BYEN VÅR

  • 1. Janitsjarbyen: Janitsjarfestivalen på Hamar

    39:14
    Jannitsjarfestivalen på Hamar ble etablert i 1969. Frem til 1999 ble det gjennomført 14 festivaler. Her ble hele janitsjarmiljøet i Norge samlet til samspill, konserter, konkurranser, oppmarsjer og festkonserter. Her fikk de oppleve verdens beste janitsjarkorps fra USA, Italia, Frankrike, Singapor...ha - hele verden. Her fikk generasjoner av norske musikere musikalske minner for livet. His kom 1500 korps, 75000 musikere, fra 29 nasjoner.Hør Lage Thune Myrberget i samtale med de som bygde og utviklet festivalen. Du mæter både Inge Tilleraas, Jørn Kolsrud og Tom Larson. I tillegg får disse uventet besøk fra dirigent og Ingar Heine Bergby.Denne podkasten er produsert av StoryPhone AS. Ønsker du å bli samarbeidspartner eller sponsor kan du ta kontakt med oss.
  • 2. Janitsjarbyen: Arkivet og musikken

    33:51
    I Hamar kulturhus finnes et rom. Nærmest en bunker. Der inne finner du arkivskap med over 5000 notesett. Dette er noetene til musikken som janitsjarbesetninger i byen har spilt siden slutten av 1800-tallet. Papir, kartong og digitale partiturer er sikret for historien. Dette er byens musikalske kulturminne. Samtidig er det en sovepute. Kan vi vekke den kreative komponist og ansvarlige dirigent?Kulturpedagog Lage Thune Myrberget snakker med de som har samlet og sikret denne arven. Anne Schultz Bolstad, Tom Larson og Henning Børresen har gjort sitt gjennom 60 år. Mens Kjellaug Norr sikrer arven for fremtiden ved å digitalisere musikken som Anders Ørbækk skrev og fikk fremført på Hamar gjennom sin lange karriere.Denne podkasten er produsert av StoryPhone AS. Dersom du liker disse samtalene kan du bli samarbeidespartner eller sponsor. Ta gjerne kontakt med oss.
  • 3. Janitsjarbyen: Karrierer

    32:46
    Janitsjarmusikken på Hamar har alltid vært gode på opplæring. Til alle tider har de eldre tatt seg av å lære opp de yngre. Relasjoner er blitt skapt. I dag er det kulturskolen som gir unge kunnskap, ferdigheter og erfaring. Dette leder til karrierer som profesjonelle utøvere eller kulturarbeidere.Kulturpedagog Lage Thune Myrberget snakker med sanger Mocci Ryen, bassist Tom-Erik Antonsen og slagverkere Børre Flyen. Hva lærte de? Hva er relevant for deres karrierer og hva skal til for å skape fler karrierer gjennom janitsjarmusikken?Denne episoden er produsert av StoryPhone AS. Dersom du liker dette kan du blir samarbeidspartner eller sponsor ved å ta kontakt med oss.
  • 4. Janitsjarbyen: Janitsjarskolen

    36:53
    Hele Norge har skolekorps, men på Hamar har vi ingen. Her er alle korps organisert i en egen skolestruktur. Der fikk de intern opplæring og en trinnvis utvikling gjennom nybegynnere, aspriantkorps, juniorkorps, guttemusikk, jentemusikk og ungdomskorps. Hjernen bak dette er Sigmund Kvamme. Ildsjelen heter Henning Børresen. I gamle dager var det de eldste som lærte de yngste. I dag er det kulturskolen som tar seg av opplæringen. Kulturpedagog Lage Thune Myrberget inviterte til samtale om historien, minne og mulighetene for videre utvikling av korps og janitsjarmusikk på Hamar. Med seg i studio har han Henning Børresen, Jan Kola, Bengt Furnes og Heidi Østby. Denne episoden er produsert av StoryPhone AS. Dersom du liker denne episoden kan du blir samarbeidspartner eller sponsor for fremtidige produksjoner. Ta bare kontakt med oss.
  • 1. Skolebyen Hamar: Bygg og innredning

    38:19
    I denne podkasten hører du Lage Thune Myrberget i samtale med Knut Ståle Hauge, Amund Eggum Waagan og Ingeborg Amundrud.I denne episoden får du høre om historisk arkitektur, moderne arkitektur, kreativ innredning og visjoner for fremtidens inne- og utearealer.Denne episoden er spilt inn 12. september 2023 og er produsert av StoryPhone AS for Hamar PopOPPmuseum.Dersom du syns dette er et spennende og godt tiltak for byen vår kan du ta kontakt og bli vår samarbeidspartner og sponsor.
  • 2. Skolebyen Hamar: Fremtidens skole og læring

    29:41
    Du får høre Lage Thune Myrberget og samtale med Stian Haaklev, Ingeborg Amundrud og Knut Ståle Hauge.I denne episoden får du høre om nye teknologi, ny læring, ny organisering av skole og gamle prinsipper som står for fall. Vil virkeligheten i fremtiden bli slik du får høre om her?Denne episoden er spilt inn 12. september 2023 og er produsert av StoryPhone AS for Hamar PopOPPmuseum.Dersom du syns dette er et spennende og godt tiltak for byen vår kan du ta kontakt og bli vår samarbeidspartner og sponsor.
  • 3. Skolebyen Hamar: Pedagogikk og didaktikk

    22:50
    I denne episoden hører du Lage Thune Myrberget i samtale med Professor Thomas Nordahl og Knut Ståle Hauge.I denne episoden får du svar på hva som skaper en god skole, undervisning, læring og utvikling av samfunnet.Denne episoden er spilt inn 12. september 2023 og er produsert av StoryPhone AS for Hamar PopOPPmuseum.Dersom du syns dette er et spennende og godt tiltak for byen vår kan du ta kontakt og bli vår samarbeidspartner og sponsor.
  • 4. Skolebyen Hamar: Historie og ledelse

    29:34
    Du får høre Lage Thune Myrberget i samtale med Knut Ståle Hauge og rektor ved Greveløkka barneskole Målfrid Haugbotn Hagen.Det handler om byens skolehistorie, lærerens rolle og ledelse av kunnskapsfabrikken.Denne episoden er spilt inn 12. september 2023 og er produsert av StoryPhone AS for Hamar PopOPPmuseum.Dersom du syns dette er et spennende og godt tiltak for byen vår kan du ta kontakt og bli vår samarbeidspartner og sponsor.
  • 4. Artistbyen Hamar: Frida Ånnevik

    01:11:13
    I denne episoden av Byen vår får du høre artisten Frida Ånnevik i samtale med kulturpedagog Lage Thune Myrberget. Innspillingen er gjort i Oslo den 5 oktober 2023. Denne serien med podkaster er produsert av StoryPhone As i forbindelse med Popopp utstillingen Artistbyen vår på Hamar kulturhus.
loading...