Share

Bygg og Bevar - podcast

alt du vil vite om bygningsvern og kulturminner!


Latest episode

 • 1. Velkommen til Bygg og Bevars podkast!

  21:35
  Velkommen til Bygg og Bevars podcast. I første episode snakker vi litt om hva Bygg og Bevar driver med, og hvorfor jobber vi primært med hus og bygg som er bygget før 1950?Vi snakker om de store strukturelle endringene som skjer i byggenæringen rundt midten av 1900-tallet, og ser på forskjellene på bygging før og etter denne grensen.

More episodes

View all episodes

 • 2. Bygningsvernsrådgiveren svarer!

  25:58
  For mange som har kjøpt et gammelt hus er det vanskelig å vite hvor man skal begynne. Ole Jakob Holt jobber som bygningsvernsrådgiver i Akershus bygningsvernsenter. Bygg og Bevar tar en prat med Ole Jakob og stiller de grunnleggende spørsmålene som mange huseiere lurer på.
 • 3. En rundtur i Observatoriet 1/2

  28:09
  Litt bortgjemt øverst på en høyde bak Nasjonalmuseet, ligger en av Oslos virkelige kulturhistoriske perler. Her møtes bygnings- og vitenskapshistorie i en av Universitetet i Oslos eldste bygninger fra 1933. Bygg og Bevar fikk være med avdelingsleder ved Kulturhistorisk museum, Bjørn Vidar Johansen på en privat omvisning i Observatoriet i Oslo. 
 • 4. En rundtur i Observatoriet 2/2

  28:55
  Bli med inn i en av Oslos mest spennende bygninger!Litt bortgjemt øverst på en høyde bak Nasjonalmuseet, ligger en av Oslos virkelige kulturhistoriske perler. Her møtes bygnings- og vitenskapshistorie i en av Universitetet i Oslos eldste bygninger fra 1833.Bygg og Bevar fikk være med avdelingsleder ved Kulturhistorisk museum, Bjørn Vidar Johansen på en privat omvisning i Observatoriet i Oslo. 
 • 5. Ormsund leir

  26:03
  Hvis du kjører Mosseveien på vei ut eller inn av Oslo, så kjører du forbi et skjult kulturminne. Blandt sveitservillaer i Ormsundveien ligger den eneste bevarte Tyskerleiren i Oslo.Området ble fredet i 2018, og vi har pratet med Byantikvar Janne Wilberg om historien rundt leiren og om hvorfor det er så viktig å også ta vare på de vanskelige kulturminnene fra 2. verdenskrig. 
 • Folkets Hus Lilleaker

  10:12
  Folkets Hus bevegelsen er tett knyttet til arbeider- og industrihistorie. I denne bonusepisoden snakker vi om Folkets Hus bevegelsen med utgangspunkt i Folkets Hus på Lilleaker, og industrien langs Lysakerelven rundt 1905.
 • 6. Sveitserhus?

  19:51
  Jens Christian Eldal har skrevet boken Sveitserstil? Den internasjonale historismens mangfoldige trearkitektur der han deler sine undersøkelser rundt sveitserstilens opprinnelse og dens mangfoldige bakgrunn fra flere land og stilarter. Litt av det som han skriver om i boken snakker vi om i denne podkasten, og får svar på det store spørsmålet; skal vi fortsette å kalle det for sveitserstil?