Share

cover art for 24.1 Leva med psykopat Del 1

Brottsofferpodden

24.1 Leva med psykopat Del 1

Season 2, Ep. 24

Leva med psykopat 


Maria va bara en tonåring när hon fick kontakt med en person på nätet. 

Efter det gick det väldigt snabbt. Han bodde hos henne och helt plötsligt styrde han stora delar av hennes liv. Det tog inte lång tid innan han styrde hela hennes liv. Ett liv med både psykiskt och fysiskt våld. 

Vi kommer få lyssna på Marias historia där hon berättar hur hon fastnar i klorna på en trolig psykopat. Hur är det att leva så och hur tar man sig ur?

Vi kommer även få höra hur Maria har startar Psykopatpodden för att hjälpa andra i likande situationer. 

More episodes

View all episodes

 • 59. 59. Trafikolyckan som försatte mig i koma.

  01:05:24
  Tänk att du ser en bil som du tycker kör lite vårdslöst när det är helt ute. Tänk sen att du ser samma bil tappa kontrollen. Livet vändes helt upp och ner för Victoria när bilen körde rakt på henne och hon sen vaknar upp två månader senare efter fått legat i koma till följd av skadorna. 
 • 58. 58.Manscentrum

  55:29
  En person som har begått fysiskt eller psykiskt våld mot sin familj, är han dömd att för alltid förbli förvisad. Eller ska den personen kunna få hjälp att faktist bli den partner eller föräldern som familjen önskar och har rätt till. Det är där manscentrum kommer in. Att hjälpa dem som själv vill ha hjälp. Idag träffar vi Magnus från Manscentrum.
 • 57. 57. Invandrarbarnet på 80-talet

  01:01:16
  Dagens avsnitt är lite extra personligt.Vi fortsätter på temat rasism i Sverige och intervjuar Vanessas mamma, Paola, som berättar om hur det var att komma till Sverige på 80-talet.Vi får höra hennes tankar och känslor kopplade till hennes upplevelser som barn och hur det har präglat hela hennes liv.Avsnittet är upplagt som en tidslinje av Paolas liv som invandrare i Sverige, med start år 1980 fram tills dagens Sverige, år 2023.Paola beskriver också den ilska som kan väckas hos barn som utsatts/utsätts för rasism och hur hon själv hanterade den.Glöm inte att vi finns här för dig som vill dela din historia eller dina erfarenheter som brottsutsatt, men också för er yrkesverksamma som arbetar med personer i social utsatthet. Mejla oss på brottsofferpodden@gmail.com om du vill komma i kontakt med oss!
 • 56. 56. Rasism, lagändringar och skärpta straff!

  01:04:56
  Detta avsnittet innehåller allt möjligt, det var längesen vi träffades och vi har mycket att gå igenom!Vi talar om allt från hur lagar stadgas, rasism i Sverige, föregående och kommande säsong, lagändringar och hur vi mår. Vi önskar er en god lyssning och hoppas att ni ser fram emot en ny säsong tillsammans med oss. Glöm inte att vi älskar att prata med er och höra era idéer och tankar, därför har ni möjlighet att kontakta oss via Facebook, Instagram, Mail & Tik tok. Överallt heter vi Brottsofferpodden, annars är våran mejl adress: brottsofferpodden@gmail.com
 • 55. 55. Fuck Matcho Kulturen

  54:42
  Hej och välkomna till en ny säsong av Brottsofferpodden!Vi hoppas att ni fått lite ledigt och är lika spända som oss på vad som komma skall. Vi kommer att kickstarta säsongen med en intervju som doppar tårna i flera kommande teman. Intervjun avhandlar bland annat vardagsrasism i Sverige, rasism i allmänhet och andra jämställdhetsfrågor som i många fall kan vara ett bakomliggande motiv till brott. Med oss för att diskutera frågorna har vi ett författaren, journalisten och föreläsarenAtilla Yoldas! Vi vill uppmärksamma er på att ljudet kan vara sämre än vanligt pg.a. Att intervju sker i hem miljö och att man i vissa fall hör bakgrundsljud såsom bilar eller hund. Intervjun är tillsammans med och skapad av Joakim Lindén-Castenbäck och Vanessa Del valle, programledarna för podcasten. Tusen tack för att ni lyssnar, vi önskar er en fin vecka! 
 • 54. 54. Onnela

  01:06:15
  Hej och välkomna till avsnitt 54 av Brottsofferpodden. Intervjun är tillsammans med Madeleine Onnela, en advokat som framförallt inriktar sig på barn rätt, familjerätt, socialrätt och våld i nära relation. Madeleine kommer att dela med sig av sin kunskap kring samhällets mest ingripande insats mot barn, nämligen tvångsvård och lagstiftningen bakom besluten. Madeleine kommer också berätta om hur det är att jobba med barn rätt. Valet av fokus område har sitt ursprung i våra senaste teman som framförallt handlat om brott mot barn. Med det sagt är detta vårt sista släpp för denna säsong. Vi hoppas att ni fått chansen att lära känna oss bakom podden lite mer, fått med er mer kunskap som rustar er i livet men framförallt funnit en känsla av sammanhang och trygghet i podden. Vi är så glada och tacksamma över att ni lyssnar. Glöm inte att följa oss på TikTok och Instagram och betygsätt oss på din podd app! Vi är tillbaka efter sommaren.
 • 53. 53. Maria Lundberg

  45:46
  Det här avsnittet är ett extra insatt avsnitt på temat sexualbrott mot barn & socialtjänstens arbete med barn och unga.Intervjun är unik eftersom den ger er både perspektivet av en vuxen som tidigare varit föremål för socialtjänsten mest ingripande insatser samtidigt som man får kunskapen om en social arbetares handlingsutrymme.Vanessa intervjuar Maria Lundberg som är socionom och innehar en magister examen i socialt arbete.Maria har även själv blivit utsatt för sexuella övergrepp som barn, vilket ger henne ett unikt perspektiv på vad som kan vara viktigt för barn som utsätts för sexuella övergrepp. Vi vill även passa på att skriva ut titeln på Marias kommande bok; ”Du ska inte bära skammen för det som hänt” (släpps 1a September). 
 • 52. 52. En het diskussion.

  42:11
  Välkomna till avsnitt 52. Ett avsnitt där båda programledarna är iklädda sina privata kläder och representerar sig själva. Avsnittet är inte fakta baserat utan en diskussion mellan två individer som kommer från två olika världar och tänker på två helt skilda sätt. Vi inleder avsnittet med att diskutera tidigare avsnitt och runda av temat sexualbrott mot barn. Därefter introducerar vi er till det kommande temat;gängkriminalitet. Tack för att ni lyssnar! 
 • 51. 51. Pappa, jag är din dotter.

  01:12:12
  Vi kommer att runda av temat sexualbrott mot barn med intervjun med Alexandra.Intervjun ni kommer att höra handlar om ett barn som levt med en pappa som sexuellt utnyttjat henne under många år. Intervjun är ärlig, känslig och otäck, på samma gång. Det är svårt att begripa hur detta kan pågå mitt bland oss men det är så verkligheten ser ut för vissa barn. Hennes motiv var tydlig redan från vår första kontakt-Hon ville nå ut till barn och vuxna som själva har likartade erfarenheter som hon själv. Barn och vuxna som känt sig lika ensamma som henne, för att få dom känna sig lite mindre ensamma. Tack för att ni lyssnar.Hjälp finns att få, nedan hittar ni exempel på kontakt med hjälporganisationer:UMOBRIS BrottsofferjourenStorasyster.org ATSUBChildren with love