekontorets fremtid. Programledere er Frode Aga og Christian Aarhus.
 • Episode 124 - Skankas nye sjef om kontrakter, kapasitet og en ting som nesten er for god til å være sann

  27:27
  I april tok Stein Ivar Hellestad over som ny sjef i Skanska. Hvem er han og hvordan vil han lede Skanska? Vi snakker om uroen i boligmarkedet, alle milliardkontraktene på anlegg, kapasitet og om en energiløsning som ifølge Hellestad nesten er for god til å være sann.