Share

cover art for Byens Lydspor: Vejlby-Risskov Hallen

Byens Lydspor - fortællinger fra legendariske musiksteder i Aarhus

Byens Lydspor: Vejlby-Risskov Hallen

Season 1, Ep. 5

I 70’erne og 80’erne tiltrak Vejlby-Risskov Hallen i Aarhus de største musikalske navne. Én koncert endte i kaos. På scenen stod den krølhårede sortseer fra New York – Lou Reed. 

More episodes

View all episodes

 • 4. Byens Lydspor: Trinbrædtet / V58 / Aarhus Musikkontor

  06:41
  Spillestedet Vestergade 58 i Aarhus var i 70’erne og 80’erne stedet, hvor musikere fra hele landet jammede og lærte hinanden at kende, og hvor et frodigt musikmiljø blev skabt. Det fortæller Astrid Elbek fra Shit & Chanel.
 • 6. Byens Lydspor: Aarhus Musikteater / Teatercaféen

  09:42
  På Østergades Hotel i Aarhus lod en excentrisk rigmand byens outsidere eksperimentere og gakke ud. Hér spirede en ny bevægelse – punken. Og her blev kimen lagt til Jacob Haugaards karriere.
 • 1. Byens Lydspor: Genlyd Grammofon / Feedback Recording

  09:13
  I 70’erne og 80’erne skabte bandet GNAGS lydstudiet Feedback Recording og pladeselskabet Genlyd Grammofon i Aarhus, som blev en rugekasse for de største musikalske navne.
 • 3. Byens Lydspor: Jazzhus Tagskægget

  08:07
  Engang kunne man opleve de allerstørste jazzmusikere på Jazzhuset Tagskægget i hjertet af Aarhus. Jazzmusiker Jens Klüver tager dig med tilbage til hans allerstørste aftener på det lille spillested. 
 • 7. Byens Lydspor: Aarhus Teater

  10:01
  Havde det ikke været for én mand, ville Aarhus nok ikke have haft det store symfoniorkester, som i dag holder til på Musikhuset. Hør historien om dirigent Thomas Jensen og hans kamp for den klassiske musikscene i Aarhus.
 • 2. Byens Lydspor: Husets Musikteater

  08:51
  I 90’erne tiltrak Husets Musikteater i Aarhus musikere fra hele verden, som kom og viste nye rytmer. Hør her, hvordan det lykkedes tidligere booker Søren Bendixen at tiltrække de kæmpe stjerner.